Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Elismerések A magyar rendőrség napja alkalmából

Józsefváros élen jár a rendőrök támogatásában

A magyar rendőrség napjához kapcsolódóan elismeréseket adtak át a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság kiváló dolgozóinak a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Április 25-én nyolcvanegy személy vehette át a Józsefvárosi Önkormányzat jutalmazását kerületünk polgármesterétől. Sára Botond az eseményen hangoztatta a rendőrség és az önkormányzat kiváló együttműködését, kiemelve a kerületi rendőrök áldozatos munkáját. Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy a következő 3 évben jól látható bérfejlesztés induljon a rendőrségnél, amely vonzóbbá teszi a pályán maradást.

„Szent György, a rendőrök védőszentének napja kiváló alkalom arra, hogy megköszönjük azoknak a munkáját, akik a józsefvárosiak biztonsága érdekében dolgoznak nap mint nap” – kezdte beszédét Sára Botond. Mint azt a polgármester elmondta: az önkormányzat és a rendőrség kapcsolata a kerületben évek óta kiváló. A közös munka eredményei közé sorolta, hogy az elmúlt 8 év alatt felére csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Józsefvárosban, és jelentősen javult a nyomozások eredményessége. „A legfontosabb azonban az, hogy ma már a józsefvárosiak szerint a közbiztonság helyzete nincs az első három probléma közt” – hangsúlyozta. Ez legfőképpen az itt dolgozó rendőröknek köszönhető – mondta, hozzátéve, hogy az önkormányzat is mindenben támogatja a rendőrséget – a térfigyelő kamerarendszer, eszközadományok, épületfelújítás – de a közbiztonság a rendőrök jelenléte nélkül még nem javulna.

Sára Botond úgy folytatta: ezért tartja fontosnak az önkormányzat, hogy egy évben több alkalommal elismerésben, jutalomban is részesítse a szolgálatot teljesítő rendőröket is. A polgármester szerint a kiváló kapcsolatot jelzi az is, hogy a kerületi rendőrök számára több lehetőséget is biztosítanak: ilyen például a közszolgálati lakás kérdése, a kitüntetések átadása, vagy a térfigyelő szolgálatban részt vevők számára adott bérhozzájárulás. Emellett terveik szerint azokat a rendőröket, akik hosszabb ideig Józsefvárosban töltenek szolgálatot és a kerületi lakosok biztonságáért dolgoznak, hűségjutalomban fogják részesíteni.

A közbiztonság egy olyan alappillér, amire lehet építeni

„Minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatni kívánjuk a kerületi rendőrségen dolgozókat, hogy ezt az állományt megtartsuk” – emelte ki Sára Botond, hozzátéve, hogy a biztonság egy olyan alappillér, amire lehet építkezni. A polgármester szerint ez azonban könnyen megváltozhat, ezért a biztonságért folyamatosan dolgozni kell, az aktuális kihívásokra választ kell adni. „Van még mit tenni, van még mit legyőzni, hiszen sárkányok még mindig vannak” – utalt a polgármester sárkányölő Szent Györgyre. Sára Botond végezetül megköszönte a rendőrök eddigi munkáját és biztosította őket, hogy a jövőben is számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Bérfejlesztés a vonzóbb rendőri pályáért

Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője arról beszélt, hogy fokozni kell a rendőrség állományára vonatkozó megtartóerőt. Mint mondta az országban jelen lévő általános bérnövekedés jelentősen megtöri a rendőri állományt, amit kezelni kell.

Az országgyűlési képviselő szerint az önkormányzatoknak is nagyobb szerepet kell vállalni a településen szolgálatot teljesítő rendőrök támogatásában, amiben Józsefváros fővárosi szinten élen jár. Másrészt pedig a rendőri béreknek

A teljes cikk a jozsefvaros.hu oldalon olvasható.

Még több hír a Belvárosból

Meghalt egy középkorú nő Budapesten a VI. kerületben egy Szív utcai társasház kigyulladt lakásában - tudta meg az MTI kedden.
Az uszodában egy nyolc sávos 21 x 25 méteres úszómedence és egy 10x 15 méteres tanmedence található
Van egy város(rész), amelynek a lakói szépen felújított, klímabarát, de historikus jellegüket őrző házaikból indulnak el reggelente, hogy kellemes, zöld környezetben pár percet sétáljanak vagy...
Nyílászárócsere, kerékpárvásárlás, állattartók segítése – több, a lakosságot segítő támogatásról határozott a döntés-előkészítő tanács (DET) május 27-i ülésén. A veszélyhelyzet alatt, amíg a...
Az önkormányzat szerint, ha engednének a terasznyitási kéréseknek, nagyon lecsökkenne a parkolóhelyek száma.
Felhívás nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére
Szeretettel várjuk a kerületi gyerekeket az önkormányzati gyereknapon, május 30-án a Teleki téren délelőtt 10 órától.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzat által 2020. évre kiadott várakozási hozzájárulásának érvényességi ideje
Budapesten egyedülálló módon az ingatlanfejlesztők és az önkormányzat közösen és egységesen újítja meg a közteret Terézvárosban: az együttműködés nyomán már ősszel rendezettebb és zöldebb lesz a...
Vasárnap mondd el! címmel egyfelvonásos musicalt mutat be online a Madách Színház: Andrew Lloyd Webber és Don Black művének premierjét június 11-én, 12-én és 13-án láthatja a közönség.
Javaslatkérés Belváros Egészségügyéért Díj adományozására
Május 17-től megnyílik a szavazás Budapest első, fővárosi szintű részvételi költségvetésének ötleteire. Ha elegendő szavazatot kap Zöld Budapest-kategóriában, akkor az „Andrássy úti fordított...
Tájékoztatjuk önöket, hogy a „Gyermekeink védelmében” elnevezésű informatikai rendszer továbbfejlesztésével összefüggő módosításáról szóló Kormány rendelet 2021.május 14-től hatályon kívül helyezi a...
Fairplay foci bajnokság Józsefvárosban
Ismét látogathatók lesznek a Magyar Állami Operaház előadásai, a jegyértékesítés hétfőn kezdődik.
Lezárult a VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára kiírt pályázat, a bírálóbizottság döntése alapján a Molnár Antal Zeneiskola költözhet az ingatlanba - tájékoztatta a...
A magyar cigányság hőseiről szóló, Együtt, szabadon című, új kiállítással nyílt meg a hat hónapos járványügyi szünet után a Terror Háza Múzeum.
Előreláthatóan április 24-én, szombaton megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Magyarországon, így Józsefvárosban is.

A címlapról

A kiállítások mellett filmvetítéssel várják a látogatókat szombaton,...
Közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatot hirdet az Európai...
Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe csütörtöktől - közölte a...
Troli felsővezeték-fejlesztés kezdődik a Baross utca-Szabó Ervin...
Az országos tisztifőorvos által elrendelt harmadfokú hőségriadóra...
A zene az egyik legkülönlegesebb művészeti kifejezésforma. A hang és...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia: A nárcisztikussal egy ágyon című könyve a hamis remények keltette illúzióról szól, egy lelkileg és testileg megterhelő kapcsolatról, ahonnan nehézkes és lassú a kiszakadás.
Az embereknek mindössze hét másodpercükbe telik véleményt formálni Önről! Nicole Soames érzelmiintelligencia-tréner e kötetével rendkívül hatékony és gyakorlatias tanácsokkal lát el bennünket, annak érdekében, hogy magabiztos önkifejezésünk egy megnyerő kisugárzással párosuljon. Könyve olyan módszerek és eszközök tárháza, mellyel megtanulhatjuk hogyan váljunk nagyszerű előadóvá életünk minden területén – függetlenül attól, hogy egy értékesítési jelentésről tartunk beszámolót, személyes márkánkat építjük, kapcsolatépítési céllal adjuk elő magunkat vagy éppen kulcsfontosságú előadóként vagyunk jelen egy hatalmas konferencián.
A tavaly őszi nagy sikerre való tekintettel újabb múzeumi könyvkiárusítást tartunk. Szakértők, gyűjtők, egyetemisták és érdeklődők: ha hiányzik még egy-egy fontos kötet a könyvespolcukról, ha nem sikerült ősszel megszerezni a kiszemelt kiadványt, most megszerezhetik.
Kilenc szabály az ember számára az automatizálás korában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.