Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása

Belváros Önkormányzata megkezdte a déli Váci utca és a környező kis utcák felújítását. Két helyszínen is elindultak a munkálatok, amelyek a leromlott műszaki állapot miatt váltak szükségessé. A Váci utcában a Duna utca és az Irányi utca közötti szakaszon, a páros oldalán már a járdaburkolás és a folyókák építése zajlik. Itt nyolc, támlával ellátott padot is kihelyeznek majd a fák közötti árnyékos helyeken. A tervek szerint augusztusban befejeződik a déli Váci utca ezen oldalán a munka, amit a páratlan oldal felújítása követ, várhatóan szeptembertől.

Leromlott műszaki állapota miatt érkezett el az idő arra, hogy megújuljon a déli Váci utca teljes szakasza, valamint a sétálóutcába csatlakozó kis utcák – nyilatkozta Szentgyörgyvölgyi Péter. Belváros polgármestere hangsúlyozta: szeretnék, ha a kerület ezen részén új padok, kerékpártámaszok és új természetes burkolat tenné még otthonosabbá a környezetet. Az összehangolt, szakaszos közterületi fejlesztés során felújítja az önkormányzat a teljes burkolatot a Váci utca Irányi utca és Fővám tér közötti részén, valamint a Nyáry Pál, a Pintér, a Sörház és a Havas utca is megújul. A déli Váci utca Duna utca és Irányi utca közötti szakaszának páros oldala a tervek szerint augusztus közepére elkészül. Ezt követően kezdődik el az utca túlsó, páratlan oldalának megújítása.  

Fásítás, zöldfelület-növelés Belváros folyamatos fejlesztése, a zöldfelületek növelése kiemelt szempont, így jár el az önkormányzat a déli Váci utca és a környező utcák esetében is. A fásításra, a szűk városi beépítettség és közműhálózat figyelembevételével a lehető legnagyobb növényfelület kialakítására, utcabútorok kihelyezésére és természetes burkolat használatára lehet számítani. A déli Váci utca felújítása ütemezetten, a környéken élők és itt dolgozó vendéglátóhelyek folyamatos tájékoztatása mellett zajlik.  

Nyáry Pál utca   A Nyáry Pál utcában (a Molnár utca és a Váci utca közötti szakaszon) is megkezdődött a felújítás a bontási munkákkal (felvételünkön). Az Irányi utca felől a haladva az első keresztutca a Nyáry Pál utca, melynek a Duna felé eső szakasza teljes burkolatcserét kap, a jelenlegi, gyalogos és parkoló-kiszolgáló szerepe a felújítást követően is megmarad. A zsákutca keleti torkolatában a Váci utca nyolc méteres, korzóhoz kapcsolódó mini teresedés jön létre, mely a Belvárosi Szent Mihály-templom kiemelését is szolgálja. Az utca keskenysége miatt a gyalogos közlekedésre a déli oldali járdán, valamint az utca parkoló forgalma miatt az útpályán is lehetőség lesz a felújítás után. A Nyáry Pál utca adottságainál fogva nem alkalmas a fásításra, így a Váci utcai csatlakozásához a planténerekbe fákat helyeznek el évelő növényekkel együtt, valamint kerékpártámaszokat is telepítenek majd. Érdekesség, hogy ezek a planténerek egyik vagy mindkét oldala fából készült ülőfelülettel és háttámlával is el lesznek látva, így padként, utcabútorként is funkcionálnak.   Az ütemezett kivitelezés során az üzletek, az intézmények és a társasházak megközelíthetősége végig biztosított lesz. A kommunális és szelektív hulladékszállítás a korábban megszokott módon történik. A kivitelező gondoskodik arról, hogy a szemétszállítás előtti napon, a ház előtt kihelyezett kukákat a gyűjtőpontra húzza, majd a szemétszállítást követően ismét a házak elé viszik.  

Zöld-fejlesztés számokban - déli Váci utca: 12 talajkapcsolatos fa ültetése - Havas utca: 8 talajkapcsolatos fa - Sörház utca: 10 talajkapcsolatos fa - déli Váci utcába csatlakozó kis utcáknál kialakítandó teresedéseknél 16 planténeres fa és évelők   Belváros Önkormányzata megbízásából a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. a munkálatok ideje alatt a lakosság türelmét és megértését kéri. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevételük van, jelezzék a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 06-1-428-0425-ös telefonszámon.   Megújuló utcák és környezetük: - déli Váci utca Duna utca és Irányi utca közötti szakasza - déli Váci utca Irányi utca és Fővám tér közötti szakasza - Nyáry Pál utca a Váci utca és a Molnár utca között - Pintér utca - Sörház utca a Váci utca és a Belgrád rakpart között - Havas utca a Váci utca és a Belgrád rakpart között - Váci utcához északról kapcsolódó utcák Váci utcai csomópontjai (Nyáry Pál, Szerb és Szarka utca) - Megújul a Lajtha-kút  

 

(www.facebook.com/maibelvarosujsag)

 

Még több hír a Belvárosból

Tisztelt Józsefvárosi Lakosok, Tisztelt Ügyfeleink!
Lezárult egy példaértékű egészségügyi projekt, amit sikertörténetnek könyvelhet el Erzsébetváros.
A napokban fejeződött be a Podmaniczky utcai kutyafuttató felújítása, amit már birtokba is vettek a terézvárosi ebek és gazdáik.
Lakossági kérésre helyezett ki padot a Nádor utcában, a Zrínyi utcai buszmegállóban Belváros Önkormányzata annak érdekében, hogy az utasok kényelmesen tudjanak várakozni.
Közel 400 ezer forint gyűlt össze a második terézvárosi jótékonysági ruhavásáron az Eötvös10-ben, amit ezúttal is a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) szervezett.
Belváros területén az elmúlt évtized alatt számos nagyobb közterületi beruházás történt, melyek elsődleges célja az élhetőbbé, vonzóbbá tétele volt.
A gyerekházban a VIII. kerületben élő 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő családokat fogadják.
Az idősek jelképesen libazsíros kenyérrel várták a kicsiket.
A programmal az Önkormányzat az önkormányzati lakásban élőket támogatja otthonuk felújításában összesen 25 millió Ft keretösszegben.
Az október 27-én megnyitott Nagy Diófa utca 34. szám alatti új közösségi tér a civil szervezetek és közösségeik számára nyújt találkozási lehetőséget.
Novemberben már nem nyit ki a hivatal, legalább márciusig zárva lesz takarékossági okokból.
Iskolába készülünk: fejlesztő foglalkozások a Belvárosi Közösségi Térben
Ha az október közepéig megérkező pénzeket nem költjük el május 31-ig.
Tisztelt VII. kerületi polgárok! Magyarország Kormánya 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendeletével módosította a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből...
A jövőben nem kell álindokokkal otthon maradniuk a terézvárosi önkormányzat cégeinél azoknak a nőknek, akik a fájdalmas menstruációtól szenvednek.
Belváros-Lipótváros Önkormányzata Ady versmondó versenyt hirdet "Ifjú szívekben élek" címmel.
Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára

A címlapról

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest,...
Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech