Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Játszótérré alakult Terézváros gyereknapra – az Eötvös10-ben ezernyi társasjáték és a JátechTér-kiállítás videójátékai, az utcán pedig spontán felbukkanó ugróiskolák csalogattak mindenkit egy kis szabadon bolondozásra.

A gyereknap egyik fő attrakciója Polipkutya bemutatkozása volt: ő az E10 “maszületett” kabalafigurája, akit Bogács Zsófia negyedik osztályos kisdiák álmodott meg – az ő rajza alapján készítette el Polipkutyát plüssverzióban Ferenczi Andrea. Először a Kalimpa Színház és Zenekar Az égigérő fa című zenés játékának végén bukkant fel élőben, de a nap folyamán többször újra és újra elbújt a gyerekek elől, akiknek így-úgy a nyomára kellett bukkanniuk a Kalandteraszon. Aki például megnyerte a saját fejlesztésű élőtársast, mert mellé szegődött a szerencse, nem utolsó sorban pedig a legjobban ugrált vagy talicskázott a hatalmas számtáblán, az a különféle nyeremények mellett a nagybetűs KULCS-ot is megszerezhette Polipkutyához. 

A földszinti színházteret a Reflexshop önkéntesei és vagy 30 féle társasjáték népesítették be – miközben az egyik asztalnál szendergő hercegnőket igyekeztek felébreszteni a 4-5 évesek, egy másiknál pedig bonyolult stratégiai hajsza folyt, mi megmentettük a vészesen süllyedő tiltott szigetet (miközben magunk is megmenekültünk), és majdnem beletörtük a bicskánkat a Happy City polgármesteri kihívásába. Várost vezetni, hogy mindenki boldog legyen, nagyon nem könnyű. 

A pincében lévő JátechTér kiállítás gyereknapon ingyenesen várta a lurkókat, melynek retrodíszletében, a konzolok, Commodorok, Nintendók, virtuális flipperek és a legújabb digitális pinball játékok között a szülők is újra gyereknek érezhették magukat. 

Gyereknapon, persze ügyelve a biztonságra, Terézváros utcái is játszani csalogattak – a kerületben 10 helyen lehetett séta közben spontán különféle ugróiskolákba botlani, melyeket a járdára festetett fel az önkormányzat az Oktogonon, a Bábszínház és a Kolibri Fészek előtt, a Dózsa György úton, a Városligeti fasoron és a kerület óvodái előtti utcaszakaszokon. Szó szerint megelevenedett a Nemes Nagy Ágnes-vers a hatodik kerületben: “Jó megállni, nézz oda, / ott egy ugróiskola, / felrajzolva járdaszélre, / zöld krétával nagyra, szépre, / mindenütt van, nézz oda, / itt-ott, / kip-kop, / egy-egy ugróiskola.”

Az itt-ott játékba feledkezők között nyereményeket is kisorosolt az E10 – Polipkutyás matricákat és kitűzőket mindenki, Reflexshopos társasokat pedig a legszerencsésebbek vihettek haza.

(terezvaros.hu)

Ingatlan apróhirdetések

Még több hír a Belvárosból

Közel 400 ezer forint gyűlt össze a második terézvárosi jótékonysági ruhavásáron az Eötvös10-ben, amit ezúttal is a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) szervezett.
Belváros területén az elmúlt évtized alatt számos nagyobb közterületi beruházás történt, melyek elsődleges célja az élhetőbbé, vonzóbbá tétele volt.
A gyerekházban a VIII. kerületben élő 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő családokat fogadják.
Az idősek jelképesen libazsíros kenyérrel várták a kicsiket.
A programmal az Önkormányzat az önkormányzati lakásban élőket támogatja otthonuk felújításában összesen 25 millió Ft keretösszegben.
Az október 27-én megnyitott Nagy Diófa utca 34. szám alatti új közösségi tér a civil szervezetek és közösségeik számára nyújt találkozási lehetőséget.
Novemberben már nem nyit ki a hivatal, legalább márciusig zárva lesz takarékossági okokból.
Iskolába készülünk: fejlesztő foglalkozások a Belvárosi Közösségi Térben
Ha az október közepéig megérkező pénzeket nem költjük el május 31-ig.
Tisztelt VII. kerületi polgárok! Magyarország Kormánya 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendeletével módosította a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből...
A jövőben nem kell álindokokkal otthon maradniuk a terézvárosi önkormányzat cégeinél azoknak a nőknek, akik a fájdalmas menstruációtól szenvednek.
Belváros-Lipótváros Önkormányzata Ady versmondó versenyt hirdet "Ifjú szívekben élek" címmel.
Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára
Hamarosan minden Teréz körúti pad megújul, az önkormányzat köztisztasági cégének dolgozói ugyanis kijavítják, lefestik az utcabútorokat.
A munkaterület szeptember 15-ei átadásával megkezdődött a Hild tér és a játszótér felújítási munkálata, ahol Belváros Önkormányzata többfunkciós, biztonságos eszközökkel felszerelt, tematikus...
A Józsefvárosi Önkormányzat nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó szervezetek részére a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek...
A nyáron költözködtek, rendezkedtek, szeptember elsején pedig kinyíltak a Molnár Antal Zeneiskola Damjanich utca 4. szám alatt levő új épületének kapui a beiratkozó gyerekek előtt is.

A címlapról

Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.

Terézváros TV

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech