Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Péter András, a Hild József Általános Iskola testnevelő tanára szabadidejében is rendszeresen sportol és közösségi programokon vesz részt.

    Így volt ez alig két héttel ezelőtt is, amikor egy külső helyszíni felnőtt futballmeccsen játszott barátaival. Felkészültségének és társaival való gyors, határozott cselekvésének köszönhetően egyik futballtársukat élesztették újra a helyszínen. A 47 éves férfit a kiérkező mentőknek átadták, addigra stabilizálódott az állapota. A sikeres életmentést a fiatalember kórházi korlapján is feltüntették: laikus életmentő mentette meg.   Péter András rutinos tanár, kiváló csapatjátékos, edzett, de az esetről beszélve úgy fogalmazott: még ma is hatással van rá, óriási felelősség nehezedett rájuk, hiszen látták, társuk élete az ő kezükben van. A futballmérkőzés az első félidőben rendben zajlott, azonban a második félidő elején az ellenfél csapatában játszó 47 éves Gábor hirtelen rosszul lett – emlékszik vissza a történtekre a Belvárosban születése óta élő Péter András. Először arra gondoltak, hogy leesett a vércukorszintje, majd hirtelen epilepsziás rohamnak vélték a játékos állapotát. A következő percekben azonban drámaivá vált a helyzet, mert Gábornak már nem volt se légzése, se pulzusa és minden külső jel arra utalt, hatalmas baj van – mondta a testnevelő tanár. A játékvezetővel, egyik csapattársával egymást váltva végezték a szívkompressziót, miközben a létesítményben lévő defibrillátort használva kétszer is újra indult a férfi szíve, végül a helyi üzemorvos folytatta a mentést. Eközben hívták a mentőket, akik kiérkezéséig a diszpécser segítette őket az életmentésben. Ekkor már stabil állapotban vitték kórházba a bajba jutott férfit, már nem volt közvetlen életveszélyben – emlékszik vissza Péter András. Mint mondta, egyetemi tanulmányai alatt tanult életmentést, elsősegélynyújtást, de még soha nem került ilyen helyzetbe, amikor szinte pillanatok alatt kellett cselekedni. Gáborról azóta annyi híre van, hogy kijött a kórházból, ahol megállapították, hogy hirtelen szívmegállás okozta a drámai helyzetet.   Társaimmal egymásra voltunk utalva: mindenki segített és küzdött azért, hogy megmentse a másik játékost – mondja András. A legnagyobb segítségük a defibrillátor volt, ami határozott és egyértelmű utasításokat adott az újraélesztés során.   (www.facebook.com/maibelvarosujsag)

 

Még több hír a Belvárosból

Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára
Hamarosan minden Teréz körúti pad megújul, az önkormányzat köztisztasági cégének dolgozói ugyanis kijavítják, lefestik az utcabútorokat.
A munkaterület szeptember 15-ei átadásával megkezdődött a Hild tér és a játszótér felújítási munkálata, ahol Belváros Önkormányzata többfunkciós, biztonságos eszközökkel felszerelt, tematikus...
A Józsefvárosi Önkormányzat nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó szervezetek részére a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek...
A nyáron költözködtek, rendezkedtek, szeptember elsején pedig kinyíltak a Molnár Antal Zeneiskola Damjanich utca 4. szám alatt levő új épületének kapui a beiratkozó gyerekek előtt is.
Belváros Önkormányzata fontosnak tartja a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést, a méltányosságot támogató programokat.
A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelt célja a kerület gyerekbarát fejlesztése, melynek központi programja a józsefvárosi óvodák befogadóbbá, modernebbé tétele.
Egyes előadásokat 200 forintért lehet megnézni a következő évadban is
A terézvárosi önkormányzat Zöld Terézvárosért névvel új díjat alapított.
Belváros Önkormányzatának kiemelten fontos, hogy a kerületben élők biztonságát szavatolja. Éppen ezért lakossági kérésre fekvőrendőr kihelyezéséről döntöttek a József nádor téren.
Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Augusztus 30, 16.00. , Szűz utca 2.
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon

A címlapról

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő...
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években...
Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech