Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

"Önkormányzatunk elkötelezett az idősek életminőségének javítása érdekében."

  "Ezért kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy a legidősebb korosztály a számítógép és internet alapismereteinek elsajátításával aktívan részt vehessen a 21. századi digitális világunkban" – osztotta meg Jeneiné dr. Rubovszky Csilla PhD alpolgármester, az idősügyi programok szakmai irányítója, aki hozzátette: hogy ennek érdekében indítottuk el kerületünkben 2015-ben az Idősügyi Infokommunikációs Programot, ami több irányból is segíti az időseket a digitális tudás elsajátításában.   Urbánné Réti Anna kerületi lakos elmondta, hogy neki miben segített a számítógépes foglalkozássorozat: 2019-ben kezdtem el használni a számítógépet. Ekkor még nem tudtam, milyen sok lehetőséget rejt magában, ezért is jelentkeztem a foglalkozássorozat kezdőknek szóló csoportjába, majd 2021-ben a haladó csoportot is elvégeztem. Minden kortársamnak csak ajánlani tudom, hiszen a jó hangulat és a kellemes légkör mellett hasznos tudással is gyarapodnak a résztvevők. Amint egy kicsit közelebbről megismertem a számítógép és az internet világát, felismertem előnyeit. Azóta online intézem mindennapos ügyeimet, innen tájékozódom, olvasom a világ híreit. Rendkívül pozitív, hogy az Önkormányzat ebben is támogat minket, az idősebb korosztályt. A segítség tehát rendelkezésünkre áll, a többi csakis az akaraton múlik. A Segítő Kezek munkatársainak támogatásával jelenleg új telefonom használatát tanulom. Még néhány hét és reményeim szerint azt is kiválóan fogom tudni kezelni, hiszen már nem ismeretlen terület számomra az internet és a digitális eszközök használata.   Kinek ajánlja a számítógép használatát? Minden kortársamnak, de a nálam idősebbeknek is. Ügyintézésre, szórakozásra és magányenyhítésre. Könnyebben és vidámabban telnek a napok, ha több élményben van részünk az internet segítségével. A Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. infokommunikációs programja pótol és kiegészít olyan szolgáltatásokat, amelyek a mai szükségletekre nem vagy csak részben képesek választ adni. Részletes, tájékoztatást Segítő Kezek munkatársainál kaphat. Elérhetőségek: telefon: 06-30-466-9931. E-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (www.facebook.com/maibelvarosujsag)

 

Még több hír a Belvárosból

Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon
Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása
A köztéri falfestményekre sokak szerint szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk.
Péter András, a Hild József Általános Iskola testnevelő tanára szabadidejében is rendszeresen sportol és közösségi programokon vesz részt.
Felhívás pályázati lehetőségre.
Július 15-től szavazhatnak majd: milyen beruházással legyen élhetőbb, szebb a kerület. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat összesen 60 millió forintot különített el idén Közösségi Költségvetésre: a tíz...
Összesen 90 ötlet érkezett Terézváros első közösségi költségvetéséhez.
Az Országház szervezésében, június 4-e és szeptember 17-e között idén immár hetedik éve rendezik meg a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozatot.
A két évente esedékes, idén július 4-től kezdődő homokcsere idejére kerületünk játszóterei ideiglenesen, egy-két napig zárva lesznek.
A hőségriadó bejelentése óta a józsefvárosi önkormányzat munkatársai és önkéntesei palackos vizet osztanak a járókelőknek a Harminckettesek terén.
Az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium napközis táborban kedden Szalai-Komka Éva, a VII. kerületi Rendőrkapitányság őrnagya tartott játékos drogmegelőző programot a gyerekeknek.
Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődtek a nagyobb felújítások a fővárosban.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech