Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Gangzöldítésre, árnyékolásra és homlokzatzöldítésre is pályázhatnak társasházak és lakásszövetkezetek 2022. február 28-ig.

A város szívében minden zöldfelület felértékelődik. 2021-es zöld udvar és komposztláda pályázataink ezeknek az értékes zöldfelületeknek a növeléséhez, a józsefvárosi klímavédekezéshez járultak hozzá.

Most azoknak a társasházaknak vagy lakásszövetkezeteknek a jelentkezését várjuk, akik gangjuk, homlokzatuk zöldfelületi fejlesztésébe, vagy udvaraik, függőfolyosóik árnyékolásába fognának. 

Mindhárom típusú támogatásra józsefvárosi, nem 100%-os önkormányzati tulajdonú társasházak, illetve lakásszövetkezetek pályázhatnak. 

Előnyben részesülnek azok a pályázók, akik az elmúlt 3 évben egyéb, az Önkormányzat által kihirdetett pályázaton zöldítés vagy hasonló témában még nem nyertek támogatást. Korábbi felhívásainkon (2019-2021 között) nyertes pályázók automatikusan hátrasorolódnak az eddig még hasonló témában nem támogatott társasházakkal szemben.

Az érvényes pályázás feltétele a kitöltött pályázati adatlap és mellékletei. A pályázati adatlap letölthető az önkormányzat honlapjáról: árnyékolásgangzöldítéshomlokzatzöldítés.

A pályázat benyújtható 2022. február 28-ig. A pályázatokat elektronikus úton a hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapon lehet benyújtani a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, a tárgyban megjelölve a pályázat tárgyát és a pályázó társasház címét (pl.: Homlokzatzöldítés_Baross utca 63-67.)  

A pályázattal kapcsolatos további felmerülő kérdéseikkel a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a +36 1 459 2576-os vagy a +36 1 459 2552-es telefonszámon keresheti munkatársakat. 

Homlokzatzöldítés

A pályázat kifejezetten függőleges felületek, homlokzatok, tűzfalak növénnyel való befuttatását támogatja a társasházak zöldfelületek növelése érdekében.

Az eszköz- és növénybeszerzés utófinanszírozásához maximum 500 ezer forintos támogatás igényelhető, melynek legalább 30%-át növények beszerzésére kell költeni. A támogatás mértéke az elszámolható költségek maximum 80%-a. Pályázni lehet eszköz- és növénybeszerzésre, illetve bruttó 50 ezer forint értékben műszaki vizsgálatok elvégzésére.

Árnyékolás

A pályázat keretében társasházak udvarainak és függőfolyosóinak árnyékolására lehet támogatást kérni, amely növények futtatását jelenti rugalmas vagy merev támszerkezetre (pl. hálók, rácsok), vagy egyéb árnyékolástechnikai megoldásokat.

Az árnyékolási program keretében eszköz- és növénybeszerzés utófinanszírozására összesen 600 ezer forintos pályázati keret áll rendelkezésre, egyéni támogatási keretösszeg nem került megállapításra. A támogatás mértéke az elszámolható költségek 90 %-a, kérelem esetén van lehetőség az önrésztől való eltekintésre. Pályázni lehet eszköz- és növénybeszerzésre, illetve bruttó 50 ezer forint értékben műszaki vizsgálatok elvégzésére.

Gangzöldítés

A pályázat balkonkertek vagy balkonkertek kialakítását támogatja. Balkonkert, gangkert alatt a ház belső homlokzatainak függőfolyosóin, körfolyosóin vagy erkélyeiben, növénytartókban kialakított kertet értjük.

Gangzöldítés keretében eszköz- és növénybeszerzés utófinanszírozására összesen 1 millió forintos pályázati keret áll rendelkezésre, egyéni támogatási keretösszeg nem került megállapításra. A támogatás mértéke az elszámolható költségek 90 %-a, kérelem esetén van lehetőség az önrésztől való eltekintésre. Pályázni lehet eszköz- és növénybeszerzésre, illetve bruttó 50 ezer forint értékben műszaki vizsgálatok elvégzésére.

(jozsefvaros.hu)

Még több hír a Belvárosból

Egy kicsit kevésbé lesz édes az élet a Bródy Sándor utcában.
Újakra cserélték az Olimpia park sportpályáján lévő focikapukat.
Saját kategóriájában az előkelő negyedik helyezést érte el a terézvárosi polgármesteri hivatal népes csapata a 2022-es Fut a cég versenyen, amelyen munkahelyi közösségek vesznek részt.
A Klauzál tér, az egykori Stefansplatz 182 éves történetében még nem fordult elő, ami idén megtörténik: ez a park a helyben lakók igényei, szavazatai alapján újul meg.
A közterületen elhelyezett illegális hulladékot az önkormányzatnak, a magánterületen elhelyezett illegális hulladékot a kormányhivatalnak kell bejelenteni.
Összehangoltan, együttes erővel takarították ki szerda este és csütörtök reggel a Nyugati pályaudvar környezetét a területet kezelő számos cég és önkormányzat munkatársai.
Forgalmi változással jár a vízvezeték-rekonstrukciós munka
A Spinoza Színház fennállásának 20. évfordulója alkalmából ingyenes koncertekkel kedveskedik az Erzsébetvárosban élőknek és az ide látogató vendégeknek.
Idén május 24-31. lesz a kerületben a lakossági lomtalanítás.
A bölcsődék napja alkalmából az Eötvös10-ben megtartott ünnepségen vehették át jutalmukat az idei év kisgyermeknevelői.
Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata - az elmúlt évek gyakorlata alapján - a lakosság részére veszélyeshulladék-gyűjtő akciót szervez 2022. április 30-án, szombaton.
Erzsébetvárosban május közepétől jelentősen javul a gyermekek, valamint a két idősek bentlakásos otthonában élő szépkorúak egészségügyi ellátása.
Senki sem tért haza üres kézzel
A BKK valódi utasforgalmi igényekhez igazítja a 73M trolibusz útvonalát, ezért április 15-től a belvárosi szakaszon ma kihasználatlanul közlekedő 73M trolibusz-vonal helyett egy rövidebb, sűrűbben...
5 újgenerációs MOL Bubi gyűjtőállomás telepítése kezdődött el a főváros VIII. kerületében április 11-én, hétfőn. Az új helyszíneken a megszokott dokkolók helyett hagyományos kerékpártámaszok lesznek...
Április 8-án a világ minden táján megemlékeztek a Nemzetközi Roma Napról, s így volt ez Erzsébetvárosban is.
Terézváros önkormányzata a magánterületi értékes faállomány megőrzése és szakszerű kezelésének előkészítése érdekében pályázatot hirdet társasházak, intézmények és nonprofit szervezetek részére az...
Közterület-felügyelet 2022. március 14. – március 27. közötti intézkedési statisztikája

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech