Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Megújult a Szentkirályi utca egy szakasza

Egymilliárd forintos út- és járdafelújítási program 2019-ben

Józsefváros idei költségvetésében is nagy hangsúlyt kapnak az út- és járdarekonstrukciók, a kisebb munkálatok és a nagyobb felújítások egyaránt, erre mintegy egymilliárd forintot fordít a kerület 2019-ben. „A közelmúltban a Szentkirályi utca egyik szakasza újult meg teljes pályaszerkezetben, és további rekonstrukciók is lesznek” – tájékoztatta lapunkat Sára Botond polgármester.

A Szentkirályi utca érintett része meglehetősen kátyús volt már, és több helyen is megsüllyedt. Itt található a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömb, több egészségügyi épülettel és oktatási intézménnyel, így jelentős az átmenő forgalom. „Márciusban teljes pályaszerkezetben megújult a Szentkirályi utca 49–51. közötti rész, amelynek köszönhetően kényelmesebbé, biztonságosabbá vált a közlekedés” – mondta Sára Botond, hozzátéve, a Semmelweis Egyetem is kérte a szakasz rendbetételét.

A polgármester hangsúlyozta: ezzel a munkával gyakorlatilag elindult az idei évi útfelújítási program. „2019-ben mintegy 800 millió forintot fordítunk útrekonstrukcióra. Ha a járdaépítéseket, felújításokat is idevesszük, akkor közel egymilliárd forintról beszélhetünk” – emelte ki. A Szentkirályi utca kapcsán Sára Botond elmondta: tervben van a teljes hosszában való felújítás, ugyanakkor itt is – ahogy a kerület számos pontján – magasépítések zajlanak, és a munkával meg kell várni ezek befejezését. „Ettől függetlenül idén a Palotanegyedben megvalósulhat a Rökk Szilárd utca és a Bródy Sándor utca kimaradt szakaszának – a Vas utca és a Pollack tér között – felújítása. Be lett tervezve az idei évre a Hock János és a Bezerédj utca rendbetétele is, utóbbi még a tavalyi évi költségvetésből átcsoportosítva, ugyanis a Leövey Klára iskolát felújították, és a közterület-foglalás miatt tavaly erre nem kerülhetett sor” – tájékoztatott a polgármester.

Megtudtuk azt is, hogy megvalósul a Tolnai Lajos utca teljes közműrekonstrukciója, a közműépítések után pedig megújul az útpálya, a vízelvezetés és járda is. Tervben van a Nap tér komplett megújítása, valamint a tér környezetében lévő utcaszakaszok javítása, továbbá a tavaly elindult Szigony – Práter közterületfejlesztési program második ütemeként a Losonci téri parkoló felújítása. Ezen szakaszon jelenleg zajlik a Szigony utcai útfelújítás tervezési feladata, mely során újragondolják a Szigony utcai gyalogátkelőhelyet, valamint új gyalogátkelőhely jön létre Szigony utca – Práter utcai csomópontban. A magasépítési munkák befejeztével még az idei évben megújul a Leonardo da Vinci utca az Üllői út és a Práter utca között, így a Corvin sétány utolsó, kimaradt szakasza is megújul. A Corvin negyedben szintén az építkezések lassítják az útrekonstrukciókat, de szépen sorban haladnak itt is a felújításokkal. 

Folytatódnak a járdafelújítások is

Az útrekonstrukciók mellett a járdafelújítások és egyéb kisebb beruházások is zajlanak. Mint Sára Botond elmondta: van egy 100 millió forintot meghaladó járdaépítési program, illetve ehhez kapcsolódik egy közeledésbiztonsági fejlesztés is, amely intelligens zebrák, forgalomlassító küszöbök telepítését, KRESZ-táblák cseréjét, kihelyezését jelenti.

Fotó: Huszár Boglárka, Baranyai Attila/Józsefváros újság

A teljes cikk a jozsefvaros.hu oldalon olvasható.

Még több hír a Belvárosból

Meghalt egy középkorú nő Budapesten a VI. kerületben egy Szív utcai társasház kigyulladt lakásában - tudta meg az MTI kedden.
Az uszodában egy nyolc sávos 21 x 25 méteres úszómedence és egy 10x 15 méteres tanmedence található
Van egy város(rész), amelynek a lakói szépen felújított, klímabarát, de historikus jellegüket őrző házaikból indulnak el reggelente, hogy kellemes, zöld környezetben pár percet sétáljanak vagy...
Nyílászárócsere, kerékpárvásárlás, állattartók segítése – több, a lakosságot segítő támogatásról határozott a döntés-előkészítő tanács (DET) május 27-i ülésén. A veszélyhelyzet alatt, amíg a...
Az önkormányzat szerint, ha engednének a terasznyitási kéréseknek, nagyon lecsökkenne a parkolóhelyek száma.
Felhívás nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére
Szeretettel várjuk a kerületi gyerekeket az önkormányzati gyereknapon, május 30-án a Teleki téren délelőtt 10 órától.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzat által 2020. évre kiadott várakozási hozzájárulásának érvényességi ideje
Budapesten egyedülálló módon az ingatlanfejlesztők és az önkormányzat közösen és egységesen újítja meg a közteret Terézvárosban: az együttműködés nyomán már ősszel rendezettebb és zöldebb lesz a...
Vasárnap mondd el! címmel egyfelvonásos musicalt mutat be online a Madách Színház: Andrew Lloyd Webber és Don Black művének premierjét június 11-én, 12-én és 13-án láthatja a közönség.
Javaslatkérés Belváros Egészségügyéért Díj adományozására
Május 17-től megnyílik a szavazás Budapest első, fővárosi szintű részvételi költségvetésének ötleteire. Ha elegendő szavazatot kap Zöld Budapest-kategóriában, akkor az „Andrássy úti fordított...
Tájékoztatjuk önöket, hogy a „Gyermekeink védelmében” elnevezésű informatikai rendszer továbbfejlesztésével összefüggő módosításáról szóló Kormány rendelet 2021.május 14-től hatályon kívül helyezi a...
Fairplay foci bajnokság Józsefvárosban
Ismét látogathatók lesznek a Magyar Állami Operaház előadásai, a jegyértékesítés hétfőn kezdődik.
Lezárult a VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára kiírt pályázat, a bírálóbizottság döntése alapján a Molnár Antal Zeneiskola költözhet az ingatlanba - tájékoztatta a...
A magyar cigányság hőseiről szóló, Együtt, szabadon című, új kiállítással nyílt meg a hat hónapos járványügyi szünet után a Terror Háza Múzeum.
Előreláthatóan április 24-én, szombaton megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Magyarországon, így Józsefvárosban is.

A címlapról

A kiállítások mellett filmvetítéssel várják a látogatókat szombaton,...
Közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatot hirdet az Európai...
Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe csütörtöktől - közölte a...
Troli felsővezeték-fejlesztés kezdődik a Baross utca-Szabó Ervin...
Az országos tisztifőorvos által elrendelt harmadfokú hőségriadóra...
A zene az egyik legkülönlegesebb művészeti kifejezésforma. A hang és...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia: A nárcisztikussal egy ágyon című könyve a hamis remények keltette illúzióról szól, egy lelkileg és testileg megterhelő kapcsolatról, ahonnan nehézkes és lassú a kiszakadás.
Az embereknek mindössze hét másodpercükbe telik véleményt formálni Önről! Nicole Soames érzelmiintelligencia-tréner e kötetével rendkívül hatékony és gyakorlatias tanácsokkal lát el bennünket, annak érdekében, hogy magabiztos önkifejezésünk egy megnyerő kisugárzással párosuljon. Könyve olyan módszerek és eszközök tárháza, mellyel megtanulhatjuk hogyan váljunk nagyszerű előadóvá életünk minden területén – függetlenül attól, hogy egy értékesítési jelentésről tartunk beszámolót, személyes márkánkat építjük, kapcsolatépítési céllal adjuk elő magunkat vagy éppen kulcsfontosságú előadóként vagyunk jelen egy hatalmas konferencián.
A tavaly őszi nagy sikerre való tekintettel újabb múzeumi könyvkiárusítást tartunk. Szakértők, gyűjtők, egyetemisták és érdeklődők: ha hiányzik még egy-egy fontos kötet a könyvespolcukról, ha nem sikerült ősszel megszerezni a kiszemelt kiadványt, most megszerezhetik.
Kilenc szabály az ember számára az automatizálás korában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.