Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Önkormányzatunk és a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat (KESZ) vezetői, valamint számos cinkotai érdeklődő jelenlétében június 5-én átadták a Cinkotai Egészségházat.

Kiss Marianna a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat főigazgatója üdvözölte a megjelenteket, majd felkérte Kovács Péter polgármestert, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselőt, Ács Anikó és Szász József alpolgármestereket, valamint dr. Varga János háziorvost, az Egészségház egyik későbbi orvosát, hogy közösen vágják át a bejáratnál kifeszített nemzeti színű szalagot.

Kiss Marianna elmondta, hogy 6 éve indult az a program, amelynek célja minden évben egy háziorvosi rendelő felújítása. Az idei év annyiban más, hogy nem felújítás, hanem egy teljesen új egészségügyi intézmény felépítése történt a legkorszerűbb eszközökkel felszerelve.

Szatmáry Kristóf azt emelte ki, hogy a XVI. kerületben sok egészségügyi beruházás saját erőből valósul meg, és az új egészségügyi intézmény több mint 10 ezer cinkotai számára jelenthet az eddiginél sokkal színvonalasabb környezetet az orvosi ellátáshoz. Megemlítette még azt is, hogy az új rendelő egész más dimenzióba kerül, ha megvalósul a HÉV-METRO összekötése, hiszen akkor az egészségház szemben lesz a 2-es Metro cinkotai megállójával.

Kovács Péter polgármester arról beszélt, hogy régi adósságát törlesztette az Önkormányzat az új egészségház felépítésével, hiszen a Rádió utcai rendelő már egészségügyi ellátásra szinte teljesen alkalmatlan volt. A polgármester elmondta, hogy a Rádió utcából átköltöző felnőtt, gyermek és fogorvosi rendelőn kívül itt „lakik” majd a védőnői szolgálat is, és az egészségügyi funkciókon kívül három üzlethelyiség is helyet kap az épületben, továbbá megoldott a parkolás is, amely a Rádió utcában sok gondot okozott. Az épületben lift is segíti a nehezebben mozgó betegek közlekedését.

Idén azonban nem csak ez az egy egészségügyi beruházás szerepel a tervekben, hiszen július elején kezdődik a Hősök terei orvosi rendelő belső felújítása. (A rendelések december 31-ig változatlan időben, de más helyszíneken folytatódnak, amelyről részletes tájékoztató olvasható a 4. oldalon.)  
A megnyitó után Kiss Marianna végigvezette az önkormányzat elöljáróit és a cinkotai érdeklődőket az épület összes helyiségein. Az új intézmény bejárásán részt vett Kalmár Patrícia tiszti főorvos is.

Ünnepi műsorról a Cinkotai Huncutka Óvoda Pitypang csoportja gondoskodott, akik hagyományos népviseletbe öltözve mutatták be néptáncprodukciójukat.
A következő feladat most az átköltözés lebonyolítása, és a helyiségek berendezése, hogy a terveknek megfelelően június végén birtokba vehessék az orvosok, és a gyógyulni vágyók az új intézményt.

Az önkormányzat 600 millió forintot költött a Cinkotai Egészségház megépítésére.

Forrás: bp16.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Kelet-Pestről

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata 2019. november 21-én este 18:00 órától közmeghallgatást tartott a Vigyázó Sándor Művelődési Ház fórumtermében.
Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata immáron hatodik alkalommal rendezett közszolgálati nyugdíjas találkozót.
A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Diákönkormányzatának (Balassi DÖK) rendezésében ismét 24 órán keresztül pattogott a labda a tornateremben.
Kovács Péter polgármester 2019. október 29-én Főváros Védelméért oklevelet vett át a Fővárosi Kormányhivatal dísztermében.
40 évvel a megépítése után ismét hangulatos közösségi tér az Újhegyi sétány.
A főváros XVI. kerülete idén mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatást szerzett földutak aszfaltozására – közölte a kerület polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.
Szeptember 4-én délután Rákoskeresztúr Fő terén is helyet kapott egy napjainkban igen közkedvelt városmarketing elem: Rákosmente látványos városfelirata.
Rákosmente Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ingyenes lombzsákosztást szervez annak érdekében, hogy a XVII. kerület lakói környezetbarát módon szabaduljanak meg a felesleges...
„Az Országgyűlés elé terjesztett indítványok elfogadása előrelépést jelenthet, de Kőbánya számára a valódi megoldás az lenne, ha a trafikok nem árusíthatnának szeszes italt.”– mondta a...
Kovács Péter polgármester köszöntötte Dr. Bálint Györgyöt, vagy ahogy az egész ország ismerő őt Bálint gazdát, 100. születésnapja alkalmából.
A Kőbányai Önkormányzat által működtetett napközis nyári táborban mind a kilenc hetén nyeregbe pattanhatnak a táborozó iskolások, a Kőbánya Bringa programnak köszönhetően.
Egyedi tervezésű új eszközökkel, Kőbánya hagyományait idéző két új játszótér várja mostantól a gyerekeket a kerület egyik legkedveltebb helyszínén, az Óhegy parkban.
Önkormányzatunk és a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat (KESZ) vezetői, valamint számos cinkotai érdeklődő jelenlétében június 5-én átadták a Cinkotai Egészségházat.
Rákosmente Önkormányzata a közútfejlesztések mellett a gyalogjárdák felújítására, biztonságossá tételére is nagy figyelmet fordít, így a közelmúltban 26 helyszínen fejeződtek be a gyalogosok...
Immár harmadik alkalommal rendezték meg kerületünkben a Távírótörténeti Konferenciát, melynek helyszíne a Podmaniczky-Vigyázó Kastély oldalszárnya volt.
Több száz kisgyermeket emeltek szüleik, nagyszüleik a magasba május 11-én, a Heltai téren megrendezett Liget Pikniken.
A véletlennek köszönhetően a Humusz Szövetség segítségével Szász József alpolgármester találkozott egy környezettudatos kerületi diákkal, Szabó Bencével, aki az Erzsébet-ligetben lévő Budapesti...
A XVI. kerületi Önkormányzat 2018-ban sikerrel pályázott a Határtalanul! program Kárpátaljai szolidaritási alprogramjára.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó