Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Tovább folytatódik az Arany János utca felújítása. Május 23-tól egy újabb szakaszon kezdődnek a kivitelezési munkálatok.

  Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester ezúttal is hangsúlyozta, minden fejlesztésnél, így most is arra törekszik Belváros Önkormányzata, hogy növelje a zöldfelület arányát. Május elején az Október 6. utca és a Podmaniczky tér közötti szakaszon kezdődtek meg a munkálatok, május 23-án pedig egy újabb utcarészen, a Nádor utca és az Október 6. utca között folytatódik az Arany János utca II. ütemének kivitelezése.   A beruházás során kétoldali fasort telepítünk, ezzel a felújítás végére egy közel 100 fából álló fasor jön létre – hangsúlyozta a polgármester. A járdát és az útpályát egy szintbe emelik és természetes kőburkolattal fedik, új utcabútorokat helyeznek ki és kerékpártámaszokat is telepítenek – sorolta Szentgyörgyvölgyi Péter, majd hozzátette: hagyományos és Stockholm-módszerrel történő faültetést alkalmaznak és az akadálymentesítésre is külön figyelmet fordítanak. Az Arany János utca I. üteméhez hasonlóan itt is modernizálják a közvilágítást, LED-es világítást használnak, a közúti forgalom számára 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be, valamint szélesebb lesz a járda. A Hercegprímás utca és az Arany János utca kereszteződésének keleti oldala egy új gyalogátkelőhellyel is bővül. A polgármester elmondta, a felújítás végén zöldkapcsolat jön létre a Podmaniczky tér és a Duna között, egy közel száz fából álló fasor árnyékában lehet majd lesétálni a Duna-partra.   Május 23-ától az alábbi forgalomtechnikai változásra kell számítani: • A Nádor utca és Október 6. utca között teljes útlezárás lesz. • Az Október 6. utca és a Hercegprímás utca között közműrekonstrukciós munkálatok miatt félpályás útlezárás mellett haladhat a forgalom és a közösségi közlekedés. • A Hercegprímás utca elnevezésű buszmegállót áthelyezték a Hercegprímás utcába. • A Hercegprímás utca és a Podmaniczky tér között szintén teljes útlezárás mellett dolgoznak.   Helyiek parkolása: Érvényes lakossági várakozási engedéllyel rendelkező V. kerületi lakosok számára lehetőség van a díjmentes parkolásra az Arany János utca 6–8. számú épület előtti teresedésben. Behajtani az Akadémia utcáról lehet, a parkoló elhagyása pedig a Tüköry utcán keresztül lehetséges. (www.facebook.com/maibelvarosujsag)

 

Még több hír a Belvárosból

Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon
Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása
A köztéri falfestményekre sokak szerint szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk.
Péter András, a Hild József Általános Iskola testnevelő tanára szabadidejében is rendszeresen sportol és közösségi programokon vesz részt.
Felhívás pályázati lehetőségre.
Július 15-től szavazhatnak majd: milyen beruházással legyen élhetőbb, szebb a kerület. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat összesen 60 millió forintot különített el idén Közösségi Költségvetésre: a tíz...
Összesen 90 ötlet érkezett Terézváros első közösségi költségvetéséhez.
Az Országház szervezésében, június 4-e és szeptember 17-e között idén immár hetedik éve rendezik meg a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozatot.
A két évente esedékes, idén július 4-től kezdődő homokcsere idejére kerületünk játszóterei ideiglenesen, egy-két napig zárva lesznek.
A hőségriadó bejelentése óta a józsefvárosi önkormányzat munkatársai és önkéntesei palackos vizet osztanak a járókelőknek a Harminckettesek terén.
Az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium napközis táborban kedden Szalai-Komka Éva, a VII. kerületi Rendőrkapitányság őrnagya tartott játékos drogmegelőző programot a gyerekeknek.
Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődtek a nagyobb felújítások a fővárosban.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech