Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Az önkormányzatnak a veszélyhelyzet alatt is működnie kell: beszámoló Cserdiné Németh Angéla április 7-én, a képviselő-testület helyett meghozott döntéseiről.

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet 2020. március 11-i kihirdetésével az önkormányzatok esetében a képviselő-testületek hatáskörét a polgármesterek kezébe adta. Vagyis minden döntést, amit eddig a testület, valamint a bizottságok hoztak meg, a polgármester joga, ezek a testületek nem üléseznek. (Kivételt képez az intézmények átszervezése, megszüntetése, azok ellátási, szolgáltatási körzeteinek megváltoztatása.)

A veszélyhelyzet alatt minden olyan döntést közzéteszünk, rövid ismertetővel, amelyet Cserdiné Németh Angéla a veszélyhelyzet ideje alatt, a rá ruházott hatáskörben meghozott.

A települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló 5/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelet veszélyhelyzet miatti módosítása – 2020. április 7.

A veszélyhelyzet miatt szükségessé vált a Palota lakhatási támogatás és a Palota gyógyszertámogatás esetében a jelenleg folyósított támogatások automatikus meghosszabbítása. A támogatások a lejáratuk után három hónappal hosszabbodnak meg.

Előterjesztés (.pdf)

Döntés (6/2020. (IV.7.) önkormányzati rendelet – .pdf)

Egyes térítési díjakkal kapcsolatos rendeletek módosítása – 2020. április 7.

A testület feladata az önkormányzat fenntartásában bölcsődék intézményi térítési díjának megállapítása. Ez a szolgáltatási önköltség és a normatív állami hozzájárulás különbözete, és érinti a bölcsődei személyi térítési díjakat is. A döntés értelmében az intézményi és személyi díjak is csökkennek 2020-ban. A személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények (ÉNO, FENO), házi segítségnyújtás, demens ellátás személyi díjai 2012 óta nem változtak, itt emelésre van szükség. Azonban az emelés a veszélyhelyzet miatt csak 2020. október 1-jétől történik meg a szociális étkeztetés, az egyes ellátások keretében biztosított étkeztetések és az idősek nappali ellátása tekintetében.

Előterjesztés (.pdf)

Döntések (144/2020. (IV.7.) ök. határozat és 7/2020. (IV.7) önkormányzati rendelet – .pdf)

„Palota Plusz” juttatás – 2020. április 7.

A 2020-as kerületi költségvetés tartalmazza a Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzati intézményekben dolgozóknak bevezetendő „Palota Plusz” juttatás fedezetét. Ennek szabályait fogadta el most a polgármester. A juttatást a Polgármesteri Hivatalban a köztisztviselő, ügykezelő, munkavállaló, az intézményekben a közalkalmazott és munkavállaló kapja évente egyszer (június 30-ig) feltételekkel. Ezek között szerepel, hogy a jelenlegi veszélyhelyzetben a dolgozó a foglalkoztatási jogviszonyával, hivatásával összeegyeztethető magatartást tanúsít-e, megtesz-e mindent annak érdekében, hogy az önkormányzat a reá háruló feladatoknak maradéktalanul eleget tehessen.

Előterjesztés (.pdf)

Döntések (145-146/2020. (IV.7.) határozatok és 8/2020. (IV.7.) önkormányzati rendelet – .pdf)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság Kapitányságvezetőjének 2019. évi beszámolója – 2020. április 7.

A Rendőrségről szóló törvény értelmében a kerületi rendőrkapitány vagy kijelölt helyettese évente beszámol az önkormányzat képviselő-testületének a település közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról. A testületnek el kell fogadnia a beszámolót.

Előterjesztés (.pdf)

Döntések (147-148/2020. (IV.7.) határozatok – .pdf)

A 2020/21-es nevelési-oktatási év előkészítése – 2020. április 7.

A testület feladata a fenntartásában lévő óvodák szabályozása, működtetése. A 2020/2021-es nevelési-oktatási év előkészítéséről szóló előterjesztés alapján az önkormányzat a fenntartásában működő óvodákban 95 óvodai csoport indítását engedélyezi és finanszírozza. Az előterjesztésben olvashatóak az adatok az óvodai létszámok elmúlt évekbeli alakulásáról is, tartalmazza az óvodai nevelés alóli felmentés megváltozott szabályait, és érinti a tankötelezettség alóli felmentés szintén megváltozott szabályait is. A fennálló veszélyhelyzet – illetve az azt várhatóan követő időszak – sajátossága miatt a jelenlegi tervek szerint 2020-ban nem tartanak nyári szünetet az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék.

Előterjesztés (.pdf)

Döntések (149-155/2020. (IV.7.) – .pdf)

A Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény 2019. évi beszámolója – 2020. április 7.

A 2019-ben, elfogadott önkormányzati költségvetés hiányában, csak a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény 2018-as beszámolóját fogadta el testület. Az intézmény főigazgató főorvosa, Peskóné Dr. Buzna Andrea elkészítette a 2019-es szakmai beszámolót, ez az előterjesztés mellékleteként olvasható. A fennálló veszélyhelyzet miatt az intézmény ötéves tervét később fogadhatja el a képviselő-testület.

Előterjesztés (.pdf)

Döntés (156/2020. (IV.7.) – .pdf)

Az önkormányzat által a 2019. évben támogatott sportegyesületek, sportvállalkozások és a sport területén tevékenységet kifejtő alapítvány, valamint közművelődési szervezetek működési támogatásának elszámolása, 2020. évi támogatása – 2020. április 7.

Az önkormányzat 2019-ben összesen 12 kerületi székhelyű, vagy a kerületben sporttevékenységet kifejtő sportegyesületet, sportvállalkozást, alapítványt, illetve 6 kulturális, közművelődési szervezetet támogatott. Ezen támogatások elszámolása, valamint a 2020-as támogatások kerültek elfogadásra. Az önkormányzat 13 sportszervezetet támogat 136,13 millió forinttal, a kulturális szervezetek támogatására 43,43 millió forint jut 2020-ban.

Előterjesztés (.pdf)

Döntések (157-188/2020. (IV.7.) – .pdf)

A Magyar Vöröskereszt Fővárosi Szervezet Észak-pesti Régió XV. kerületi Szervezet 2020. évi támogatása – 2020. április 7.

Az önkormányzat 2020-ban is 2 millió forinttal támogatja a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet Észak-pesti Régió XV. kerületi Szervezetének működését.

Előterjesztés (.pdf)

Döntés (189/2020. (IV.7.) – .pdf)

A Budapest Főváros XV. kerületi Horvát Önkormányzatnak nyújtott 2019. évi támogatás elszámolása, valamint a 9/2020. (II.4.) és a 11/2020.(II.4.) ök. számú határozatok visszavonása – 2020. április 7.

Előterjesztés (.pdf)

Döntés (190-191/2020. (IV.7.) – .pdf)

TÉR_KÖZ 2016. pályázattal kapcsolatos döntések – 2020. április 7.

A 2016-ban indult, főváros TÉR_KÖZ pályázatban a XV. kerület 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Rákos úti szakrendelő előtti tér, valamint a Wesselényi utcai termelői piac és környezete fejlesztésére. A megvalósulást a szakrendelő előtti tér megújításának részletei hátráltatták, végül a Rákos úti helyszín kikerült a pályázatból, azt saját forrásból újítja meg az önkormányzat. A TÉR_KÖZ támogatását teljes egészében a piac, illetve a Rákos út-Wesselényi utca-Dessewffy utca találkozásánál fekvő tér komplex megújítására fordítják.

Előterjesztés (.pdf)

Döntés (192-195/2020. (IV.7.) – .pdf)

A Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény vezetőinek díjazása – 2020. április 7.

Előterjesztés (.pdf)

Döntés (196-197/2020. (IV.7.) – .pdf)

(Cs.B.)

(forrás: bpxv.hu)

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Észak-Pestről

A XIII. kerület 1938. június 1-jén vált önálló közigazgatási egységgé.
A képviselő-testület szeptemberi ülésén módosította Zugló adórendeletét, és arról is határoztak, hogy kedvező árajánlata alapján az önkormányzat a földgázt a NKM Energia Zrt-től, míg a villamos...
A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat nyílt pályázatot hirdet a kerületi civil, egyházi, társadalmi szervezetek közösségépítő tevékenységének támogatásaként a RaM helyiségeinek közcélú,...
A Jász utca 72. szám alatti, 35 lakásos bérház bokrétaünnepét tartotta ma a XIII. Kerületi Önkormányzat.
Blázsovics Ádám és Bányik Csaba világbajnokok tették fel a koronát a nyári napközis tábor programjaira, amikor az “asztali tengó” alapjait tanították a kisiskolasoknak az utolsó foglalkozáson.
Garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást a BRFK az ellen az ismeretlen férfi ellen, aki megrongálta egy trafik plexiüvegét, mert rászóltak, hogy vegyen fel szájmaszkot.
Elfogtak a rendőrök egy zuglói kábítószer-kereskedőt, valamint négy vásárlóját - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfő reggel.
Elismerő oklevelekkel köszönte meg a járvány első hullámában kapott támogatásokat a Honvédkórház. Az okleveleket a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának főigazgatója adta át kedden.
A hivatal Bocskai utcai bejárata mellett érhető el a kerekesszékkel, babakocsival is használható emelőszerkezet.
A nyári forróságban nem mindig érezzük, hogy szomjasak vagyunk, sokszor észrevétlenül párologtatjuk el a nedvességet, ezért érdemes módszeresen, fokozatosan kialakítani az ivási szokásokat.
Az összességében több mint hatmilliárdos beruházásban 279 lakás jön létre, a munkálatok közel járnak a befejezéshez.
Tájékoztatás a Tervtanács üléseinek időpontjairól
Újpest Önkormányzata megbízásából az Újpesti Sajtó Kft. fotópályázatot hirdet. A kiválasztott képekből kiállítás nyílik az Újpesti Kulturális Központ - Ifjúsági Házban, és a legjobbak a 2021-es...
26 milliárd forintról 32 milliárdra nőtt az új Néprajzi Múzeum megépítésének költsége a Városligetben – írta az Átlátszó. A munkát a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. és a...
Új falfestmény díszíti a budapesti Károly körúton álló Tűzoltóság homlokzatát, A kovász is lehet híd című alkotás Hitka Viktória képzőművész rajza alapján készült.
A CivilZugló Egyesület másodszor festette ki a Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonal Tábornok utcai aluljáróját. A munkában gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek.
Köszöntötték a karanténkonyha kiválóságait.
A Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes koordinálta Béke téri projekt I. ütem beruházásnál az Irányító Hatóság döntése alapján a tervezési folyamatokat követően...

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  Ferencváros újság

  A Ferencváros újság a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Pest megyei önkormányzati újságok

 • Csömöri Hírmondó - Csömör önkormányzatának hivatalos lapja

  Csömöri Hírmondó

  Csömöri Hírmondó – Helyi ingyenes információs és közéleti havilap médiaajánlat Példányszám: 3810 Terjesztés: a kiadvány eljut Csömör minden háztartásába, a településen >>>
 • Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja

  Érdi Újság

  Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja. >>>
 • Gyömrő Magazin - Gyömrő Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató magazinja

  Gyömrő Magazin

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Szervusz, Kerepes - Kerepes város Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Szervusz, Kerepes

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Kistarcsai Híradó - Kistarcsa Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Kistarcsai Híradó

  A Kistarcsai Önkormányzat havonta jelenteti meg tájékoztató magazinját. Helyi közérdekű információk adják az újság tartalmát. >>>
 • Budaörsi Napló

  Budaörsi Napló

  Budaörs Magyarország egyik legfejlettebb települése - ezt nem mi állítjuk, hanem a KSH, 17 mutató alapján. >>>
 • 1

Szolgáltatók, akiket ajánlunk

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó