Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Játszótérré alakult Terézváros gyereknapra – az Eötvös10-ben ezernyi társasjáték és a JátechTér-kiállítás videójátékai, az utcán pedig spontán felbukkanó ugróiskolák csalogattak mindenkit egy kis szabadon bolondozásra.

A gyereknap egyik fő attrakciója Polipkutya bemutatkozása volt: ő az E10 “maszületett” kabalafigurája, akit Bogács Zsófia negyedik osztályos kisdiák álmodott meg – az ő rajza alapján készítette el Polipkutyát plüssverzióban Ferenczi Andrea. Először a Kalimpa Színház és Zenekar Az égigérő fa című zenés játékának végén bukkant fel élőben, de a nap folyamán többször újra és újra elbújt a gyerekek elől, akiknek így-úgy a nyomára kellett bukkanniuk a Kalandteraszon. Aki például megnyerte a saját fejlesztésű élőtársast, mert mellé szegődött a szerencse, nem utolsó sorban pedig a legjobban ugrált vagy talicskázott a hatalmas számtáblán, az a különféle nyeremények mellett a nagybetűs KULCS-ot is megszerezhette Polipkutyához. 

A földszinti színházteret a Reflexshop önkéntesei és vagy 30 féle társasjáték népesítették be – miközben az egyik asztalnál szendergő hercegnőket igyekeztek felébreszteni a 4-5 évesek, egy másiknál pedig bonyolult stratégiai hajsza folyt, mi megmentettük a vészesen süllyedő tiltott szigetet (miközben magunk is megmenekültünk), és majdnem beletörtük a bicskánkat a Happy City polgármesteri kihívásába. Várost vezetni, hogy mindenki boldog legyen, nagyon nem könnyű. 

A pincében lévő JátechTér kiállítás gyereknapon ingyenesen várta a lurkókat, melynek retrodíszletében, a konzolok, Commodorok, Nintendók, virtuális flipperek és a legújabb digitális pinball játékok között a szülők is újra gyereknek érezhették magukat. 

Gyereknapon, persze ügyelve a biztonságra, Terézváros utcái is játszani csalogattak – a kerületben 10 helyen lehetett séta közben spontán különféle ugróiskolákba botlani, melyeket a járdára festetett fel az önkormányzat az Oktogonon, a Bábszínház és a Kolibri Fészek előtt, a Dózsa György úton, a Városligeti fasoron és a kerület óvodái előtti utcaszakaszokon. Szó szerint megelevenedett a Nemes Nagy Ágnes-vers a hatodik kerületben: “Jó megállni, nézz oda, / ott egy ugróiskola, / felrajzolva járdaszélre, / zöld krétával nagyra, szépre, / mindenütt van, nézz oda, / itt-ott, / kip-kop, / egy-egy ugróiskola.”

Az itt-ott játékba feledkezők között nyereményeket is kisorosolt az E10 – Polipkutyás matricákat és kitűzőket mindenki, Reflexshopos társasokat pedig a legszerencsésebbek vihettek haza.

(terezvaros.hu)

Még több hír a Belvárosból

Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon
Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása
A köztéri falfestményekre sokak szerint szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk.
Péter András, a Hild József Általános Iskola testnevelő tanára szabadidejében is rendszeresen sportol és közösségi programokon vesz részt.
Felhívás pályázati lehetőségre.
Július 15-től szavazhatnak majd: milyen beruházással legyen élhetőbb, szebb a kerület. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat összesen 60 millió forintot különített el idén Közösségi Költségvetésre: a tíz...
Összesen 90 ötlet érkezett Terézváros első közösségi költségvetéséhez.
Az Országház szervezésében, június 4-e és szeptember 17-e között idén immár hetedik éve rendezik meg a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozatot.
A két évente esedékes, idén július 4-től kezdődő homokcsere idejére kerületünk játszóterei ideiglenesen, egy-két napig zárva lesznek.
A hőségriadó bejelentése óta a józsefvárosi önkormányzat munkatársai és önkéntesei palackos vizet osztanak a járókelőknek a Harminckettesek terén.
Az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium napközis táborban kedden Szalai-Komka Éva, a VII. kerületi Rendőrkapitányság őrnagya tartott játékos drogmegelőző programot a gyerekeknek.
Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődtek a nagyobb felújítások a fővárosban.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

Terézváros TV

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech