Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az V. kerületi önkormányzat által létrehozott Belvárosi Közösségi Tér Meseerdő Gyermekfelügyeletén - mint minden évben - idén nyáron is változatlan nyitvatartással várják a hozzájuk érkező gyermekeket.

    Míg az év többi részé­ben délelőttönként inkább kisebb gyerekek látogatják a felügyeletet, nyáron, az intézményi szüneteknek köszönhetően jellemzően a bölcsődékből és óvodákból érkezőktől hangos a szoba.   Természetesen a folyamatos beszoktatás sem szünetel, szeretettel várják azokat a gyerekeket is, akik még nem jártak náluk. A Meseerdő szakemberei továbbra is kiemelt hangsúlyt fektetnek és lehetőséget biztosítanak a szabadjáték kibontakozására, ugyanakkor a nevelési-oktatási intézményekhez hasonlóan minden nap más-más foglalkozást tartanak a gyerekeknek. A tevékenységek során kiemelt figyelmet fordítanak a differenciálásra, hogy minden lurkónak a korához és fejlettségi szintjéhez igazodva nyújtson sikerélményt egy-egy tevékenység.   A két nevelési év közötti szünetben a már jól megszokott bölcsődei- és óvodai közeg helyett a gyerekek egy kevésbé ismert környezetben találják magukat. A gyermekfelügyelet dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek könnyebben hozzászokjanak a Meseerdőhöz, az itt dolgozó pedagógusokhoz, illetve a gyermekcsoport akár naponta többször is változó összetételéhez. A Gyermekfelügyelet napirendjét a nevelési intézményekéhez igazították, a társas szabályok és játéktípusok szintén igazodnak a gyerekek által már jól ismertekhez. A gyerekek nyugodt pihenését délután 13-15 óra között a hangulatos Bárány szobában biztosítják. Céljuk ezekkel, hogy a nyári szünet végével a gyerekek zökkenőmentesen visszataláljanak a bölcsődébe, óvodába. A Meseerdő szobában étkeztetésre nincs lehetőség, ezért a gyerekeket délelőtt és délután hűtést nem igénylő, bontatlan csomagolású, otthonról hozott vagy a kávézóból megvásárolt gyümölcspürét kínálják.   A nyári időszakban rugalmasabban tudják kihasználni a foglalkoztató- és mozgásfejlesztő szoba adta lehetőségeket. Itt több érzékszervre irányuló, fejlődést támogató játékokat tudnak biztosítani. A Meseerdőben a nyár során - többek között - a taktilis érzékelés fejlődésének támogatására is kiemelt figyelmet fordítanak. Legyen az só-liszt gyurmázás, érzékelő korongokon való járás vagy bunker-építés, minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót. Nyáron a nagyobbak igényének köszönhetően, gyakrabban kerülnek elő a logikai gondolkodást fejlesztő játékok is. Emellett pedig továbbra is szem előtt tartják tevékenységeik és játékválasztásaik során a fenntartható nevelést, környezetbarát eszközöket.   A Meseerdőben 6 hónapos kortól 7 éves korig fogadják a kerületi gyerekeket. A beszoktatás folyamatosan történik, intézménybe még nem járó gyerekek esetén a beszoktatást egy előre egyeztetett időpontban fogadóóra előzi meg. A regisztráció a Meseerdő Gyermekfelügyeletre a következő hétre vasárnap este 8 óráig lehetséges a Belvárosi Közösségi Tér honlapján (www.belvarosikozossegiter.hu) található online rendszeren keresztül, regisztrációt követően.   (www.facebook.com/maibelvarosujsag)

 

Még több hír a Belvárosból

Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon
Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása
A köztéri falfestményekre sokak szerint szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk.
Péter András, a Hild József Általános Iskola testnevelő tanára szabadidejében is rendszeresen sportol és közösségi programokon vesz részt.
Felhívás pályázati lehetőségre.
Július 15-től szavazhatnak majd: milyen beruházással legyen élhetőbb, szebb a kerület. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat összesen 60 millió forintot különített el idén Közösségi Költségvetésre: a tíz...
Összesen 90 ötlet érkezett Terézváros első közösségi költségvetéséhez.
Az Országház szervezésében, június 4-e és szeptember 17-e között idén immár hetedik éve rendezik meg a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozatot.
A két évente esedékes, idén július 4-től kezdődő homokcsere idejére kerületünk játszóterei ideiglenesen, egy-két napig zárva lesznek.
A hőségriadó bejelentése óta a józsefvárosi önkormányzat munkatársai és önkéntesei palackos vizet osztanak a járókelőknek a Harminckettesek terén.
Az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium napközis táborban kedden Szalai-Komka Éva, a VII. kerületi Rendőrkapitányság őrnagya tartott játékos drogmegelőző programot a gyerekeknek.
Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődtek a nagyobb felújítások a fővárosban.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech