Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Folyamatosan javul a lakosok egészségbiztonsága

Átadták a felújított Szigony utcai felnőtt háziorvosi rendelőt

Modern és nívós környezetben gyógyulhatnak immár a betegek a korszerűsített Szigony utcai felnőtt háziorvosi rendelőben. A tavalyi év végére elkészült egészségügyi intézményt egy tűzeset miatt kellett ismét felújítani. A modernizált rendelő hétfőtől már újra a megszokott helyen fogadja a betegeket, az első napon Józsefváros polgármestere is ellátogatott az intézménybe. Sára Botond polgármester kiemelte: minden eszközt megragadnak a kerületi lakosok egészségbiztonságának javítása érdekében.

Április 29-én visszaköltözhettek az orvosok a Szigony utca 2/b. szám alatti felnőtt háziorvosi rendelőbe, ahol komfortos és modern körülmények között fogadják a gyógyulni vágyókat. Az intézmény teljes felújításon esett át. A beruházás során egyebek mellett elvégezték a gépészeti felújítást, kicserélték a nyílászárókat, új szellőzőrendszert építettek ki, megtörtént a berendezések cseréje, megújultak a falfelületek és a burkolati elemek is.

Nagyon örülünk, hogy ilyen szép, korszerű épületet kaptunk, bízunk benne, hogy a betegek is elégedettek lesznek – emelte ki Dr. Szomszéd Mária, aki immár 27 éve dolgozik háziorvosként a Szigony utcában.

130 millió forintból újult meg

Az intézmény átadásán Sára Botond lapunknak elmondta: a rendelőt mintegy 130 millió forintból modernizálták, amely magába foglalja azt is, hogy egy szabálytalanul parkoló autóról átterjedt tűz miatt gyakorlatilag újra fel kellett újítani az egészségügyi intézményt. A beruházás során a legújabb jogszabályoknak megfelelően – az ott dolgozók véleményével összhangban – alakították ki a rendelőt, a betegek kényelmi szempontjait figyelembe véve.

A társasház – amelyben a rendelő is található – kérésének megfelelően a helyiségek szellőztetését és a fűtését most már a háztól külön lehet működtetni. „Egy XXI. századi, korszerű rendelőt szerettünk volna létrehozni, ahogyan tettük a kerület többi pontján felújított – például a Mikszáth, a Kálvária és a Gutenberg téri – rendelő esetében is” – folytatta a polgármester.

Sára Botond kitért arra is, hogy a tűzeset tapasztalataiból kiindulva a józsefvárosiak testi épsége és a magántulajdon védelme érdekében szigorították a közösségi együttélés szabályait. A közterület-felügyelet ezért eljár azokkal szemben is, akik járművet életvitelszerű tartózkodásra használnak ­– mondta.

Kibővítenék a szűrőszombatokat

Józsefváros polgármester beszélt arról is, hogy a tavalyi évben bevezették a háziorvosi életpályamodellt is, amellyel számos támogatást – ilyen az eszközpályázat – nyújtanak számukra, amely vonzóvá teszi a kerületi praxist és megtartóerőt is képvisel. Hasonló modellt vezetnek be a szakorvosokra vonatkozóan is. A tervek szerint az Önkormányzat egy egészégügyi megállapodást köt a Semmelweis Egyetemmel, hogy a kerületi lakosoknak szervezett ingyenes szűrőszombatokat kiterjesszék olyan szűrésekre is, amelyeket a Szakrendelő alapellátásban nem tud elvégezni.

„Határozott célunk, hogy a kerület gazdag egészségügyi, kulturális és oktatási lehetőségeit kiaknázva biztosíthassuk a kerületi lakosoknak azok minél egyszerűbb és kedvezőbb elérését” – hangsúlyozta.

Korszerű orvosi eszközöket szereznek be

A jövőre vonatkozóan Sára Botond elmondta, szeretnének egy felnőtt és gyermek háziorvosi rendelőt a Százados negyedbe is, amely az ott épülő modern irodaházban kerülne kialakításra. Emellett az Egészséges Budapest Program keretében

A teljes cikk a jozsefvaros.hu oldalon olvasható.

Még több hír a Belvárosból

Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. január 20-án (csütörtök) 9 órakor ül össze a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal III. 300-as termében (Budapest VIII., Baross utca 63-67.)
Január közepén elindul az a konzultáció, amelynek célja, hogy az önkormányzat megismerje minden érintett véleményét, igényeit és problémáit a kerületiek és a vendéglátóhelyek együttélésével...
Az éj leple alatt valaki vállalhatatlan feliratot festett a Liszt Ferenc tér egyik legszebb platánfájának törzsére.
A kerületiek és a vendéglátóhelyek együttélésével kapcsolatos dilemmák megoldását szolgálja az a kérdőív, ami a csendrendelet megváltoztatását készíti elő.
Az adózónak az építményadóról, telekadóról és a magánszemély kommunális adójáról az adókötelezettség keletkezését, illetve változását követő 15 napon belül kell adatbejelentést teljesítenie.
Az erzsébetvárosi autósoknak jelent segítséget, hogy január 01-től kizárólagos lakossági parkolóhelyeket jelölt ki az önkormányzat.
A képviselő-testület új támogatási formát vezetett be a fogyatékossággal élő terézvárosiaknak.
Az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban akár mínusz 7 fok is lehet éjszakánként, ami hatalmas veszélyt jelent a fedél nélkülieknek, az utcán éjszakázóknak, fűtetlen lakásban élők számára.
A terézvárosi önkormányzat pályázattal elérhető BKK-bérlet támogatást nyújt azoknak a rászoruló diákoknak, akik VI. kerületi lakóhellyel rendelkeznek, betöltötték a 14. életévüket, valamint...
Második ütemébe lép a Paulay utca felújítása.
Gangzöldítésre, árnyékolásra és homlokzatzöldítésre is pályázhatnak társasházak és lakásszövetkezetek 2022. február 28-ig.
Korábban műanyag komposztládákra lehetett pályázni, ugyanakkor az udvarokon keletkező avar komposztálására a fa keret megfelelőbb lehet.
A sűrűn beépített és forgalmas Erzsébetváros zöldítését jelentette be az év végén Niedermüller Péter DK-s polgármester. Ennek eszköze az autós forgalom átterelése és a lakossági parkolási rendszer...
A kormány 2021 év végi döntése értelmében, ahogyan 2021-ben, úgy 2022-ben is tilos az önkormányzatok helyi adóemelése.
Aláírásra került az Önkormányzat és a KLIK-hez tartozó Belső-Pesti Tankerületi Központ között a Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti szerződése.
Előre nem látható akadály nehezíti a Jókai tér felújítását: a kivitelezők a földmunkák során egy hatalmas vasbeton oldalfalú medencére bukkantak.
Sára Botond, Budapest kormánymegbízottja lesz a Fidesz jelöltje a fővárosi 6-os választókerületben, vagyis Józsefvárosban és Ferencvárosban.
Pénteken, 10-én kaptak Józsefváros biztonságáért-kitüntetést a közterület-felügyelet munkatársai.

A címlapról

Január 17-én, hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben a fokozott...
Már a harmadik oltás nagyon erősen növeli a védettséget, utána pedig...
A „családbarátság” mára országossá vált, a jó házasság és a család a...
Lezárult Erdős Norbert, az Agrárminisztérium...
​Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius Gábor...
​​Tájékoztató a településkép védelméről szóló 30/2017. (IX.29.)...

Könyvajánló

A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.
Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech