Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Kérjük, segítsék a járvány megakadályozását az alábbi szabályok betartásával!

A hírek a magyarországi járványügyi adatok folyamatos romlásáról számolnak be. Fontos tudni, hogy a beoltott ember is lehet a COVID hordozója, illetve hogy a beoltott ember is elkaphatja a COVID-ot - bár az esetek jelentős részében jóval enyhébb tünetekkel.

Józsefvárosban ügyfeleink közül sokan továbbra is oltatlanok. Az ő oltásuk elősegítésére vezettük be a COVID-oltási támogatást: azzal, hogy az egyén védi magát, mindannyiunkat védi. De oltatlanok még azok a gyerekek is, akik számára még nincs kifejlesztve oltást, és azok is, akiknek más, egészségügyi okokból nem elérhető az oltás.

Mindezek alapján a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalnak is fel kell készülnie a munkavégzés során arra, hogy vigyázzunk ügyfeleinkre, vigyázzunk egymásra és vigyázzunk magunkra. Ezt szolgálja az az október 25-i közös jegyzői-polgármesteri utasítás, amely a járványügyi készültség alatti munkavégzésről és védekezési intézkedésekről szól.

Milyen szabályok vonatkoznak a Polgármesteri Hivatal munkatársaira?

Az Ügyfelek beléptetését az épületbe az Őrszolgálat végzi - számukra kötelező az FFP2-maszk viselése.

Ügyfélfogadási tevékenységet végző munkatárs, illetve az, aki az épületen belül tartózkodó nem hivatali munkatárssal kapcsolatba kerül, az ügyféllel való kapcsolattartáskor köteles FFP2-maszkot viselni, kivéve, ha ez olyan elzárt helyiségben történik, ahol az ügyfélfogadó ablak plexi fallal elzárt.

Mi a teendő a Hivatalba belépő ügyfelekkel?

Amennyiben az érkező ügyfél nem visel - orrot és szájat eltakaró - maszkot, őt az Őrszolgálat munkatársa vagy az ügyfélfogadó munkatárs megkéri a maszk használatára. Ha nincs Önnél maszk, azt ingyenesen biztosítjuk. Ha FFP2-es maszknál alacsonyabb biztonsági fokozatú maszk van Önnél, felajánljuk Ön számára az FFP2 cseremaszkot.

A belépő ügyfeleket kérjük a kézfertőtlenítő használatára!

Ha az ügyfél a javasolt biztonsági előírásoknak nem tesz eleget, részére a hivatalba való belépést nem lehet megtagadni.

Forrás: jozsefvaros.hu

Még több hír a Belvárosból

Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon
Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása
A köztéri falfestményekre sokak szerint szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk.
Péter András, a Hild József Általános Iskola testnevelő tanára szabadidejében is rendszeresen sportol és közösségi programokon vesz részt.
Felhívás pályázati lehetőségre.
Július 15-től szavazhatnak majd: milyen beruházással legyen élhetőbb, szebb a kerület. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat összesen 60 millió forintot különített el idén Közösségi Költségvetésre: a tíz...
Összesen 90 ötlet érkezett Terézváros első közösségi költségvetéséhez.
Az Országház szervezésében, június 4-e és szeptember 17-e között idén immár hetedik éve rendezik meg a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozatot.
A két évente esedékes, idén július 4-től kezdődő homokcsere idejére kerületünk játszóterei ideiglenesen, egy-két napig zárva lesznek.
A hőségriadó bejelentése óta a józsefvárosi önkormányzat munkatársai és önkéntesei palackos vizet osztanak a járókelőknek a Harminckettesek terén.
Az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium napközis táborban kedden Szalai-Komka Éva, a VII. kerületi Rendőrkapitányság őrnagya tartott játékos drogmegelőző programot a gyerekeknek.
Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődtek a nagyobb felújítások a fővárosban.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech