Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Budapesten egyedülálló módon az ingatlanfejlesztők és az önkormányzat közösen és egységesen újítja meg a közteret Terézvárosban: az együttműködés nyomán már ősszel rendezettebb és zöldebb lesz a Paulay Ede utca északi szakasza.

Belső-Terézváros különösen kedvelt terület az ingatlanfejlesztők számára, megannyi bérház alakul át hotellé, apartmanházzá, a foghíjtelkek nagy részén is elegáns szálláshelyeket, lakótömböket húznak fel. A terézvárosi önkormányzat számára fontos, hogy az épületeken túl az előttük lévő közterület is megújuljon, ezért a beruházókkal folytatott tárgyalások során jó néhány megállapodás született az egyes utcaszakaszok felújításáról. A településfejlesztési szerződések keretében a beruházók vállalták, hogy az önkormányzattal egyeztetett módon felújítják a hozzájuk kapcsolódó utcaszakaszokat.

 

A Paulay Ede utca – Nagymező utca által elválasztott – két szakaszán, valamint a Hegedű utcában több ingatlanfejlesztés zajlik, közülük öttel van településfejlesztési szerződés a közterület felújításáról. A vállalkozók bevonásával, az érintett alpolgármesterek és az önkormányzat szakértő munkatársainak iránymutatásai alapján készült el a felújítások alapdokumentuma, a Közterület Alakítási Terv (KAT). A testület által jóváhagyott KAT hivatott biztosítani, hogy a különböző kiviteli tervek egységes utcaképet eredményezzenek.

 

„A leginkább előrehaladott állapotban a Paulay Ede utca 52. alatti építkezés van, a többi fejlesztés különböző szakaszokban jár – mondta el az egyeztetéseket lebonyolító, városfejlesztésért felelős kerületi alpolgármester, Győrffy Máté. – Az érintett utcaszakaszra a kiviteli tervek már elkészültek, az egyeztetéseknek hála, ezek sikeresen beépültek a BFVT Kft. által készített KAT-ba, biztosítva azt, hogy a Hegedű utca és a Paulay Ede utca rövidebb része a Liszt Ferenc térrel egységes módon újuljon meg.”

 

A terv, amely illeszkedik Terézváros új arculatához is, rögzíti a Paulay Ede utca mindkét szakaszára, illetve a Hegedű utcára vonatkozó forgalomcsillapítási és zöldítési eszközöket, a teraszok létrehozásának feltételeit, a burkolatok jellegét. Ezenfelül kijelöli két mikromobilitási pont helyszínét, ahol kerékpárokat és rollereket lehet majd tárolni, valamint növeli a gyalogosfelületet, hogy az végre megfeleljen az előírásokban megfogalmazott elvárásoknak. A közművezetékekkel terhelt szűk utcákon nagyon behatároltak a növénytelepítési lehetőségek, jelenleg semmilyen ültetett növény nincs a Paulay Ede utcában. Fákat nem lehet ültetni, de 2-3 parkolóhelyenként planténeres fák, egyes sarkokon pedig kisebb zöldszigeteken cserjefélék és évelő növények kapnak majd helyet. Az ágyások magasított szélein padok lesznek.

Forrás: terezvaros.hu

Még több hír a Belvárosból

A Mol jellemzően benzinkutakon nyitott kávézót, de van már önálló egysége is, most még egy lesz.
dr. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjének kezdeményezésére, Karácsony Gergely javaslatára közterületet nevez el Józsefváros Szeles Erika ‘56-os mártírról.
A különböző igények összehangolására indította el a helyi önkormányzat és a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) a Nyitva! Erzsébetváros programot, amelynek célja, hogy év végére 7-14 üzlet nyithasson...
A 1,2 milliárd forintból a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti központjában a legmodernebb technológiai megoldásokkal alakították ki a műtőt,...
A Holokauszt Roma Áldozatainak Emléknapja Józsefvárosban
Az elkövetkező időszakban több alkalommal is várhatóak filmforgatások Erzsébetvárosban.
Terézváros és a belvárosi kerületek több pontját elárasztotta a lezúduló nagy mennyiségű eső.
A címben szereplő kérdésre keresték közösen a választ az önkormányzat illetékesei és a lakók azon a tervbemutató fórumon, amelyet július 21-én délután tartottak az Eötvös10-ben.
A májusban nyílt IntercityHotel Budapest anyavállalata, a német Deutsche Hospitality szállodacsoport céljai közt szerepel, hogy a következő években a vezető szállodaláncok közé kerüljön Európában. A...
A lakossági várakozási engedélyek 2021. június 28-tól a Parkolási Igazgatóságon igényelhetők a szokásos módon
Van, amivel lehet viccelni és van, amivel szabad. Ennek eldöntése részünkről nem cenzúra, hanem segítség - mondta a tisztviselő bőrébe bújt humorista.
Újabb helyeken kezdeményezik a parkolási tilalmat.
Budapest VI. kerületébe, egy Jókai utcai lakáshoz riasztották a fővárosi tűzoltókat.
Meghalt egy középkorú nő Budapesten a VI. kerületben egy Szív utcai társasház kigyulladt lakásában - tudta meg az MTI kedden.
Az uszodában egy nyolc sávos 21 x 25 méteres úszómedence és egy 10x 15 méteres tanmedence található
Van egy város(rész), amelynek a lakói szépen felújított, klímabarát, de historikus jellegüket őrző házaikból indulnak el reggelente, hogy kellemes, zöld környezetben pár percet sétáljanak vagy...
Nyílászárócsere, kerékpárvásárlás, állattartók segítése – több, a lakosságot segítő támogatásról határozott a döntés-előkészítő tanács (DET) május 27-i ülésén. A veszélyhelyzet alatt, amíg a...
Az önkormányzat szerint, ha engednének a terasznyitási kéréseknek, nagyon lecsökkenne a parkolóhelyek száma.

A címlapról

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok...
Elkezdődött az őzek násza, az aktívabb állatok gyakrabban...
Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópályán és...
Pénteken változnak az üzemanyagárak a hazai kutakon, a benzin...
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a...
Csatlakozott a Díjnet Zrt. rendszeréhez az NHKV Nemzeti...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Constantinos C. Markides: Szervezzük újra! - Vállalatok az állandósult diszrupció korában című könyve.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Okoscégek a holnap munkavállalóiért

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.

Terézváros TV