Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Egy kicsit kevésbé lesz édes az élet a Bródy Sándor utcában

A cikket Nagy Dániel írta

 

A covid miatti veszélyhelyzet lassan már mögöttünk van, gazdasági hatásai azonban még most is közvetlenül érzékelhetők. Erre példa a Csoki Outlet a Bródy Sándor és Szentkirályi utca sarkán, amely május végén végleg bezár.

Persze a helyzet ennél összetettebb, több tényező kedvezőtlen alakulása vezetett oda, hogy a Palotanegyedben több mint egy évtizede működő üzlet megszűnjön, és most – kedvezményes áron – kiárusítsa készleteit.

Fotó: Nagy Dániel

A bolt munkatársával beszélgettünk, aki elmondta, az utolsó szöget ugyan a covid verte be két éve a koporsóba, de az általa hard discountnak nevezett üzletek megjelenésével – ilyen a Lidl vagy az Aldi – már korábban is érzékelték a vásárlók számának megcsappanását.

A profiljuk kettős volt: a prémium különlegességek mellett például sérült csomagolású árut is kínáltak olcsóbban. De így sem tudtak versenyezni a hálózatok saját márkás termékeivel, amiket ugyanazoktól a gyártóktól csak más csomagolásban rendelnek olcsó áron.

Fotó: Nagy Dániel

A forgalom még tovább csökkent a lezárások alatt, a home office, az otthoni munkavégzés elterjedésével, az egyetemisták, turisták eltűnése miatt, de ártott az üzletnek a munkaerőhiány is. Pedig az eladókra különösen nagy figyelmet fordítottak: hogy ne csak „kasszázni” tudjanak, hanem jártasságot szerezzenek a csokoládék világában, s tudjanak, szeressenek beszélgetni a témáról a vásárlókkal, korábban gyárlátogatáson jártak, a kávébabokról tanultak az új munkatársak.

Fotó: Nagy Dániel

És ha mindez nem lenne elég: egyre nehezebbé vált a magas bérleti díj kitermelése a bevétel csökkenésével. Az önkormányzattól nem kérhettek segítséget, hiszen az üzlethelyiséget magánszemélytől, piaci áron bérlik.

Fotó: Nagy Dániel

Így végül nem meglepő, hogy a Csoki Outlet bezárni kényszerül. Május végéig még betérhetünk a boltba, bár a fogyó készletet már csak részben töltik fel, a nyár beköszöntével pedig végleg búcsúzunk tőlük.

(jozsefvarosujsag.hu)

Még több hír a Belvárosból

Közel 400 ezer forint gyűlt össze a második terézvárosi jótékonysági ruhavásáron az Eötvös10-ben, amit ezúttal is a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) szervezett.
Belváros területén az elmúlt évtized alatt számos nagyobb közterületi beruházás történt, melyek elsődleges célja az élhetőbbé, vonzóbbá tétele volt.
A gyerekházban a VIII. kerületben élő 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő családokat fogadják.
Az idősek jelképesen libazsíros kenyérrel várták a kicsiket.
Belváros-Lipótváros Önkormányzata adventi hangversenyt szervez.
A programmal az Önkormányzat az önkormányzati lakásban élőket támogatja otthonuk felújításában összesen 25 millió Ft keretösszegben.
Az október 27-én megnyitott Nagy Diófa utca 34. szám alatti új közösségi tér a civil szervezetek és közösségeik számára nyújt találkozási lehetőséget.
Novemberben már nem nyit ki a hivatal, legalább márciusig zárva lesz takarékossági okokból.
Iskolába készülünk: fejlesztő foglalkozások a Belvárosi Közösségi Térben
Ha az október közepéig megérkező pénzeket nem költjük el május 31-ig.
Tisztelt VII. kerületi polgárok! Magyarország Kormánya 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendeletével módosította a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből...
A jövőben nem kell álindokokkal otthon maradniuk a terézvárosi önkormányzat cégeinél azoknak a nőknek, akik a fájdalmas menstruációtól szenvednek.
Belváros-Lipótváros Önkormányzata Ady versmondó versenyt hirdet "Ifjú szívekben élek" címmel.
Mindazok, akik október 1-16. között online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt!
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata mese- és novellaíró pályázatot hirdet a kerületi általános- és középiskolák tanulói számára
Hamarosan minden Teréz körúti pad megújul, az önkormányzat köztisztasági cégének dolgozói ugyanis kijavítják, lefestik az utcabútorokat.
A munkaterület szeptember 15-ei átadásával megkezdődött a Hild tér és a játszótér felújítási munkálata, ahol Belváros Önkormányzata többfunkciós, biztonságos eszközökkel felszerelt, tematikus...
A Józsefvárosi Önkormányzat nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet önkormányzati feladatokhoz és célokhoz kapcsolódó szervezetek részére a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek...

A címlapról

A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...
A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati...
Másfél éves csúszással és az eredetinél ötmilliárd forinttal...
Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech