Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Folyamatosan javul a lakosok egészségbiztonsága

Átadták a felújított Szigony utcai felnőtt háziorvosi rendelőt

Modern és nívós környezetben gyógyulhatnak immár a betegek a korszerűsített Szigony utcai felnőtt háziorvosi rendelőben. A tavalyi év végére elkészült egészségügyi intézményt egy tűzeset miatt kellett ismét felújítani. A modernizált rendelő hétfőtől már újra a megszokott helyen fogadja a betegeket, az első napon Józsefváros polgármestere is ellátogatott az intézménybe. Sára Botond polgármester kiemelte: minden eszközt megragadnak a kerületi lakosok egészségbiztonságának javítása érdekében.

Április 29-én visszaköltözhettek az orvosok a Szigony utca 2/b. szám alatti felnőtt háziorvosi rendelőbe, ahol komfortos és modern körülmények között fogadják a gyógyulni vágyókat. Az intézmény teljes felújításon esett át. A beruházás során egyebek mellett elvégezték a gépészeti felújítást, kicserélték a nyílászárókat, új szellőzőrendszert építettek ki, megtörtént a berendezések cseréje, megújultak a falfelületek és a burkolati elemek is.

Nagyon örülünk, hogy ilyen szép, korszerű épületet kaptunk, bízunk benne, hogy a betegek is elégedettek lesznek – emelte ki Dr. Szomszéd Mária, aki immár 27 éve dolgozik háziorvosként a Szigony utcában.

130 millió forintból újult meg

Az intézmény átadásán Sára Botond lapunknak elmondta: a rendelőt mintegy 130 millió forintból modernizálták, amely magába foglalja azt is, hogy egy szabálytalanul parkoló autóról átterjedt tűz miatt gyakorlatilag újra fel kellett újítani az egészségügyi intézményt. A beruházás során a legújabb jogszabályoknak megfelelően – az ott dolgozók véleményével összhangban – alakították ki a rendelőt, a betegek kényelmi szempontjait figyelembe véve.

A társasház – amelyben a rendelő is található – kérésének megfelelően a helyiségek szellőztetését és a fűtését most már a háztól külön lehet működtetni. „Egy XXI. századi, korszerű rendelőt szerettünk volna létrehozni, ahogyan tettük a kerület többi pontján felújított – például a Mikszáth, a Kálvária és a Gutenberg téri – rendelő esetében is” – folytatta a polgármester.

Sára Botond kitért arra is, hogy a tűzeset tapasztalataiból kiindulva a józsefvárosiak testi épsége és a magántulajdon védelme érdekében szigorították a közösségi együttélés szabályait. A közterület-felügyelet ezért eljár azokkal szemben is, akik járművet életvitelszerű tartózkodásra használnak ­– mondta.

Kibővítenék a szűrőszombatokat

Józsefváros polgármester beszélt arról is, hogy a tavalyi évben bevezették a háziorvosi életpályamodellt is, amellyel számos támogatást – ilyen az eszközpályázat – nyújtanak számukra, amely vonzóvá teszi a kerületi praxist és megtartóerőt is képvisel. Hasonló modellt vezetnek be a szakorvosokra vonatkozóan is. A tervek szerint az Önkormányzat egy egészégügyi megállapodást köt a Semmelweis Egyetemmel, hogy a kerületi lakosoknak szervezett ingyenes szűrőszombatokat kiterjesszék olyan szűrésekre is, amelyeket a Szakrendelő alapellátásban nem tud elvégezni.

„Határozott célunk, hogy a kerület gazdag egészségügyi, kulturális és oktatási lehetőségeit kiaknázva biztosíthassuk a kerületi lakosoknak azok minél egyszerűbb és kedvezőbb elérését” – hangsúlyozta.

Korszerű orvosi eszközöket szereznek be

A jövőre vonatkozóan Sára Botond elmondta, szeretnének egy felnőtt és gyermek háziorvosi rendelőt a Százados negyedbe is, amely az ott épülő modern irodaházban kerülne kialakításra. Emellett az Egészséges Budapest Program keretében

A teljes cikk a jozsefvaros.hu oldalon olvasható.

Még több hír a Belvárosból

Elkezdődött a foci-Eb, az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani a budapesti mérkőzések miatt
Nyílászárócsere, kerékpárvásárlás, állattartók segítése – több, a lakosságot segítő támogatásról határozott a döntés-előkészítő tanács (DET) május 27-i ülésén. A veszélyhelyzet alatt, amíg a...
Az önkormányzat szerint, ha engednének a terasznyitási kéréseknek, nagyon lecsökkenne a parkolóhelyek száma.
Felhívás nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére
Szeretettel várjuk a kerületi gyerekeket az önkormányzati gyereknapon, május 30-án a Teleki téren délelőtt 10 órától.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzat által 2020. évre kiadott várakozási hozzájárulásának érvényességi ideje
Budapesten egyedülálló módon az ingatlanfejlesztők és az önkormányzat közösen és egységesen újítja meg a közteret Terézvárosban: az együttműködés nyomán már ősszel rendezettebb és zöldebb lesz a...
Vasárnap mondd el! címmel egyfelvonásos musicalt mutat be online a Madách Színház: Andrew Lloyd Webber és Don Black művének premierjét június 11-én, 12-én és 13-án láthatja a közönség.
Javaslatkérés Belváros Egészségügyéért Díj adományozására
Május 17-től megnyílik a szavazás Budapest első, fővárosi szintű részvételi költségvetésének ötleteire. Ha elegendő szavazatot kap Zöld Budapest-kategóriában, akkor az „Andrássy úti fordított...
Tájékoztatjuk önöket, hogy a „Gyermekeink védelmében” elnevezésű informatikai rendszer továbbfejlesztésével összefüggő módosításáról szóló Kormány rendelet 2021.május 14-től hatályon kívül helyezi a...
Fairplay foci bajnokság Józsefvárosban
Ismét látogathatók lesznek a Magyar Állami Operaház előadásai, a jegyértékesítés hétfőn kezdődik.
Lezárult a VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára kiírt pályázat, a bírálóbizottság döntése alapján a Molnár Antal Zeneiskola költözhet az ingatlanba - tájékoztatta a...
A magyar cigányság hőseiről szóló, Együtt, szabadon című, új kiállítással nyílt meg a hat hónapos járványügyi szünet után a Terror Háza Múzeum.
Előreláthatóan április 24-én, szombaton megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Magyarországon, így Józsefvárosban is.
Meglepetéssel várta vissza a gyerekeket a járvány miatti zárás után a Mesevilág Óvoda nevelői közössége. Meglepetéssel várta vissza a gyerekeket a járvány miatti zárás után a Mesevilág Óvoda nevelői...
Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának 19/2007. (V. 30.) B-L. Ö. többször módosított rendelete határozza meg az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjét, ezen...

A címlapról

Kedden véget ér a tanítási év és kezdetét veszi az iskolákban a...
- A jelenlegi vízgazdálkodási rendszerekkel nem lehet hatékonyan...
A szentendrei HÉV vonalán modern, akadálymentesített megállók...
Bármelyik magyar település versenybe szállhat
Június 16-tól lezárják a Lánchidat, és elkezdődik a hídon a...
Elkezdődött a foci-Eb, az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani...

Könyvajánló

A helyi autonómia és a külkapcsolati nyitottság közötti egyensúly kialakítása
Forradalom van készülőben az irodai kalitkákban világszerte!
Szédítő a változások üteme az üzleti életben, és eljött az ideje az új törvényszerűségek felismerésének!

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.