Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

A Józsefváros Közösségi Részvételi Iroda a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.-vel együttműködésében pályázatot hirdet olyan közösségi események, programok szervezésére, amelyek megerősítik és támogatják a helyi közösségek közötti kapcsolatokat. A pályázatokat november 29. hétfő éjfélig várjuk.

 

Józsefváros sokszínű kerület, amely sűrű beépítettsége miatt sok szomszédság életterét belső udvarokra, szűk terekre, utcafrontokra korlátozza. A terek adottságain nem könnyű változtatni, ám az ott folyó életen annál inkább!

Szomszédünnep pályázatunk célja, hogy a kerületben élő közösségek lehetőséget kapjanak olyan programok szervezésére, amelyeken megismerhetik egymást és megismertethetik magukat másokkal.

Közös bográcsozás, zenélés, vagy városi séta, olvasókör? Mivel mutatnátok meg magatokat, mivel hoznátok közelebb egymáshoz szomszédaitokat?

A Szomszédünnep pályázaton olyan ötleteket várunk, amelyek ingyenesek, mindenki számára hozzáférhetőek és a jelenlévők cselekvő részvételére építenek. Várjuk azoknak a magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, informális közösségeknek, nonprofit gazdasági társaságoknak, vagy társasházaknak a jelentkezését, akik a Józsefvárosban élő, vagy itt dolgozó közösségeket szólítanák meg programjukkal.

A Józsefvárosi Önkormányzat fontos értéknek tartja a kerület közösségeinek sokszínűségét, és célja a különböző helyzetű társadalmi csoportok közötti együttműködés erősítése. Ezért a nyertes pályázatok kiválasztása során fontos szempont, hogy az ötlet a kerületben élő hátrányos helyzetű vagy kisebbséghez tartozó emberek elérését is célozza. Előnyben részesül az a pályázó, aki programját a Magdolna, Losonci és Orczy negyedekben, valamint a Csarnok negyed külső felén valósítja meg.

A pályázat két körben valósul meg, a formai és tartalmi szempontból megfelelő pályázókkal a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai személyesen is találkoznak, majd ezt követően döntenek a végleges támogatásokról. A program során egy ötlet megvalósítására legfeljebb bruttó 200 ezer forint támogatás nyerhető el. A nyertes pályázó a rendelkezésre álló összeg egy részét a megbízási szerződés megkötését követően, másik felét a teljesítés igazolása után kapja meg! A szerződés megkötését követően a programok megvalósítása 2022 tavaszán történik.

Arra biztatjuk Józsefváros közösségeit, és közösségeiért dolgozó szervezeteit, hogy gondolkodjanak, ötleteljenek közösen és pályázzanak! A Pályázat lezárultáig keressék bátran a Közösségi Részvételi Irodát további információért, segítségért!

A pályázat részletes kiírását itt találják

A pályázati űrlapot itt találják: bit.ly/szomszedunnep2021

Leadási határidő: 2021. november 29. hétfő éjfél

További információ:

Telefon: Aradi Fanni, +36 20 526 45 78

E-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forrás: jozsefvaros.hu

Még több hír a Belvárosból

Tisztelt Józsefvárosi Lakosok, Tisztelt Ügyfeleink!
Lezárult egy példaértékű egészségügyi projekt, amit sikertörténetnek könyvelhet el Erzsébetváros.
A napokban fejeződött be a Podmaniczky utcai kutyafuttató felújítása, amit már birtokba is vettek a terézvárosi ebek és gazdáik.
Lakossági kérésre helyezett ki padot a Nádor utcában, a Zrínyi utcai buszmegállóban Belváros Önkormányzata annak érdekében, hogy az utasok kényelmesen tudjanak várakozni.
Közel 400 ezer forint gyűlt össze a második terézvárosi jótékonysági ruhavásáron az Eötvös10-ben, amit ezúttal is a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) szervezett.
Belváros területén az elmúlt évtized alatt számos nagyobb közterületi beruházás történt, melyek elsődleges célja az élhetőbbé, vonzóbbá tétele volt.
A gyerekházban a VIII. kerületben élő 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő családokat fogadják.
Az idősek jelképesen libazsíros kenyérrel várták a kicsiket.
A programmal az Önkormányzat az önkormányzati lakásban élőket támogatja otthonuk felújításában összesen 25 millió Ft keretösszegben.
Az október 27-én megnyitott Nagy Diófa utca 34. szám alatti új közösségi tér a civil szervezetek és közösségeik számára nyújt találkozási lehetőséget.
Novemberben már nem nyit ki a hivatal, legalább márciusig zárva lesz takarékossági okokból.
Iskolába készülünk: fejlesztő foglalkozások a Belvárosi Közösségi Térben
Ha az október közepéig megérkező pénzeket nem költjük el május 31-ig.
Tisztelt VII. kerületi polgárok! Magyarország Kormánya 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendeletével módosította a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből...
A jövőben nem kell álindokokkal otthon maradniuk a terézvárosi önkormányzat cégeinél azoknak a nőknek, akik a fájdalmas menstruációtól szenvednek.
Belváros-Lipótváros Önkormányzata Ady versmondó versenyt hirdet "Ifjú szívekben élek" címmel.
Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára

A címlapról

Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech