Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

 Fairplay foci bajnokság Józsefvárosban

A Labdarúgó-Európa-Bajnokság budapesti mérkőzésével egyidőben, az UEFA és EU támogatásával az Oltalom Sportegyesület és a budapesti kerületek összefogásával nagyszabású utcai futball fesztivál kerül megrendezésre, amelyhez több budapesti kerület mellett Józsefváros is csatlakozik.

Az EB hivatalos kísérő rendezvénye keretén belül június 18-án a kerületi bajnokságok, június 19-én pedig a budapesti döntő mérkőzések zajlanak.

A Józsefvárosi Önkormányzat számára is meghatározó értékeket, szellemiséget képviselő Fairplay módszertan alapja a csapatmunka, egyenlőség, tisztelet.  A párbeszéd és együttműködés elősegítése egymással vélt vagy valós konfliktusban álló csoportok között, a fiatalok társadalmi integrációja, a sztereotípiák és diszkrimináció oldása.

Célunk egy sokszínű, vidám, sportesemény megvalósítása, ahol a kerület lakói, intézmények hallgatói és dolgozói, civil-és forprofit szervezetek, baráti társaságok, egyszóval bárki képviseltetheti magát egy csapattal, aki szívesen megismerkedne a Fairplay futball szellemiségével. A csapatok nyílvános jelentkezés útján, vagy a Józsefvárosi Önkormányzat meghívására vehetnek részt az eseményen.

Időpont: 2021. június 18., 15:00-19:00

Helyszín: FIDO Közösségi Park

Miben különbözik a Fairplay a hagyományos futballtól?

A speciális szabályrendszer alapja a kooperáció, együttműködés. A játék során nincs bíró és síp, mediátor helyettesíti azt, ő kíséri végig a játék menetét. Az alap szabályokon túl, a csapatok közösen határozhatnak meg kiegészítő irányelveket, melyeknek a betartása, alkalmazása a saját feladatuk, felelősségük, figyelve egymásra és magukra.

A játék 3 x 10 perces félidőkből áll. Az első félidőben meghatározzák a  szabályokat, a másodikban történik a mérkőzés a pályán, és a harmadik félidőben közös értékeléssel zárul a meccs.

A szabályokról bővebben itt olvashat >>>

Jelentkezés:

5+1 fős csapatok (pályán lévő játékosok + kapus, ezen kívül 1 fő cserejátékos)  jelentkezését várjuk az alábbi űrlap kitöltésével.  

Jelentkezési határidő: június 3.

Korosztály: 16+

A játékban való részvételhez nem szükséges a foci ismerete, szorgalmazzuk a női, vegyes női-férfi csapatok jelentkezését.

Az Önkormányzat által meghívott csapatok számára fenntartott helyek mellett, a jelentkezők között, sorsolás útján kerül kiválasztásra az a négy csapat, aki részt vehet a kerületi bajnokságon.

Sorsolás, eredményhirdetés időpontja: 2021. június 4.

Jelentkezési űrlap, bővebb információ  >>>

Még több hír a Belvárosból

A Mol jellemzően benzinkutakon nyitott kávézót, de van már önálló egysége is, most még egy lesz.
dr. Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjének kezdeményezésére, Karácsony Gergely javaslatára közterületet nevez el Józsefváros Szeles Erika ‘56-os mártírról.
A különböző igények összehangolására indította el a helyi önkormányzat és a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) a Nyitva! Erzsébetváros programot, amelynek célja, hogy év végére 7-14 üzlet nyithasson...
A 1,2 milliárd forintból a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti központjában a legmodernebb technológiai megoldásokkal alakították ki a műtőt,...
A Holokauszt Roma Áldozatainak Emléknapja Józsefvárosban
Az elkövetkező időszakban több alkalommal is várhatóak filmforgatások Erzsébetvárosban.
Terézváros és a belvárosi kerületek több pontját elárasztotta a lezúduló nagy mennyiségű eső.
A címben szereplő kérdésre keresték közösen a választ az önkormányzat illetékesei és a lakók azon a tervbemutató fórumon, amelyet július 21-én délután tartottak az Eötvös10-ben.
A májusban nyílt IntercityHotel Budapest anyavállalata, a német Deutsche Hospitality szállodacsoport céljai közt szerepel, hogy a következő években a vezető szállodaláncok közé kerüljön Európában. A...
A lakossági várakozási engedélyek 2021. június 28-tól a Parkolási Igazgatóságon igényelhetők a szokásos módon
Van, amivel lehet viccelni és van, amivel szabad. Ennek eldöntése részünkről nem cenzúra, hanem segítség - mondta a tisztviselő bőrébe bújt humorista.
Újabb helyeken kezdeményezik a parkolási tilalmat.
Budapest VI. kerületébe, egy Jókai utcai lakáshoz riasztották a fővárosi tűzoltókat.
Meghalt egy középkorú nő Budapesten a VI. kerületben egy Szív utcai társasház kigyulladt lakásában - tudta meg az MTI kedden.
Az uszodában egy nyolc sávos 21 x 25 méteres úszómedence és egy 10x 15 méteres tanmedence található
Van egy város(rész), amelynek a lakói szépen felújított, klímabarát, de historikus jellegüket őrző házaikból indulnak el reggelente, hogy kellemes, zöld környezetben pár percet sétáljanak vagy...
Nyílászárócsere, kerékpárvásárlás, állattartók segítése – több, a lakosságot segítő támogatásról határozott a döntés-előkészítő tanács (DET) május 27-i ülésén. A veszélyhelyzet alatt, amíg a...
Az önkormányzat szerint, ha engednének a terasznyitási kéréseknek, nagyon lecsökkenne a parkolóhelyek száma.

A címlapról

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok...
Elkezdődött az őzek násza, az aktívabb állatok gyakrabban...
Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópályán és...
Pénteken változnak az üzemanyagárak a hazai kutakon, a benzin...
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a...
Csatlakozott a Díjnet Zrt. rendszeréhez az NHKV Nemzeti...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Constantinos C. Markides: Szervezzük újra! - Vállalatok az állandósult diszrupció korában című könyve.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Okoscégek a holnap munkavállalóiért

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.