Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon

Terézvárosban, a Hunyadi téri piacon nyílt meg az ország második PowerPoor energiatanácsadó irodája, mely szombatonként 9–12 óra között szakemberekkel, energiaszegénységi felméréssel és a rezsit ténylegesen csökkentő gyakorlati ötletekkel várja a lakosokat.

A cél a magas rezsivel és túlfogyasztással küzdő családok ösztönözése arra, hogy egy kis odafigyeléssel energiát és pénzt takarítsanak meg, valamint javítsanak élethelyzetükön. 

A projektet a VI. kerületben a terézvárosi önkormányzat és az Energiaklub karöltve hozta tető alá az Európai Unió Horizont 2020 programja támogatásával.

Csontos Csaba, az Energiaklub szakértője , Temesvári Szilvia alpolgármester és Soproni Tamás polgármester

A probléma – bár Magyarországon ezzel az emberek zöme csak az elmúlt héten szembesült – nem újkeletű. Csontos Csaba, az Energiaklub szakértője az iroda megnyitóján arról beszélt, hogy már az infláció, a háború és az energiaválság előtt is az energiaszegénység volt Magyarország egyik, sőt a téli időszakban a legnagyobb gazdasági, társadalmi és környezeti problémája. “Az energia értékes és nélkülözhetetlen – mondta –, ami pedig értékes, annak a mai világban ára van. Az irodában önkénteseink olyan gyakorlatban megvalósítható ötleteket igyekeznek adni mindenkinek, melyek otthon könnyedén kivitelezhetők és növelhetik az életszínvonalat. Arra biztatom hát önöket, hogy jöjjenek ki a piacra szombat délelőttönként, és a hűsítő dinnye, az energiadús banán és a bölcsességet hozó alma mellett a kosarukba kerüljenek be friss és ropogós energiatanácsok is.”

Az első 30 jelentkező – próbált kedvet csinálni a tanácsadás igénybevételéhez Temesvári Szilvia zöldügyekért is felelős alpolgármester – ablakszigetelő szettet kap ajándékba. Az önkormányzat kisorsol különféle rezsibarát eszközöket is, például energiatakarékos elosztót vagy fogyasztást mérő konnektort.

Az egyéni felelősség mellett az önkormányzat szerepét, a rászorulók támogatásának szükségességét is hangsúlyozta Soproni Tamás polgármester. “Az önkormányzat nemcsak ezzel a közös irodával segít a terézvárosiaknak, hanem a szeptemberi ülésen tárgyalni fogjuk a fűtéstámogatásunk emelését, illetve továbbra is élnek a társasházi és egyéni pályázatok, melyek közül például a nyílászárócsere-program is ahhoz járul hozzá, hogy kevesebb energiát használjunk és így kevesebbet is kelljen fizetnünk.”

 (terezvaros.hu)

 

Még több hír a Belvárosból

Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára
Hamarosan minden Teréz körúti pad megújul, az önkormányzat köztisztasági cégének dolgozói ugyanis kijavítják, lefestik az utcabútorokat.
A munkaterület szeptember 15-ei átadásával megkezdődött a Hild tér és a játszótér felújítási munkálata, ahol Belváros Önkormányzata többfunkciós, biztonságos eszközökkel felszerelt, tematikus...
A Józsefvárosi Önkormányzat nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó szervezetek részére a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek...
A nyáron költözködtek, rendezkedtek, szeptember elsején pedig kinyíltak a Molnár Antal Zeneiskola Damjanich utca 4. szám alatt levő új épületének kapui a beiratkozó gyerekek előtt is.
Belváros Önkormányzata fontosnak tartja a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést, a méltányosságot támogató programokat.
A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelt célja a kerület gyerekbarát fejlesztése, melynek központi programja a józsefvárosi óvodák befogadóbbá, modernebbé tétele.
Egyes előadásokat 200 forintért lehet megnézni a következő évadban is
A terézvárosi önkormányzat Zöld Terézvárosért névvel új díjat alapított.
Belváros Önkormányzatának kiemelten fontos, hogy a kerületben élők biztonságát szavatolja. Éppen ezért lakossági kérésre fekvőrendőr kihelyezéséről döntöttek a József nádor téren.
Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Augusztus 30, 16.00. , Szűz utca 2.
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon

A címlapról

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő...
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években...
Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.

Terézváros TV

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech