Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Közel 400 ezer forint gyűlt össze a második terézvárosi jótékonysági ruhavásáron az Eötvös10-ben, amit ezúttal is a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) szervezett.

Az első, idén tavasszal megtartott ruhavásár bevételét egy mentőkutyák kiképzését végző alapítványnak ajánlották fel, s már akkor is nagy érdeklődés kísérte a Terézvárosban újdonságnak számító eseményt. „November 19-én, szombaton már százharminc látogatót regisztráltunk, ami jóval több, mint ahányan februárban eljöttek, és a vásárlásokból befolyt összeg is nőtt. Ezúttal 370 ezer forintot költöttek el nálunk a vásárlók, amit a TEKA félmillió forintra egészít ki és ezt az összeget juttatjuk el Leventéhez. A terézvárosi fiúról januárban derült ki, hogy leukémiával küzd. Reméljük, ez az összeg jól szolgálja majd a gyógyulását!” – mondta el Töreki Milán, a TEKA kuratóriumának elnöke.

A most "áruba bocsátott" használt, de mosott, minőségi ruhaneműket a TEKA – nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően – egy ausztriai alapítványtól kapta. Az öltözékeken kívül vadonatúj, a Móra Kiadótól származó könyvek közül is válogathattak a vásár résztvevői, akik ezúttal is becsületkasszában helyezhettek el annyi pénzt, amennyit éppen a vásárlásra tudtak szánni. A ruhavásáron  megfordulók nem rejtették véka alá, hogy egyre nehezebb a megélhetés, egyre drágábbak a ruhák. Így nagy segítség, hogy olcsóbban szerezhetik be a pulóvereket, kabátokat, ruhákat, legyen szó akár gyerek, akár felnőtt méretről. A könyveket pedig sokan nem csak saját szórakoztatásukra vitték, hanem gondoltak már a karácsonyra is, hiszen egy-egy jó olvasnivalónál aligha van értékesebb ajándék.

„Nagyon nagy öröm volt látni, hogy az Eötvös10 nagytermében már a vásárt megelőző napon rengetegen segítettek nekünk. Kivették a részüket a sok munkából a hivatal, az önkormányzat cégeinek, intézményeinek dolgozói is, természetesen mind önkéntes alapon. Az alapítványunk egyik fő célja a közösségteremtés, ami ezúttal is szépen megvalósult, hiszen az együtt munkálkodás, a segíteni akarás valódi közösségi élményt okozott az itt lévőknek. A pozitív reakciók arra ösztönöznek minket, hogy legyen folytatása a jótékonysági vásárnak” – értékelte az eseményt Töreki Milán.

 

 

(terezvaros.hu)

Még több hír a Belvárosból

Tisztelt Józsefvárosi Lakosok, Tisztelt Ügyfeleink!
Lezárult egy példaértékű egészségügyi projekt, amit sikertörténetnek könyvelhet el Erzsébetváros.
A napokban fejeződött be a Podmaniczky utcai kutyafuttató felújítása, amit már birtokba is vettek a terézvárosi ebek és gazdáik.
Lakossági kérésre helyezett ki padot a Nádor utcában, a Zrínyi utcai buszmegállóban Belváros Önkormányzata annak érdekében, hogy az utasok kényelmesen tudjanak várakozni.
Közel 400 ezer forint gyűlt össze a második terézvárosi jótékonysági ruhavásáron az Eötvös10-ben, amit ezúttal is a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) szervezett.
Belváros területén az elmúlt évtized alatt számos nagyobb közterületi beruházás történt, melyek elsődleges célja az élhetőbbé, vonzóbbá tétele volt.
A gyerekházban a VIII. kerületben élő 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő családokat fogadják.
Az idősek jelképesen libazsíros kenyérrel várták a kicsiket.
A programmal az Önkormányzat az önkormányzati lakásban élőket támogatja otthonuk felújításában összesen 25 millió Ft keretösszegben.
Az október 27-én megnyitott Nagy Diófa utca 34. szám alatti új közösségi tér a civil szervezetek és közösségeik számára nyújt találkozási lehetőséget.
Novemberben már nem nyit ki a hivatal, legalább márciusig zárva lesz takarékossági okokból.
Iskolába készülünk: fejlesztő foglalkozások a Belvárosi Közösségi Térben
Ha az október közepéig megérkező pénzeket nem költjük el május 31-ig.
Tisztelt VII. kerületi polgárok! Magyarország Kormánya 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendeletével módosította a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből...
A jövőben nem kell álindokokkal otthon maradniuk a terézvárosi önkormányzat cégeinél azoknak a nőknek, akik a fájdalmas menstruációtól szenvednek.
Belváros-Lipótváros Önkormányzata Ady versmondó versenyt hirdet "Ifjú szívekben élek" címmel.
Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára

A címlapról

Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.

Terézváros TV

https://www.youtube.com/watch?v=alYMI_gew8g&list=UU__WOQx_SQTwtyUOhk8a5RA&index=1

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech