Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Az V. kerületi önkormányzat által létrehozott Belvárosi Közösségi Tér Meseerdő Gyermekfelügyeletén - mint minden évben - idén nyáron is változatlan nyitvatartással várják a hozzájuk érkező gyermekeket.

    Míg az év többi részé­ben délelőttönként inkább kisebb gyerekek látogatják a felügyeletet, nyáron, az intézményi szüneteknek köszönhetően jellemzően a bölcsődékből és óvodákból érkezőktől hangos a szoba.   Természetesen a folyamatos beszoktatás sem szünetel, szeretettel várják azokat a gyerekeket is, akik még nem jártak náluk. A Meseerdő szakemberei továbbra is kiemelt hangsúlyt fektetnek és lehetőséget biztosítanak a szabadjáték kibontakozására, ugyanakkor a nevelési-oktatási intézményekhez hasonlóan minden nap más-más foglalkozást tartanak a gyerekeknek. A tevékenységek során kiemelt figyelmet fordítanak a differenciálásra, hogy minden lurkónak a korához és fejlettségi szintjéhez igazodva nyújtson sikerélményt egy-egy tevékenység.   A két nevelési év közötti szünetben a már jól megszokott bölcsődei- és óvodai közeg helyett a gyerekek egy kevésbé ismert környezetben találják magukat. A gyermekfelügyelet dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek könnyebben hozzászokjanak a Meseerdőhöz, az itt dolgozó pedagógusokhoz, illetve a gyermekcsoport akár naponta többször is változó összetételéhez. A Gyermekfelügyelet napirendjét a nevelési intézményekéhez igazították, a társas szabályok és játéktípusok szintén igazodnak a gyerekek által már jól ismertekhez. A gyerekek nyugodt pihenését délután 13-15 óra között a hangulatos Bárány szobában biztosítják. Céljuk ezekkel, hogy a nyári szünet végével a gyerekek zökkenőmentesen visszataláljanak a bölcsődébe, óvodába. A Meseerdő szobában étkeztetésre nincs lehetőség, ezért a gyerekeket délelőtt és délután hűtést nem igénylő, bontatlan csomagolású, otthonról hozott vagy a kávézóból megvásárolt gyümölcspürét kínálják.   A nyári időszakban rugalmasabban tudják kihasználni a foglalkoztató- és mozgásfejlesztő szoba adta lehetőségeket. Itt több érzékszervre irányuló, fejlődést támogató játékokat tudnak biztosítani. A Meseerdőben a nyár során - többek között - a taktilis érzékelés fejlődésének támogatására is kiemelt figyelmet fordítanak. Legyen az só-liszt gyurmázás, érzékelő korongokon való járás vagy bunker-építés, minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót. Nyáron a nagyobbak igényének köszönhetően, gyakrabban kerülnek elő a logikai gondolkodást fejlesztő játékok is. Emellett pedig továbbra is szem előtt tartják tevékenységeik és játékválasztásaik során a fenntartható nevelést, környezetbarát eszközöket.   A Meseerdőben 6 hónapos kortól 7 éves korig fogadják a kerületi gyerekeket. A beszoktatás folyamatosan történik, intézménybe még nem járó gyerekek esetén a beszoktatást egy előre egyeztetett időpontban fogadóóra előzi meg. A regisztráció a Meseerdő Gyermekfelügyeletre a következő hétre vasárnap este 8 óráig lehetséges a Belvárosi Közösségi Tér honlapján (www.belvarosikozossegiter.hu) található online rendszeren keresztül, regisztrációt követően.   (www.facebook.com/maibelvarosujsag)

 

Még több hír a Belvárosból

Közel 400 ezer forint gyűlt össze a második terézvárosi jótékonysági ruhavásáron az Eötvös10-ben, amit ezúttal is a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) szervezett.
Belváros területén az elmúlt évtized alatt számos nagyobb közterületi beruházás történt, melyek elsődleges célja az élhetőbbé, vonzóbbá tétele volt.
A gyerekházban a VIII. kerületben élő 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő családokat fogadják.
Az idősek jelképesen libazsíros kenyérrel várták a kicsiket.
A programmal az Önkormányzat az önkormányzati lakásban élőket támogatja otthonuk felújításában összesen 25 millió Ft keretösszegben.
Az október 27-én megnyitott Nagy Diófa utca 34. szám alatti új közösségi tér a civil szervezetek és közösségeik számára nyújt találkozási lehetőséget.
Novemberben már nem nyit ki a hivatal, legalább márciusig zárva lesz takarékossági okokból.
Iskolába készülünk: fejlesztő foglalkozások a Belvárosi Közösségi Térben
Ha az október közepéig megérkező pénzeket nem költjük el május 31-ig.
Tisztelt VII. kerületi polgárok! Magyarország Kormánya 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendeletével módosította a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből...
A jövőben nem kell álindokokkal otthon maradniuk a terézvárosi önkormányzat cégeinél azoknak a nőknek, akik a fájdalmas menstruációtól szenvednek.
Belváros-Lipótváros Önkormányzata Ady versmondó versenyt hirdet "Ifjú szívekben élek" címmel.
Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára
Hamarosan minden Teréz körúti pad megújul, az önkormányzat köztisztasági cégének dolgozói ugyanis kijavítják, lefestik az utcabútorokat.
A munkaterület szeptember 15-ei átadásával megkezdődött a Hild tér és a játszótér felújítási munkálata, ahol Belváros Önkormányzata többfunkciós, biztonságos eszközökkel felszerelt, tematikus...
A Józsefvárosi Önkormányzat nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó szervezetek részére a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek...
A nyáron költözködtek, rendezkedtek, szeptember elsején pedig kinyíltak a Molnár Antal Zeneiskola Damjanich utca 4. szám alatt levő új épületének kapui a beiratkozó gyerekek előtt is.

A címlapról

Januártól újabb nyugdíjemelés várható, februárban érkezik a 13. havi...
Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech