Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Újabb kerületi út újul meg, 2021-től önállóan látja el a mezőőri feladatokat az önkormányzat, fejlesztik a RÉPSZOLG gépparkját – ezek is szerepelnek a legutóbbi döntések között, amelyeket Cserdiné Németh Angéla polgármester a rá ruházott jogkörrel élve meghozott.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet 2020. március 11-i kihirdetésével az önkormányzatok esetében a képviselő-testületek hatásköre a polgármesterek kezébe került. Vagyis minden döntés, amelyre alapesetben a testület, valamint a bizottságok voltak jogosultak, a polgármester kezébe került, ezek a testületek nem üléseztek. (Kivételt képez az intézmények átszervezése, megszüntetése, azok ellátási, szolgáltatási körzeteinek megváltoztatása.)

A veszélyhelyzet alatt minden olyan döntést ismertettünk, amelyet Cserdiné Németh Angéla polgármester a veszélyhelyzet ideje alatt, a rá ruházott hatáskörben meghozott. Ezeket a döntéseket a polgármester a képviselő-testület valamennyi tagjával egyeztette.

A veszélyhelyzet végével a polgármesteri hatáskörben a testület, illetve a bizottságok helyett meghozott döntések véget érnek, június közepétől újra ülésezik a képviselő-testület és folytatódik a bizottsági munka.

Budapest Főváros XV. kerületi Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Gazdasági Működtetési Központ főigazgatói (magasabb vezető) beosztásának ellátására kiírt pályázat elbírálásáról – 2020. június 2.

A polgármester döntése alapján 2020. július 1-től 2025. június 30-ig a feladatot eddig is ellátó Bárkai Katalin lesz a Gazdasági Működtetési Központ főigazgatója. A döntést egy ötfős, erre a pályázatra kijelölt testület ajánlása alapján hozta meg a polgármester,

Előterjesztés

Döntés

Budapest Főváros Településszerkezeti Terve és Rendezési Szabályzata felülvizsgálatának véleményezéséről – 2020. június 2.

Március 16-án kapta kézhez az önkormányzat a főváros fő településrendezési eszközeinek számító Fővárosi Településszerkezeti Terv (TSZT), valamint a Fővárosi Rendezési Szabályzat (FRSZ) tervezeteit ezekkel kapcsolatban a véleményezési szakaszban a XV. kerület is észrevételt tehet, véleményt alkothat. A most elfogadott véleményezés többek között érinti az M3-as metró meghosszabbításával kapcsolatos, a kerületet érintő módosításokat, a tervezett Körvasút sori körút előkészítését, az Asia Center környékének szabályozását, a volt Növényolajgyár fejlesztési területének figyelembevételével a „barnamezős” területek lehatárolásának pontosítását, illetve a 12-es villamos javasolt nyomvonal-hosszabbítását (az M3 autópálya bevezető szakaszáig).

Előterjesztés

Döntés

Budapest Főváros XV. Kerületi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata módosítása – 2020. június 2.

A képviselő-testület 2019-ben a korábbi jegyző, dr. Lamperth Mónika előterjesztését a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata módosításáról többször sem vette napirendre. Emiatt most a jelenlegi jegyző, dr. Filipsz Andrea előterjesztésére hagyta jóvá a polgármester a hivatal új SZMSZ-ét.

Előterjesztés

Döntés

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot Fenntartó Társulásból történő kiválásról – 2020. június 2.

A mezőőri szolgálatot eddig a XV. kerület több külvárosi kerülettel együtt, társulásban működtette. A megnövekedett költségek (évi 24 millió forintos hozzájárulás) miatt a testület korábban a részvétel felülvizsgálatáról döntött, most pedig a polgármester határozott a kilépésről. Az önkormányzat közigazgatási területéhez tartozó termőföldek (kivéve az erdőt) körülbelül 810 hektáros területének őrzését 2021-től önálló kerületi mezőőrség látja elé – a tervek szerint 4 fővel, hatékonyabb, rugalmasabb és költségkímélőbb megoldást jelentve.

Előterjesztés

Döntés

A „Közlekedésbiztonsági fejlesztések Budapest XV. kerületében” projekttel kapcsolatos döntések meghozataláról – 2020. június 2.

Egy 2016-os testületi döntés után a XV. kerület a fővárossal és Budapesti Közlekedési Központtal konzorciumban VEKOP-os forrást nyert el – a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Budapesten” című pályázaton – és ezt a Budapest-Fót kerékpárút kerületen belüli szakaszának kiépítésére kívánta felhasználni. A projekt műszaki tartalma azonban megváltozott, a projekt címének meghagyása mellett. A tervzsűri véleménye alapján a képviselő-testület még 2017-ben úgy döntött, hogy a Külső Fóti út mentén, a Szilas-patak és a városhatár között egyoldali, kétirányú kerékpárút megvalósítása helyett a Pázmány Péter utca-Taksony sor-Rákospalotai Körvasút sor-M3 bevezető szakasza-Szentmihályi út, Illyés Gyula utca-Bácska utca határolta területen belül kerékpárosbarát létesítmények megvalósítását támogatja. Ezért el kell állni a jelenleg hatályos Támogatási Szerződéstől, átdolgozott műszaki tartalommal és megemelt költségekkel pedig új támogatási kérelmet nyújtanak be.  A projekt 302.446.502 forintot Ft-os összköltséggel kerülne újra benyújtásra.

Előterjesztés

Döntés

A Budapest Főváros XV. kerületi Cigány és Örmény Nemzetiségi Önkormányzatnak nyújtott 2019. évi támogatás elszámolásáról – 2020. június 2.

A 2019. január 1. és 2020. március 31 . közötti felhasználható pénzbeli támogatás elszámolása megtörtént.

Előterjesztés

Döntés

A Hornyák Alapítvány 2019. évi beszámolójáról – 2020. június 2.

Az Alapítvány fiatal felnőttek (halmozottan sérült fiatalok enyhe vagy középsúlyos értelmi fogyatékos, és érzékszervi fogyatékos) bentlakásos ápolását, gondozását látja el, egy térítésmentesen használt önkormányzati ingatlanban. Az Alapítvány 2019-es beszámolóját elfogadta a polgármester.

Előterjesztés

Döntés

Az óvodák nyári zárva tartásáról szóló határozat visszavonásáról – 2020. június 2.

A Kulturális Bizottság korábbi döntése értelmében idén is lett volna nyári szünet a kerületi óvodákban. A polgármester döntése értelmében a járványhelyzet utóhatásai miatt nem lesz nyári szünet az intézményekben, mert a karanténidőszak alatt sok szülő elhasználta éves szabadságát, így nehezen oldanák meg a gyerekek elhelyezését az óvodai szünet alatt.

Előterjesztés

Döntés

A bölcsődék nyári nyitva tartásáról szóló határozat visszavonásáról – 2020. június 2.

A Népjóléti Bizottság korábbi döntése értelmében idén is lett volna nyári szünet a kerületi bölcsődékben. A polgármester döntése értelmében a járványhelyzet utóhatásai miatt nem lesz nyári szünet az intézményekben, mert a karanténidőszak alatt sok szülő elhasználta éves szabadságát, így nehezen oldanák meg a gyerekek elhelyezését a bölcsődei szünet alatt.

Előterjesztés

Döntés

A GMK által működtetett sportfelületek kedvezményes bérleti díjáról szóló határozatok módosításáról – 2020. június 2.

Előterjesztés

Döntés

Hubay Jenő tér 8. szám alatt épülő Hubay Garden társasházban lakások, tárolók és parkolóhelyek megvásárlásáról – 2020. június 2.

Az önkormányzat két lakást, illetve tárolókat, parkolóhelyeket vásárolt meg orvosi rendelő céljára, a vagyonkezelő a Vass László Egészségügyi Intézmény lesz.

Előterjesztés

Döntés

A 2021. évet érintő előzetes kötelezettségvállalásról – 2020. június 2.

A döntés az önkormányzat könyvvizsgálói feladatainak (a 2020. július 1. és 2021. május 31. között) fedezetére a 2021-es költségvetésben 2.250.000 Ft+Áfa előirányzatot biztosít.

Előterjesztés

Döntés

A Budapest, XV. kerület Batthyány utca útfelújítás kivitelezési munkái tárgyú közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívásáról – 2020. június 2.

A munkálatokra a testület korábban nettó 62,5 millió forint összegben biztosított előirányzatot. Ennek a kivitelezésnek indult el a döntéssel a közbeszerzési eljárása. A Batthyány utca a Fő út és a Bem utca között újul meg.

Előterjesztés

Döntés

A Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat „Lassú járművek beszerzése a közszolgáltatási tevékenységek ellátásához” tárgyú közbeszerzési eljárás felhívásáról – 2020. június 2.

Az önkormányzat cége, a RÉPSZOLG Kft. munkájához, a kerületi köztisztasági feladatok ellátásához van szükség a géppark cseréjére, fejlesztésére. A közbeszerzés keretében 2 ráülős fűnyírót, 1 multifunkciós traktort és 2 járdatakarító gépet vásárol az önkormányzat. A beszerzés becsült értéke 44.244.093 forint.

Előterjesztés

Döntés

A Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat „Kisteherautó és teherautó beszerzése” tárgyú közbeszerzés eljárás ajánlati felhívásáról – 2020. június 2.

Szintén a RÉPSZOLG Kft. gépparkcseréjét érinti egy másik közbeszerzési eljárás: ennek keretében 1 darab 3,5 tonnás, platós és 7 személyes kisteherautót és 1 db 18 tonnás, billenő platós, darugémes teherautót vásárol az önkormányzat. A beszerzés becsült értéke 35.433.071 forint.

Előterjesztés

Döntés

Forrás: bpxv.hu

Még több hír Észak-Pestről

A világ legnagyobb ingatlanszakmai szövetsége – amely 1951-ben párizsi székhellyel alakult –, a FIABCI Magyar Tagozata 2020-ban 22. alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj...
Az Aquincumi híd, valamint a kapcsolódó úthálózat tanulmánytervére írt ki közbeszerzést a BKK
Egy 7,2 méter magas műfenyő lett idén Zugló karácsonyfája. A Bosnyák téren álló karácsonyfát 200 méteres égősorral és 320 darab, 8-10-12 centiméter átmérőjű, színes gömbbel díszítették fel.
November 23., hétfőtől csak halaszthatatlan ügyekben lehet személyesen felkeresni a Polgármesteri Hivatalt.
Az alábbi ingyenes parkolási lehetőségek állnak a lakosság rendelkezésére 2020. 11. 23-tól
Családi házban keletkezett tűz oltásán dolgoznak tűzoltók a rákospalotai Pázmány Péter utcában 2020. november 23-án hajnalban. A ház több helyisége és melléképülete égett, az épületből három embert...
Halálra gázolt egy gyalogost egy kamion szerdán Budapest XIII. kerületében, a Madridi úton - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.
A XIII. kerület 1938. június 1-jén vált önálló közigazgatási egységgé.
A képviselő-testület szeptemberi ülésén módosította Zugló adórendeletét, és arról is határoztak, hogy kedvező árajánlata alapján az önkormányzat a földgázt a NKM Energia Zrt-től, míg a villamos...
A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat nyílt pályázatot hirdet a kerületi civil, egyházi, társadalmi szervezetek közösségépítő tevékenységének támogatásaként a RaM helyiségeinek közcélú,...
A Jász utca 72. szám alatti, 35 lakásos bérház bokrétaünnepét tartotta ma a XIII. Kerületi Önkormányzat.
Blázsovics Ádám és Bányik Csaba világbajnokok tették fel a koronát a nyári napközis tábor programjaira, amikor az “asztali tengó” alapjait tanították a kisiskolasoknak az utolsó foglalkozáson.
Garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást a BRFK az ellen az ismeretlen férfi ellen, aki megrongálta egy trafik plexiüvegét, mert rászóltak, hogy vegyen fel szájmaszkot.
Elfogtak a rendőrök egy zuglói kábítószer-kereskedőt, valamint négy vásárlóját - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfő reggel.
Elismerő oklevelekkel köszönte meg a járvány első hullámában kapott támogatásokat a Honvédkórház. Az okleveleket a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának főigazgatója adta át kedden.
A hivatal Bocskai utcai bejárata mellett érhető el a kerekesszékkel, babakocsival is használható emelőszerkezet.
A nyári forróságban nem mindig érezzük, hogy szomjasak vagyunk, sokszor észrevétlenül párologtatjuk el a nedvességet, ezért érdemes módszeresen, fokozatosan kialakítani az ivási szokásokat.
Az összességében több mint hatmilliárdos beruházásban 279 lakás jön létre, a munkálatok közel járnak a befejezéshez.

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának hivatalos lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  9 - Ferencváros újság

  A Ferencváros újság, új nevén a "9" a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVI. Kerületi Újság, 16. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  XVI. Kerületi Újság

  A Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 34 500 példányban. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Pest megyei önkormányzati újságok

 • Csömöri Hírmondó - Csömör önkormányzatának hivatalos lapja

  Csömöri Hírmondó

  Csömöri Hírmondó – Helyi ingyenes információs és közéleti havilap médiaajánlat Példányszám: 3810 Terjesztés: a kiadvány eljut Csömör minden háztartásába, a településen >>>
 • Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja

  Érdi Újság

  Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja. >>>
 • Gyömrő Magazin - Gyömrő Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató magazinja

  Gyömrő Magazin

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Szervusz, Kerepes - Kerepes város Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Szervusz, Kerepes

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Kistarcsai Híradó - Kistarcsa Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Kistarcsai Híradó

  A Kistarcsai Önkormányzat havonta jelenteti meg tájékoztató magazinját. Helyi közérdekű információk adják az újság tartalmát. >>>
 • Budaörsi Napló

  Budaörsi Napló

  Budaörs Magyarország egyik legfejlettebb települése - ezt nem mi állítjuk, hanem a KSH, 17 mutató alapján. >>>
 • 1

Szolgáltatók, akiket ajánlunk

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó