Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A Józsefváros Közösségi Részvételi Iroda a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.-vel együttműködésében pályázatot hirdet olyan közösségi események, programok szervezésére, amelyek megerősítik és támogatják a helyi közösségek közötti kapcsolatokat. A pályázatokat november 29. hétfő éjfélig várjuk.

 

Józsefváros sokszínű kerület, amely sűrű beépítettsége miatt sok szomszédság életterét belső udvarokra, szűk terekre, utcafrontokra korlátozza. A terek adottságain nem könnyű változtatni, ám az ott folyó életen annál inkább!

Szomszédünnep pályázatunk célja, hogy a kerületben élő közösségek lehetőséget kapjanak olyan programok szervezésére, amelyeken megismerhetik egymást és megismertethetik magukat másokkal.

Közös bográcsozás, zenélés, vagy városi séta, olvasókör? Mivel mutatnátok meg magatokat, mivel hoznátok közelebb egymáshoz szomszédaitokat?

A Szomszédünnep pályázaton olyan ötleteket várunk, amelyek ingyenesek, mindenki számára hozzáférhetőek és a jelenlévők cselekvő részvételére építenek. Várjuk azoknak a magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, informális közösségeknek, nonprofit gazdasági társaságoknak, vagy társasházaknak a jelentkezését, akik a Józsefvárosban élő, vagy itt dolgozó közösségeket szólítanák meg programjukkal.

A Józsefvárosi Önkormányzat fontos értéknek tartja a kerület közösségeinek sokszínűségét, és célja a különböző helyzetű társadalmi csoportok közötti együttműködés erősítése. Ezért a nyertes pályázatok kiválasztása során fontos szempont, hogy az ötlet a kerületben élő hátrányos helyzetű vagy kisebbséghez tartozó emberek elérését is célozza. Előnyben részesül az a pályázó, aki programját a Magdolna, Losonci és Orczy negyedekben, valamint a Csarnok negyed külső felén valósítja meg.

A pályázat két körben valósul meg, a formai és tartalmi szempontból megfelelő pályázókkal a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai személyesen is találkoznak, majd ezt követően döntenek a végleges támogatásokról. A program során egy ötlet megvalósítására legfeljebb bruttó 200 ezer forint támogatás nyerhető el. A nyertes pályázó a rendelkezésre álló összeg egy részét a megbízási szerződés megkötését követően, másik felét a teljesítés igazolása után kapja meg! A szerződés megkötését követően a programok megvalósítása 2022 tavaszán történik.

Arra biztatjuk Józsefváros közösségeit, és közösségeiért dolgozó szervezeteit, hogy gondolkodjanak, ötleteljenek közösen és pályázzanak! A Pályázat lezárultáig keressék bátran a Közösségi Részvételi Irodát további információért, segítségért!

A pályázat részletes kiírását itt találják

A pályázati űrlapot itt találják: bit.ly/szomszedunnep2021

Leadási határidő: 2021. november 29. hétfő éjfél

További információ:

Telefon: Aradi Fanni, +36 20 526 45 78

E-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forrás: jozsefvaros.hu

Még több hír a Belvárosból

Lezárult az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása!
A nagy hőségben a szervezetünk gyorsan veszít vízkészletéből, ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás.
Vidám, zenés, táncos mulatságot tartottak augusztus 3-án a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén.
Ismét halad a forgalom a Balassi Bálint utcában
Energiatanácsadó iroda nyílt a Hunyadi téri piacon
Terv szerint halad a déli Váci utca és környékének megújítása
A köztéri falfestményekre sokak szerint szükség van, főleg ha Pest belső kerületeinek elhagyatott, kopott falfelületeire gondolunk.
Péter András, a Hild József Általános Iskola testnevelő tanára szabadidejében is rendszeresen sportol és közösségi programokon vesz részt.
Felhívás pályázati lehetőségre.
Július 15-től szavazhatnak majd: milyen beruházással legyen élhetőbb, szebb a kerület. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat összesen 60 millió forintot különített el idén Közösségi Költségvetésre: a tíz...
Összesen 90 ötlet érkezett Terézváros első közösségi költségvetéséhez.
Az Országház szervezésében, június 4-e és szeptember 17-e között idén immár hetedik éve rendezik meg a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozatot.
A két évente esedékes, idén július 4-től kezdődő homokcsere idejére kerületünk játszóterei ideiglenesen, egy-két napig zárva lesznek.
A hőségriadó bejelentése óta a józsefvárosi önkormányzat munkatársai és önkéntesei palackos vizet osztanak a járókelőknek a Harminckettesek terén.
Az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium napközis táborban kedden Szalai-Komka Éva, a VII. kerületi Rendőrkapitányság őrnagya tartott játékos drogmegelőző programot a gyerekeknek.
Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődtek a nagyobb felújítások a fővárosban.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech