Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

 

Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődtek a nagyobb felújítások a fővárosban.

  A felújítások miatt június közepétől az M3-as metró augusztus közepéig minden nap csak az északi szakaszon, Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekedik, továbbá négy hétig a teljes vonalon nem jár a 2-es és a 2M villamos. A korlátozások miatt az M3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autóval közlekedőknek egyaránt – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).   Az M3-as metró szerelvényei június 20-tól, hétfőtől augusztus közepéig minden nap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbuszok közlekedése érdekében az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat a már meglévők mellett, ezért az autóval közlekedőknek megváltozott forgalmi rendre kell készülniük.   Változik a 2-es és a 2M villamos közlekedése is: vágányfelújítás, illetve a Széchenyi Lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt június 20-a, hétfő és július 17-e között a villamosok nem közlekednek, helyettük a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között, a pesti alsó rakparton pótló autóbuszok járnak a villamosok vonalát követve. Két helyszínen ideiglenes buszmegállókat alakítanak ki: az id. Antall József rakparton északi irányban, valamint a Garibaldi utcában a Nádor utca előtt. Villamosvágány-felújítás a Balassi Bálint utcában   A Vasútépítő Zrt. a BKV Zrt. megbízásából a Balassi Bálint utcában (a Jászai Mari tér és a Markó utca közötti szakaszon) vágányfelújítási munkát végez június 20-án reggeltől július 17-én estig. A munkavégzés alatt a Balassi Bálint utca a Balaton utca és a Markó utca közötti szakasza a közforgalmú közlekedés előtt zárva lesz, gépjárművekkel ezen a szakaszon a parkolás nem lehetséges. Az itt maradó gépjárműveket elszállíttatják – olvasható a lakossági közleményben.   A tájékoztató szerint a Markó utcai csomópontot nem érinti a felújítás, a Stollár Béla utca zsákutca lesz a Falk Miksa utcától, a Balaton utca forgalma félpályás útlezárás mellett haladhat. A kivitelezés ideje alatt (előfordul, hogy hétvégén is) a területen teherautókkal, nagy teljesítményű gépekkel dolgoznak. Az estleges zajokért és kellemetlenségekért a környéken élők megértését kéri a kivitelező.   • a Kossuth Lajos tér felé a Soroksári út – Közraktár utca – alsó rakpart (Salkaházi Sára rakpart – pesti alsó rakpart, részben a villamos vágányokon – Jane Haining rakpart – id. Antall József rakpart) – Garibaldi utca útvonalon, • a Közvágóhíd felé a Nádor utca – József Attila utca – Széchenyi István tér – Apáczai Csere János utca – alsó rakpart (pesti alsó rakpart – Salkaházi Sára rakpart) – Közraktár utca – Soroksári út útvonalon haladnak.   Két helyszínen ideiglenes buszmegállókat alakítanak ki: • az id. Antall József rakparton északi irányban, valamint • a Garibaldi utcában a Nádor utca elött.

 

(www.facebook.com/maibelvarosujsag)

Még több hír a Belvárosból

Közel 400 ezer forint gyűlt össze a második terézvárosi jótékonysági ruhavásáron az Eötvös10-ben, amit ezúttal is a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) szervezett.
Belváros területén az elmúlt évtized alatt számos nagyobb közterületi beruházás történt, melyek elsődleges célja az élhetőbbé, vonzóbbá tétele volt.
A gyerekházban a VIII. kerületben élő 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő családokat fogadják.
Az idősek jelképesen libazsíros kenyérrel várták a kicsiket.
A programmal az Önkormányzat az önkormányzati lakásban élőket támogatja otthonuk felújításában összesen 25 millió Ft keretösszegben.
Az október 27-én megnyitott Nagy Diófa utca 34. szám alatti új közösségi tér a civil szervezetek és közösségeik számára nyújt találkozási lehetőséget.
Novemberben már nem nyit ki a hivatal, legalább márciusig zárva lesz takarékossági okokból.
Iskolába készülünk: fejlesztő foglalkozások a Belvárosi Közösségi Térben
Ha az október közepéig megérkező pénzeket nem költjük el május 31-ig.
Tisztelt VII. kerületi polgárok! Magyarország Kormánya 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendeletével módosította a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből...
A jövőben nem kell álindokokkal otthon maradniuk a terézvárosi önkormányzat cégeinél azoknak a nőknek, akik a fájdalmas menstruációtól szenvednek.
Belváros-Lipótváros Önkormányzata Ady versmondó versenyt hirdet "Ifjú szívekben élek" címmel.
Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára
Hamarosan minden Teréz körúti pad megújul, az önkormányzat köztisztasági cégének dolgozói ugyanis kijavítják, lefestik az utcabútorokat.
A munkaterület szeptember 15-ei átadásával megkezdődött a Hild tér és a játszótér felújítási munkálata, ahol Belváros Önkormányzata többfunkciós, biztonságos eszközökkel felszerelt, tematikus...
A Józsefvárosi Önkormányzat nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó szervezetek részére a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek...
A nyáron költözködtek, rendezkedtek, szeptember elsején pedig kinyíltak a Molnár Antal Zeneiskola Damjanich utca 4. szám alatt levő új épületének kapui a beiratkozó gyerekek előtt is.

A címlapról

Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech