Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A kerületünk közbiztonságáért kifejtett áldozatos tevékenységükért, valamint példamutató munkájuk eredményeként hatvankilenc rendvédelmi dolgozó vehette át az önkormányzat által adományozott Józsefváros rendjéért kitüntetést április 5-én. 

Polgármesteri Hivatal dísztermében megtartott ünnepségen Sára Botond alpolgármester kiemelte a rendőrség, az önkormányzat és a polgárőrség együttműködésének fontosságát. Mint mondta: büszkék lehetünk az elért eredményekre, de vannak még megoldandó feladatok. Az eseményen részt vett Sántha Péterné alpolgármester, Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya, Teszársz Károly, a Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke és a képviselő-testület több tagja.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság dolgozóival telt meg Polgármesteri Hivatal díszterme szerda délelőtt. Sára Botond köszöntőjében felidézte: a kétezres évek elején és az azt megelőző években egészen más volt a közbiztonsági helyzet a kerületben, mint most. 

Megduplázódott a közbiztonságért dolgozók száma

Az alpolgármester elmondta: amikor a kerület jelenlegi vezetése elkezdett dolgozni, Kocsis Máté polgármester megkérdezte az akkori rendőri vezetőket, hogy milyen lépéseket kell megtenni Józsefvárosban ahhoz, hogy rend legyen. A válasz az volt, hogy újjá kell építeni a Teleki téri piacot, be kell zárni a Négy Tigris piacot, illetve meg kell szüntetni a kerületben működő Kék Pont „tűosztó” helyet. „Ma már elmondhatjuk, hogy ez a három fő probléma megszűnt” – fogalmazott Sára Botond. Azon kívül újjászervezték a kerületi polgárőrséget, a rendőrség, illetve a közterület-felügyelet pedig létszámában és eszközállományában megerősödött. „Józsefváros közbiztonságáért ma már kétszer annyi ember dolgozik, mint korábban” – tette hozzá. Mint mondta, a több mint 180 kamerából álló térfigyelő hálózat 300 millió forintból megújulva az ország egyik legnagyobb és legfejlettebb rendszere lett, amit tovább szeretnének bővíteni. A közbiztonság javítását pedig soha nem támogatták Józsefvárosban olyan mértékben, mint az elmúlt években: több mint 4,5 milliárd forintos fejlesztést valósított meg a belügyminisztérium, az önkormányzat és a rendőrség. 

Dobogós helyen a józsefvárosi rendőrkapitányság 

Sára Botond kiemelte: a józsefvárosi rendőrkapitányság hatékonysága és eredményei révén Budapest három legjobb kerületi kapitánysága között van annak ellenére, hogy az itt szolgálatot teljesítők az egyik legnehezebb terepen dolgoznak. Egyharmadával csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, itt lopják el a legkevesebb autót – éves szinten egy számjegyű ez a szám – és kiemelkedő a nyomozások eredményessége is. Az alpolgármester példaként említette, hogy a tizennégy kiemelt bűncselekmény kapcsán a nyomozás eredményessége közel kétszeresére javult, a közterületen elkövetett bűncselekmények közül pedig négyből hármat felderítenek. „Ezekre az eredményekre büszke lehet a kerületi kapitányság és annak dolgozói” – tette hozzá, hiszen ezek olyan elismerésre méltó eredmények, amitől a kerületiek még nagyobb biztonságban érezhetik magukat. 

Szigorítják a közösségi együttélés szabályait

„Mára már eljutottunk oda, hogy azokkal a problémákkal is foglalkozni kell, amelyek nem merítik ki a bűncselekmény fogalmát, de a lakosok számára zavaróak” – hangsúlyozta Sára Botond. Ennek érdekében az önkormányzat konzultációt indított, a kérdőívet több mint 11 ezer lakos küldte vissza. A józsefvárosiak szerint szükség van szigorításra az üzletek, vendéglátóegységek éjszakai nyitvatartása, a közterületek rendje, és a lakóházakban a közösségi együttélési szabályainak betartatásával kapcsolatban. Az alpolgármester szerint a kerület vezetése levonta a tanulságot a lakosság észrevételeiből, és egy szigorításokat tartalmazó rendeletcsomagot készít. Sára Botond kiemelte a rendőrség, az önkormányzat és a polgárőrség összefogásának fontosságát. „Ezt az együttműködést folytatni kell, hiszen közösen többet érhetünk el. Vannak előttünk feladatok, ezért ahogyan mi is számítunk önökre, önök is számíthatnak az önkormányzatra a jövőben is” – zárta a beszédét. 

Kivételes dolgozók egy kivételes kapitányságon

Molnár Gábor rendőrkapitány arról beszélt, hogy a kilencvenes években rövid ideig dolgozott a kerületben, és akkor egészen más állapotok uralkodtak, egészen más statisztikai eredmények voltak, mint ma. A rendőrkapitány szerint az elért eredményekhez szükség volt az önkormányzat folyamatos támogatására, illetve kellett egy szemléletváltás, aminek köszönhetően ma már egy egyre jobban működő csapatként tudnak dolgozni. Az eredményeket pedig mások is látják. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a VIII. kerületi kapitányság munkáját a közelmúltban kivételesnek értékelte. „Ehhez pedig kivételes kollégákra van szükség, és nemcsak azokra, akik most itt ülnek, hanem a kapitányság minden dolgozójára” - fogalmazott Molnár Gábor.     

„Józsefváros rendjéért” kitüntető címben részesült a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság állományában dolgozók közül:

Almásy Ildikó közalkalmazott, Arnóczki Gábor címzetes rendőr törzszászlós, Aszalós Bence Áron rendőr főhadnagy, Bajsz Anett rendőr alezredes, Bánfi Imre Zoltán címzetes rendőr főtörzszászlós, Barta Adrienn rendőr őrmester, Bartek Zsolt címzetes rendőr százados, Beitler Beáta címzetes rendőr százados, Berdár Mihály közalkalmazott, Blaskó János Lászlóné közalkalmazott, Csank Zsuzsanna címzetes rendőr őrnagy, Csürök Gergely címzetes rendőr törzsőrmester, Darnyi Szabolcs címzetes rendőr főtörzszászlós, Debreceni Zoltán közalkalmazott, Dobó Zsófia címzetes rendőr törzsőrmester, dr. Kerek Béla címzetes rendőr alezredes, dr. Nagy Ágnes kormánytisztviselő, Faragó László címzetes rendőr főtörzszászlós, Faragó-Szuhay Ágnes rendőr alezredes, Gönczöl Lilla rendőr hadnagy, Granados-Casas Erika Rita címzetes rendőr főtörzszászlós, Gyenes Tamás címzetes rendőr törzszászlós, Háda Szilvia Katalin közalkalmazott, Hatházi Sándor Péter rendőr főtörzsőrmester, Hegedűs László rendőr őrnagy, Henye Adrienn rendőr hadnagy, Hoppál Renáta rendőr őrmester, Jobbik Tamás rendőr főtörzsőrmester, Juhász Tibor rendőr törzsőrmester, Kálmán László címzetes rendőr alezredes, Kiss Tibor rendőr törzsőrmester, Kornócziné Kecskés Katalin rendőr őrmester, Kovács Ádám rendőr hadnagy, Kovács Krisztina közalkalmazott, Kovács Tibor rendőr alezredes, Kremper János Roland rendőr főtörzsőrmester, Lévai Eleonóra rendőr alezredes, Megyeri Éva rendőr alezredes, Mező László rendőr főtörzsőrmester, Mikula Máté rendőr százados, Molnár Zsuzsanna rendőr őrnagy, Muza János rendőr őrmester, Nagy József rendőr őrmester, Nagy Zsolt rendőr százados, Návay Levente Zsolt rendőr őrmester, Oláh Attila rendőr törzsőrmester, Orbán Katalin közalkalmazott, Orosz Tünde címzetes rendőr őrnagy, Papp István Norbert rendőr százados, Papp László címzetes rendőr törzsőrmester, Papp Zoltán rendőr hadnagy, Pergel Máté rendőr főtörzsőrmester, Petneházi Zoltán rendőr zászlós, Ragány Péter címzetes rendőr törzsőrmester, Reszegi László rendőr őrmester, Rohr Szandra címzetes rendőr törzsőrmester, Schmidt Roland rendőr főtörzsőrmester, Simpf Sándor rendőr főtörzsőrmester, Stefkó Krisztián fegyveres biztonsági őr, Szabó Győzőné közalkalmazott, Szabó László Dániel rendőr őrmester, Szabó Zoltán címzetes rendőr törzsőrmester, Szénási Attila rendőr főtörzsőrmester, Szilágyi Zoltán címzetes rendőr főtörzszászlós, Tarr Miklós fegyveres biztonsági őr, Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós, Tóth Norbert rendőr őrmester, Tóthné Dolycsák Ida címzetes rendőr törzszászlós, Virág Tamás rendőr őrmeste

Még több hír a Belvárosból

Elkezdődött a foci-Eb, az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani a budapesti mérkőzések miatt
Nyílászárócsere, kerékpárvásárlás, állattartók segítése – több, a lakosságot segítő támogatásról határozott a döntés-előkészítő tanács (DET) május 27-i ülésén. A veszélyhelyzet alatt, amíg a...
Az önkormányzat szerint, ha engednének a terasznyitási kéréseknek, nagyon lecsökkenne a parkolóhelyek száma.
Felhívás nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére
Szeretettel várjuk a kerületi gyerekeket az önkormányzati gyereknapon, május 30-án a Teleki téren délelőtt 10 órától.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzat által 2020. évre kiadott várakozási hozzájárulásának érvényességi ideje
Budapesten egyedülálló módon az ingatlanfejlesztők és az önkormányzat közösen és egységesen újítja meg a közteret Terézvárosban: az együttműködés nyomán már ősszel rendezettebb és zöldebb lesz a...
Vasárnap mondd el! címmel egyfelvonásos musicalt mutat be online a Madách Színház: Andrew Lloyd Webber és Don Black művének premierjét június 11-én, 12-én és 13-án láthatja a közönség.
Javaslatkérés Belváros Egészségügyéért Díj adományozására
Május 17-től megnyílik a szavazás Budapest első, fővárosi szintű részvételi költségvetésének ötleteire. Ha elegendő szavazatot kap Zöld Budapest-kategóriában, akkor az „Andrássy úti fordított...
Tájékoztatjuk önöket, hogy a „Gyermekeink védelmében” elnevezésű informatikai rendszer továbbfejlesztésével összefüggő módosításáról szóló Kormány rendelet 2021.május 14-től hatályon kívül helyezi a...
Fairplay foci bajnokság Józsefvárosban
Ismét látogathatók lesznek a Magyar Állami Operaház előadásai, a jegyértékesítés hétfőn kezdődik.
Lezárult a VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára kiírt pályázat, a bírálóbizottság döntése alapján a Molnár Antal Zeneiskola költözhet az ingatlanba - tájékoztatta a...
A magyar cigányság hőseiről szóló, Együtt, szabadon című, új kiállítással nyílt meg a hat hónapos járványügyi szünet után a Terror Háza Múzeum.
Előreláthatóan április 24-én, szombaton megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Magyarországon, így Józsefvárosban is.
Meglepetéssel várta vissza a gyerekeket a járvány miatti zárás után a Mesevilág Óvoda nevelői közössége. Meglepetéssel várta vissza a gyerekeket a járvány miatti zárás után a Mesevilág Óvoda nevelői...
Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának 19/2007. (V. 30.) B-L. Ö. többször módosított rendelete határozza meg az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjét, ezen...

A címlapról

A szentendrei HÉV vonalán modern, akadálymentesített megállók...
Bármelyik magyar település versenybe szállhat
Június 16-tól lezárják a Lánchidat, és elkezdődik a hídon a...
Elkezdődött a foci-Eb, az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani...
A műanyag evőeszközök és szívószálak mellett még sok más, gyakran...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MVM...

Könyvajánló

A helyi autonómia és a külkapcsolati nyitottság közötti egyensúly kialakítása
Forradalom van készülőben az irodai kalitkákban világszerte!
Szédítő a változások üteme az üzleti életben, és eljött az ideje az új törvényszerűségek felismerésének!

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.