Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Kellemetlen változások következnek az erzsébetvárosi autósok életében, miután a baloldali kerületvezetés szigorításokat vezetett be a parkolás rendjét illetően. Egyelőre a változtatások egy részéről született döntés, a korlátozások második szakaszát a fővárosi közgyűlésnek kell jóváhagynia.

Június 26-án, az erzsébetvárosi képviselőtestület baloldali többsége a parkolási rend átalakításáról döntött. Az új szabályozás szerint 8:30 helyett már 8 órától kell fizetni a parkolásért. Ez azonban csak a kezdet, amennyiben a fővárosi közgyűlés augusztusban jóváhagyja a terveket, a fizetős időszakot tovább szélesítik Erzsébetvárosban, az eddigi 20:00 helyett este 23:00-ig tolják ki a fizetős parkolás időszakát.

Az önkormányzat működésére jellemző, hogy a kerület polgármesterének, Niedermüller Péternek úgy is sikerült keresztül erőltetnie a szigorításokat, hogy a városüzemeltetési bizottság -amelyben szintén a baloldal van többségben- eredetileg ellenezte a döntést.

A Fidesz frakció nevében Veres Zoltán képviselő szólalt fel a rendelet ellen. Veres Zoltán emlékeztette a képviselőket, hogy a jobboldali városvezetés annak idején éppen azért határozta meg a fizetős parkolás időszakának kezdetét 8:30-as időpontban, mert az úgy ésszerű, ez szolgálta a lakók, a cégek, a kerületben dolgozók érdekeit. Ez az időpontválasztás megkönnyítette a közlekedést, a szülök kényelmesen el tudták vinni óvodába és iskolába a gyermekeiket.

Forrás: MTI

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó