Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Kovács Péter polgármester 2019. október 29-én Főváros Védelméért oklevelet vett át a Fővárosi Kormányhivatal dísztermében.

Kovács Péter polgármester a díjátadó után úgy fogalmazott, hogy megtiszteltetés számára, hogy a Főváros Védelméért oklevelet vehetett át a Fővárosi Védelmi Bizottság Elnökétől, az elmúlt 10 év kiemelkedő támogató munkájáért. Öröm számára, hogy a másik kitüntetett Dr. Terdik Tamás Budapest rendőrfőkapitánya (egykori XVI. kerületi rendőrkapitány) volt. Hite szerint a kitüntetés nemcsak az övé, hanem az összes kollégájáé, akik a helyi védelmi bizottság munkáját segítik.

A XVI.Kerületi Önkormányzat polgármestereként  létrehozott egy,  műszaki támogató, kármentesítő csoportot, amely 30 fős létszámával, felszereltségével és munkagépeivel hatékonyan tud beavatkozni és segítséget nyújtani Budapest területén belül segítséget nyújtva a Fővárosnak. A felállítása óta több esetben volt példa erre az árvízi védekezések alkalmával.

Ugyanez a 3 alatt teljes készenléti szintet elérő csoport önállóan megold minden hasonló jellegű feladatot a XVI. kerületben, tehermentesítve ezzel a Fővárost és szervezetit.

Folyamatosan támogatja és elősegíti az ifjúság honvédelmi, katasztrófavédelmi és egészségügyi ismereteinek bővítését és gyakorlatát azzal , hogy minden évben Katasztrófavédelmi versenyt és ahhoz kapcsolódó felkészítést szervez a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Zuglói kirendeltségével közösen. 

Budapesten egyedülálló és hagyományt teremtő módon több éve Honvédelmi Versenyt és idén első ízben Honvédelmi Napot szervezésében vesz rész a Magyar Honvédség, Budapest Főváros Kormányhivatala, a XVI. Kerületi Helyi Védelmi Bizottság és a védelmi igazgatás egyéb szervezetinek közreműködésével.

A Fővárosban példa nélküli módon olyan hatás és jögkörrel megbízott Közbiztonsági Referenset biztosít a Katasztrófavédelem és a Rendőrség feladatellátáshoz, amely lehetővé teszi, hogy már a beavatkozás első pillanatától teljes polgári védelmi támogatást tud nyújtani az önkormányzat képviseletében.

Támogatja a honvédelmi hagyományok ápolását a XVI. kerületben a Mátyásföldi repülőtér és a huszár hagyományőrzés támogatásával.

Forrás: bp16.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Kelet-Pestről

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata 2019. november 21-én este 18:00 órától közmeghallgatást tartott a Vigyázó Sándor Művelődési Ház fórumtermében.
Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata immáron hatodik alkalommal rendezett közszolgálati nyugdíjas találkozót.
A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Diákönkormányzatának (Balassi DÖK) rendezésében ismét 24 órán keresztül pattogott a labda a tornateremben.
Kovács Péter polgármester 2019. október 29-én Főváros Védelméért oklevelet vett át a Fővárosi Kormányhivatal dísztermében.
40 évvel a megépítése után ismét hangulatos közösségi tér az Újhegyi sétány.
A főváros XVI. kerülete idén mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatást szerzett földutak aszfaltozására – közölte a kerület polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.
Szeptember 4-én délután Rákoskeresztúr Fő terén is helyet kapott egy napjainkban igen közkedvelt városmarketing elem: Rákosmente látványos városfelirata.
Rákosmente Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ingyenes lombzsákosztást szervez annak érdekében, hogy a XVII. kerület lakói környezetbarát módon szabaduljanak meg a felesleges...
„Az Országgyűlés elé terjesztett indítványok elfogadása előrelépést jelenthet, de Kőbánya számára a valódi megoldás az lenne, ha a trafikok nem árusíthatnának szeszes italt.”– mondta a...
Kovács Péter polgármester köszöntötte Dr. Bálint Györgyöt, vagy ahogy az egész ország ismerő őt Bálint gazdát, 100. születésnapja alkalmából.
A Kőbányai Önkormányzat által működtetett napközis nyári táborban mind a kilenc hetén nyeregbe pattanhatnak a táborozó iskolások, a Kőbánya Bringa programnak köszönhetően.
Egyedi tervezésű új eszközökkel, Kőbánya hagyományait idéző két új játszótér várja mostantól a gyerekeket a kerület egyik legkedveltebb helyszínén, az Óhegy parkban.
Önkormányzatunk és a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat (KESZ) vezetői, valamint számos cinkotai érdeklődő jelenlétében június 5-én átadták a Cinkotai Egészségházat.
Rákosmente Önkormányzata a közútfejlesztések mellett a gyalogjárdák felújítására, biztonságossá tételére is nagy figyelmet fordít, így a közelmúltban 26 helyszínen fejeződtek be a gyalogosok...
Immár harmadik alkalommal rendezték meg kerületünkben a Távírótörténeti Konferenciát, melynek helyszíne a Podmaniczky-Vigyázó Kastély oldalszárnya volt.
Több száz kisgyermeket emeltek szüleik, nagyszüleik a magasba május 11-én, a Heltai téren megrendezett Liget Pikniken.
A véletlennek köszönhetően a Humusz Szövetség segítségével Szász József alpolgármester találkozott egy környezettudatos kerületi diákkal, Szabó Bencével, aki az Erzsébet-ligetben lévő Budapesti...
A XVI. kerületi Önkormányzat 2018-ban sikerrel pályázott a Határtalanul! program Kárpátaljai szolidaritási alprogramjára.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó