Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

 

Évekkel ezelőtt indult kezdeményezés ért most célba – kezdte az izgalmas történet mesélését Szentgyörgyvölgyi Gábor testvérvárosi tanácsnok.

  Hat évvel ezelőtt, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Versenyen merült fel a kérdés, hogy Belváros Önkormányzata tudná-e adományokkal segíteni kárpátaljai testvérvárosát, Rahó tűzoltóságát. Ezt követően szerencsésen alakultak a dolgok, mert épp ekkor vontak ki a forgalomból néhány öregebb, de elfogadható állapotban lévő tűzoltó gépjárművet Pest megyében. Így kapott önkormányzatunk egy – a forgalomból kivont – 40 éves, ám nagyon szerethető német gyártmányú tűzoltó fecskendőt. A rahói tűzoltóság képviselői megtekintették a gépjárművet és örömüket fejezték ki, mivel az alacsony építésű, erős gépjármű alkalmas a hegyi utakon való feljutásra is. A Rahói Járásban pedig, sok az ilyen út.   Belváros-Lipótváros Önkormányzatának testülete döntött a tűzoltóautó Rahónak adományozásáról. A Közép-pesti Katasztrófavédelem, a Belvárosi Katasztrófavédelmi Őrs és a Városüzemeltető munkatársai közösen – társadalmi munkában – készítették fel műszakilag és esztétikailag a tűzoltó gépjárművet a hosszú útra.   A legnagyobb kihívást, egyben legnagyobb körültekintést igénylő feladatok a vámügyintézés, a hivatalos papírok fordítása, kijevi minisztériummal való levelezés az adományozásról voltak. A rahói önkormányzattal való sikeres közös ügyintézésnek köszönhetően a tűzoltó gépjármű idén február 11-én szerencsésen megérkezett Rahóra – mondta Szentgyörgyvölgyi Gábor testvérvárosi tanácsnok. Meggyőződésem, hogy Belváros adománya a rahói magyar és ukrán lakosság biztonságát fogja szolgálni.

 

(facebook.com/maibelvarosujsag)

Még több hír a Belvárosból

A Józsefvárosi Önkormányzat nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó szervezetek részére a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek...
A nyáron költözködtek, rendezkedtek, szeptember elsején pedig kinyíltak a Molnár Antal Zeneiskola Damjanich utca 4. szám alatt levő új épületének kapui a beiratkozó gyerekek előtt is.
Belváros Önkormányzata fontosnak tartja a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést, a méltányosságot támogató programokat.
A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelt célja a kerület gyerekbarát fejlesztése, melynek központi programja a józsefvárosi óvodák befogadóbbá, modernebbé tétele.
Egyes előadásokat 200 forintért lehet megnézni a következő évadban is
A terézvárosi önkormányzat Zöld Terézvárosért névvel új díjat alapított.
Belváros Önkormányzatának kiemelten fontos, hogy a kerületben élők biztonságát szavatolja. Éppen ezért lakossági kérésre fekvőrendőr kihelyezéséről döntöttek a József nádor téren.
Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Augusztus 30, 16.00. , Szűz utca 2.
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon
Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása
A köztéri falfestményekre sokak szerint szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk.
Péter András, a Hild József Általános Iskola testnevelő tanára szabadidejében is rendszeresen sportol és közösségi programokon vesz részt.
Felhívás pályázati lehetőségre.

A címlapról

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...
Lezárult a második fővárosi közösségi költségvetés szavazása, közel...
A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt kiemelték a száz...
Nálunk nem lesz energiahiány és ez nem jóslat, hanem ténybejelentés...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech