Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása

Belváros Önkormányzata megkezdte a déli Váci utca és a környező kis utcák felújítását. Két helyszínen is elindultak a munkálatok, amelyek a leromlott műszaki állapot miatt váltak szükségessé. A Váci utcában a Duna utca és az Irányi utca közötti szakaszon, a páros oldalán már a járdaburkolás és a folyókák építése zajlik. Itt nyolc, támlával ellátott padot is kihelyeznek majd a fák közötti árnyékos helyeken. A tervek szerint augusztusban befejeződik a déli Váci utca ezen oldalán a munka, amit a páratlan oldal felújítása követ, várhatóan szeptembertől.

Leromlott műszaki állapota miatt érkezett el az idő arra, hogy megújuljon a déli Váci utca teljes szakasza, valamint a sétálóutcába csatlakozó kis utcák – nyilatkozta Szentgyörgyvölgyi Péter. Belváros polgármestere hangsúlyozta: szeretnék, ha a kerület ezen részén új padok, kerékpártámaszok és új természetes burkolat tenné még otthonosabbá a környezetet. Az összehangolt, szakaszos közterületi fejlesztés során felújítja az önkormányzat a teljes burkolatot a Váci utca Irányi utca és Fővám tér közötti részén, valamint a Nyáry Pál, a Pintér, a Sörház és a Havas utca is megújul. A déli Váci utca Duna utca és Irányi utca közötti szakaszának páros oldala a tervek szerint augusztus közepére elkészül. Ezt követően kezdődik el az utca túlsó, páratlan oldalának megújítása.  

Fásítás, zöldfelület-növelés Belváros folyamatos fejlesztése, a zöldfelületek növelése kiemelt szempont, így jár el az önkormányzat a déli Váci utca és a környező utcák esetében is. A fásításra, a szűk városi beépítettség és közműhálózat figyelembevételével a lehető legnagyobb növényfelület kialakítására, utcabútorok kihelyezésére és természetes burkolat használatára lehet számítani. A déli Váci utca felújítása ütemezetten, a környéken élők és itt dolgozó vendéglátóhelyek folyamatos tájékoztatása mellett zajlik.  

Nyáry Pál utca   A Nyáry Pál utcában (a Molnár utca és a Váci utca közötti szakaszon) is megkezdődött a felújítás a bontási munkákkal (felvételünkön). Az Irányi utca felől a haladva az első keresztutca a Nyáry Pál utca, melynek a Duna felé eső szakasza teljes burkolatcserét kap, a jelenlegi, gyalogos és parkoló-kiszolgáló szerepe a felújítást követően is megmarad. A zsákutca keleti torkolatában a Váci utca nyolc méteres, korzóhoz kapcsolódó mini teresedés jön létre, mely a Belvárosi Szent Mihály-templom kiemelését is szolgálja. Az utca keskenysége miatt a gyalogos közlekedésre a déli oldali járdán, valamint az utca parkoló forgalma miatt az útpályán is lehetőség lesz a felújítás után. A Nyáry Pál utca adottságainál fogva nem alkalmas a fásításra, így a Váci utcai csatlakozásához a planténerekbe fákat helyeznek el évelő növényekkel együtt, valamint kerékpártámaszokat is telepítenek majd. Érdekesség, hogy ezek a planténerek egyik vagy mindkét oldala fából készült ülőfelülettel és háttámlával is el lesznek látva, így padként, utcabútorként is funkcionálnak.   Az ütemezett kivitelezés során az üzletek, az intézmények és a társasházak megközelíthetősége végig biztosított lesz. A kommunális és szelektív hulladékszállítás a korábban megszokott módon történik. A kivitelező gondoskodik arról, hogy a szemétszállítás előtti napon, a ház előtt kihelyezett kukákat a gyűjtőpontra húzza, majd a szemétszállítást követően ismét a házak elé viszik.  

Zöld-fejlesztés számokban - déli Váci utca: 12 talajkapcsolatos fa ültetése - Havas utca: 8 talajkapcsolatos fa - Sörház utca: 10 talajkapcsolatos fa - déli Váci utcába csatlakozó kis utcáknál kialakítandó teresedéseknél 16 planténeres fa és évelők   Belváros Önkormányzata megbízásából a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. a munkálatok ideje alatt a lakosság türelmét és megértését kéri. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevételük van, jelezzék a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 06-1-428-0425-ös telefonszámon.   Megújuló utcák és környezetük: - déli Váci utca Duna utca és Irányi utca közötti szakasza - déli Váci utca Irányi utca és Fővám tér közötti szakasza - Nyáry Pál utca a Váci utca és a Molnár utca között - Pintér utca - Sörház utca a Váci utca és a Belgrád rakpart között - Havas utca a Váci utca és a Belgrád rakpart között - Váci utcához északról kapcsolódó utcák Váci utcai csomópontjai (Nyáry Pál, Szerb és Szarka utca) - Megújul a Lajtha-kút  

 

(www.facebook.com/maibelvarosujsag)

 

Még több hír a Belvárosból

Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára
Hamarosan minden Teréz körúti pad megújul, az önkormányzat köztisztasági cégének dolgozói ugyanis kijavítják, lefestik az utcabútorokat.
A munkaterület szeptember 15-ei átadásával megkezdődött a Hild tér és a játszótér felújítási munkálata, ahol Belváros Önkormányzata többfunkciós, biztonságos eszközökkel felszerelt, tematikus...
A Józsefvárosi Önkormányzat nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó szervezetek részére a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek...
A nyáron költözködtek, rendezkedtek, szeptember elsején pedig kinyíltak a Molnár Antal Zeneiskola Damjanich utca 4. szám alatt levő új épületének kapui a beiratkozó gyerekek előtt is.
Belváros Önkormányzata fontosnak tartja a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést, a méltányosságot támogató programokat.
A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelt célja a kerület gyerekbarát fejlesztése, melynek központi programja a józsefvárosi óvodák befogadóbbá, modernebbé tétele.
Egyes előadásokat 200 forintért lehet megnézni a következő évadban is
A terézvárosi önkormányzat Zöld Terézvárosért névvel új díjat alapított.
Belváros Önkormányzatának kiemelten fontos, hogy a kerületben élők biztonságát szavatolja. Éppen ezért lakossági kérésre fekvőrendőr kihelyezéséről döntöttek a József nádor téren.
Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Augusztus 30, 16.00. , Szűz utca 2.
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon

A címlapról

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő...
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években...
Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech