Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Idén harmadik alkalommal rendezett hajókirándulást a csepeli önkormányzat a kerületben élő családoknak: először júniusban, majd augusztusban, most pedig szeptember 16-án.

Csepelről hat busz szállította a csaknem 300 jelentkezőt a Petőfi híd lábához, ahonnan a hagyományoknak megfelelően megint a Zsófia nagyhercegné rendezvényhajóján keltek útra a családosok. A szülők mellett természetesen rengeteg volt a gyerek. Az útitársakat Borbély Lénárd polgármester köszöntötte, aki maga is a családjával – feleségével és három kislányával -- érkezett. A három órás hajóutat és a különféle programokat a Csepeli Városkép Kft. szervezte. Jövőre újra meghirdetik a családi hajókirándulást.

Az utasok nem unatkozhattak egy percig sem. Alighogy a hajóra léptek, aprósüteménnyel kedveskedtek nekik, majd élvezhették Budapest panorámáját a Dunáról. Jó néhányan a hajó felső fedélzetén sütkéreztek a kellemes napsütésben, mások a programokra voltak kíváncsiak. A Buborék együttes zenéje főként a gyerekeket szórakoztatta. Volt éneklés, tánc, mulatság. De aki másra vágyott, megtehette: lehetett pingpongozni mini asztalon, gyakorolhatta a kézműves mesterséget, tündérlányt vagy állatfigurát festethetett az arcára. Gyorsan múlt az idő, máris dél lett. Ideje volt megebédelni: rántott húst szolgáltak fel krumplipürével vagy rizzsel. A hajó ekkor kanyarodott vissza a Szentendrei-sziget előtt. Tovább folytak a különféle programok, ügyességi játékok, zenélés és éneklés. A gyerekeknek találós kérdésekre kellett válaszolniuk, vagy kitalálniuk egy-egy közismert mesehőst. Mindenki nyert valamit, mert mindenki mindenre jól válaszolt. A végén jégkrémet, búcsúzóul pedig apró ajándékokat is kaptak a gyerekek egy hátizsákban. A hajó ekkor már a kikötésre készült a Petőfi hídnál.

Vitneki Balázs feleségével és két kislányával, Lillával és Csillával utaztak:

Ez volt az első utunk, amelyen az önkormányzat jóvoltából részt vettünk. A helyi újságból szereztünk róla tudomást, de az óvodában is meghirdették. Igazán jól éreztük magunkat. Szép volt az idő, kiváló a szervezés, a gyerekek különösen az arcfestést élvezték. Szeretünk kirándulni, ez pedig kitűnő vasárnapi program volt. Imádjuk a vizet, a Dunáról különösen szép látvány a főváros.

Vígh Krisztián feleségével, Bernadettel, valamint lányaikkal, Kiarával és Dorinával érkeztek:

A feleségem barátnője szólt a lehetőségről, s mi azonnal eldöntöttük, hogy jelentkezünk. A júniusi utazásról lemaradtunk, mert akkor már megtelt a hajó. Az egész út jobb lett, mint amire számítottunk. Nem gondoltuk, hogy ennyi minden lesz… Enni- és innivaló bőséggel, arcfestés, tánc, lufi, szép táj, sok-sok gyerek, nagyszerű programok. Jövőre is eljövünk.

Szabacsi Péter feleségével, Katalinnal, és két lányukkal, Hannával és Szofival:

Ez volt az első ilyen utunk. Kicsit féltünk, hogy nagy lesz a zsúfoltság, de szépen elfértünk a hajón. Szerencsére nem kellett sokáig sorban állni semmiért. Jó volt az ellátás, színesek a programok, tetszett a koncert. Szeretünk hajókázni a Dunán. A városnézés során főleg arra voltunk kíváncsiak, hogy néz ki a Duna Aréna a Dunáról.

Forrás: csepel.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Dél-Pestről

Több mint 300 településnek ajándékozott emlékfát a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Wekerle Sándor 170. születésnapja alkalmából tartott rövid megemlékezést Kispest Önkormányzata a volt miniszterelnök Kós Károly téri szobránál.
Életének 93. évében, rövid betegség után elhunyt dr. Rajháthy Aurél nyugalmazott kerületi körorvos.
Kerületünkben új, izgalmas kezdeményezés indult. Pesterzsébet Önkormányzata közösségi használatra bocsátotta az Eötvös utca-Ősz utca sarkán található, eddig üresen álló telket.
A Szociális Munka Napja alkalmából elismerő oklevélben részesültek a szféra kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozói, valamint átadták a Humanitas Ferencváros díjat is.
Dániel András gyermekíró volt a PIK könyvtár vendége.
Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalában állíthatta ki diákjai legszebb alkotásait a József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
Az alábbi közleményt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere osztotta meg Facebook - oldalán :
Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott Kiss András operaénekes.
Gondozott és virágos közterületek fogadják Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosságát az őszi és téli időszakban is.
A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvodában az október 31-ei nevelési értekezleten tartalmas szakmai programokkal gazdagíthattuk módszertani ismereteinket.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kispesti hőseire emlékeztek idén is a Határ út és az Ady Endre út kereszteződésénél az 1956. november 4-től itt zajlott harcok emlékére emelt kopjafa előtt.
Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata városfejlesztési sikereiért a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Szövetség (FIABCI) oklevelét vehette át a budapesti Marriott Hotelben október 30-án.
Október 27-én a Ferencvárosi Művelődési Központban nagyszabású gálaműsorral ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a Bartók Táncegyüttes.
Idén negyedik alkalommal gyújtottak őrtüzet Csepelen Székelyföld autonómiájáért a Daru-dombnál.
Október 26-án avatta fel Dobray István emléktábláját Szabados Ákos polgármester a Lázár Vilmos Általános Iskola falán.
Két új helyszínen fogadja az ügyfeleket a Főtáv és a DHK
Nagyszabású hangversennyel ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját az Obsitos Fúvószenekar szombaton a KMO Művelődési Házban.

hirdetés

Ön is hirdetne?

Budapesti állások

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

hirdetés

Ön is hirdetne?

 


Szolgáltatások Budapesten

Tanuljon gitározni otthon!
(Szolgáltatás / Oktatás, fordítás)

noimage

Online nyelvi kurzus
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Online nyelvi kurzus

Coach gyakorlat
(Szolgáltatás / Egyéb szolgáltatás)

Coach gyakorlat

Idősgondozás
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

noimage

Bécsiszelet Étterem
(Szolgáltatás / Vendéglátás)

Bécsiszelet Étterem

Villanyszerelő-Elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-Elektrikus

Villanyszerelő-elektrikus
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Villanyszerelő-elektrikus

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet
(Szolgáltatás / Gyermekfelügyelet, idősgondozás)

Mackófalva Napközbeni Gyermekfelügyelet

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten
(Szolgáltatás / Építőipar)

Festés, tapétázás, szigetelés Budapesten

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Ivanonits vízvezeték szerelő Budapest

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén
(Szolgáltatás / Javítás, szerelés)

Számítógép javítás fix 6000 Ft-ért a XVI.-ban és környékén

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó