Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

"Önkormányzatunk elkötelezett az idősek életminőségének javítása érdekében."

  "Ezért kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy a legidősebb korosztály a számítógép és internet alapismereteinek elsajátításával aktívan részt vehessen a 21. századi digitális világunkban" – osztotta meg Jeneiné dr. Rubovszky Csilla PhD alpolgármester, az idősügyi programok szakmai irányítója, aki hozzátette: hogy ennek érdekében indítottuk el kerületünkben 2015-ben az Idősügyi Infokommunikációs Programot, ami több irányból is segíti az időseket a digitális tudás elsajátításában.   Urbánné Réti Anna kerületi lakos elmondta, hogy neki miben segített a számítógépes foglalkozássorozat: 2019-ben kezdtem el használni a számítógépet. Ekkor még nem tudtam, milyen sok lehetőséget rejt magában, ezért is jelentkeztem a foglalkozássorozat kezdőknek szóló csoportjába, majd 2021-ben a haladó csoportot is elvégeztem. Minden kortársamnak csak ajánlani tudom, hiszen a jó hangulat és a kellemes légkör mellett hasznos tudással is gyarapodnak a résztvevők. Amint egy kicsit közelebbről megismertem a számítógép és az internet világát, felismertem előnyeit. Azóta online intézem mindennapos ügyeimet, innen tájékozódom, olvasom a világ híreit. Rendkívül pozitív, hogy az Önkormányzat ebben is támogat minket, az idősebb korosztályt. A segítség tehát rendelkezésünkre áll, a többi csakis az akaraton múlik. A Segítő Kezek munkatársainak támogatásával jelenleg új telefonom használatát tanulom. Még néhány hét és reményeim szerint azt is kiválóan fogom tudni kezelni, hiszen már nem ismeretlen terület számomra az internet és a digitális eszközök használata.   Kinek ajánlja a számítógép használatát? Minden kortársamnak, de a nálam idősebbeknek is. Ügyintézésre, szórakozásra és magányenyhítésre. Könnyebben és vidámabban telnek a napok, ha több élményben van részünk az internet segítségével. A Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. infokommunikációs programja pótol és kiegészít olyan szolgáltatásokat, amelyek a mai szükségletekre nem vagy csak részben képesek választ adni. Részletes, tájékoztatást Segítő Kezek munkatársainál kaphat. Elérhetőségek: telefon: 06-30-466-9931. E-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (www.facebook.com/maibelvarosujsag)

 

Még több hír a Belvárosból

Tisztelt Józsefvárosi Lakosok, Tisztelt Ügyfeleink!
Lezárult egy példaértékű egészségügyi projekt, amit sikertörténetnek könyvelhet el Erzsébetváros.
A napokban fejeződött be a Podmaniczky utcai kutyafuttató felújítása, amit már birtokba is vettek a terézvárosi ebek és gazdáik.
Lakossági kérésre helyezett ki padot a Nádor utcában, a Zrínyi utcai buszmegállóban Belváros Önkormányzata annak érdekében, hogy az utasok kényelmesen tudjanak várakozni.
Közel 400 ezer forint gyűlt össze a második terézvárosi jótékonysági ruhavásáron az Eötvös10-ben, amit ezúttal is a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) szervezett.
Belváros területén az elmúlt évtized alatt számos nagyobb közterületi beruházás történt, melyek elsődleges célja az élhetőbbé, vonzóbbá tétele volt.
A gyerekházban a VIII. kerületben élő 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő családokat fogadják.
Az idősek jelképesen libazsíros kenyérrel várták a kicsiket.
A programmal az Önkormányzat az önkormányzati lakásban élőket támogatja otthonuk felújításában összesen 25 millió Ft keretösszegben.
Az október 27-én megnyitott Nagy Diófa utca 34. szám alatti új közösségi tér a civil szervezetek és közösségeik számára nyújt találkozási lehetőséget.
Novemberben már nem nyit ki a hivatal, legalább márciusig zárva lesz takarékossági okokból.
Iskolába készülünk: fejlesztő foglalkozások a Belvárosi Közösségi Térben
Ha az október közepéig megérkező pénzeket nem költjük el május 31-ig.
Tisztelt VII. kerületi polgárok! Magyarország Kormánya 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendeletével módosította a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből...
A jövőben nem kell álindokokkal otthon maradniuk a terézvárosi önkormányzat cégeinél azoknak a nőknek, akik a fájdalmas menstruációtól szenvednek.
Belváros-Lipótváros Önkormányzata Ady versmondó versenyt hirdet "Ifjú szívekben élek" címmel.
Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára

A címlapról

Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech