Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Folytatódik az Európa Belvárosa Program

Újabb házak szépültek meg a Palotanegyedben

Sorra újulnak meg a Palotanegyed gyönyörű társasházainak homlokzatai, belső terei. Az Európa Belvárosa Program (EUB) III. keretében összesen 13 társasház homlokzata vagy belső udvara szépül meg. A már elkészült Rökk Szilárd utca 17. és Baross utca 43. számú házakat bejárva Sára Botond polgármester kiemelte: a fejlesztéseket a közterületekről az otthonokba is be kell vinni.

A Palotanegyed megújítását célzó EUB folytatásaként a közterületi fejlesztések mellett több társasház kapott lehetőséget kisebb-nagyobb rekonstrukcióra.

A fővárostól kapott támogatás mellett a Józsefvárosi Önkormányzat a saját társasházi pályázatából is kiegészítette a hiányzó önrészt, ahol erre szükség volt.

Újabb egymilliárd forint társasházi fejlesztésekre

Sára Botond polgármester hangsúlyozta, hogy a Józsefváros Újjáépül Programnak régóta kiemelt eleme a társasházak támogatása, hiszen – mint mondta – a fejlesztéseket a közterületekről az otthonokba is be kell vinni.

Ebben – folytatta – jó példával jár elől a kerület, hiszen 2015 óta – a házak önrészét is beleszámítva – közel tízmilliárd forintból szépültek meg az otthonok Józsefvárosban. A fejlesztési költségvetés kapcsán a polgármester elmondta, hogy az idei évben – a társasházakat érintő – további egymilliárd forintos támogatásra fog javaslatot tenni a képviselőtestületnek, így 2019-ben összesen kétmilliárd forintot fordítanak erre a célra.

Hozzátette: szerencsére a kerületiek élnek a lehetőséggel, ismerik a pályázati rendszert, az önkormányzat pedig folyamatosan dolgozik azon, hogy a feltételeket az élethez igazítsák és azt minél egyszerűbben igénybe vehessék a lakók.

Folytatódnak a közterületi fejlesztések is

A program harmadik ütemében az önkormányzat folytatja az első időszak közterületi fejlesztéseit, a társasházak mellett több utca is megújul. Egry Attila alpolgármester lapunknak elmondta: az Európa Belvárosa III. keretén belül megvalósul a Bródy Sándor utca – a Vas utca és a Pollack Mihály tér közti szakaszon –, a Szentkirályi utca – a Bródy Sándor utca és a Mikszáth tér között – és a Rökk Szilárd utca – a Gutenberg tér és a Krúdy Gyula utca között – rekonstrukciója.

A házak felújításával kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a pályázat előnyben részesíti a közösségi terekhez kapcsolódó, így a homlokzatok és a belső terek megújítását célzó beruházásokat. Mint mondta, a Palotanegyed fejlesztése folytatódik, számos elképzelés van, amit szeretnének megvalósítani, a jövőben a Trefort utca és Pollack Mihály tér is megújulhat. Az alpolgármester arról is beszélt, hogy egy tervpályázat keretében a Horváth Mihály és Lőrinc pap tereken valamint a Krúdy utcában funkcionálisan is szeretnék megújítani a környezetet, hogy azok még élhetőbbek és felhasználóbarátabbak legyenek. Közösségi tervezés keretében szeretnék majd megszólítani a lakókat, civil szervezetek és helyi vállalkozókat – tette hozzá.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Tóth Patrik

A teljes cikk a jozsefvaros.hu oldalon olvasható.

Még több hír a Belvárosból

Elkezdődött a foci-Eb, az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani a budapesti mérkőzések miatt
Nyílászárócsere, kerékpárvásárlás, állattartók segítése – több, a lakosságot segítő támogatásról határozott a döntés-előkészítő tanács (DET) május 27-i ülésén. A veszélyhelyzet alatt, amíg a...
Az önkormányzat szerint, ha engednének a terasznyitási kéréseknek, nagyon lecsökkenne a parkolóhelyek száma.
Felhívás nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére
Szeretettel várjuk a kerületi gyerekeket az önkormányzati gyereknapon, május 30-án a Teleki téren délelőtt 10 órától.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzat által 2020. évre kiadott várakozási hozzájárulásának érvényességi ideje
Budapesten egyedülálló módon az ingatlanfejlesztők és az önkormányzat közösen és egységesen újítja meg a közteret Terézvárosban: az együttműködés nyomán már ősszel rendezettebb és zöldebb lesz a...
Vasárnap mondd el! címmel egyfelvonásos musicalt mutat be online a Madách Színház: Andrew Lloyd Webber és Don Black művének premierjét június 11-én, 12-én és 13-án láthatja a közönség.
Javaslatkérés Belváros Egészségügyéért Díj adományozására
Május 17-től megnyílik a szavazás Budapest első, fővárosi szintű részvételi költségvetésének ötleteire. Ha elegendő szavazatot kap Zöld Budapest-kategóriában, akkor az „Andrássy úti fordított...
Tájékoztatjuk önöket, hogy a „Gyermekeink védelmében” elnevezésű informatikai rendszer továbbfejlesztésével összefüggő módosításáról szóló Kormány rendelet 2021.május 14-től hatályon kívül helyezi a...
Fairplay foci bajnokság Józsefvárosban
Ismét látogathatók lesznek a Magyar Állami Operaház előadásai, a jegyértékesítés hétfőn kezdődik.
Lezárult a VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára kiírt pályázat, a bírálóbizottság döntése alapján a Molnár Antal Zeneiskola költözhet az ingatlanba - tájékoztatta a...
A magyar cigányság hőseiről szóló, Együtt, szabadon című, új kiállítással nyílt meg a hat hónapos járványügyi szünet után a Terror Háza Múzeum.
Előreláthatóan április 24-én, szombaton megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Magyarországon, így Józsefvárosban is.
Meglepetéssel várta vissza a gyerekeket a járvány miatti zárás után a Mesevilág Óvoda nevelői közössége. Meglepetéssel várta vissza a gyerekeket a járvány miatti zárás után a Mesevilág Óvoda nevelői...
Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának 19/2007. (V. 30.) B-L. Ö. többször módosított rendelete határozza meg az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjét, ezen...

A címlapról

A szentendrei HÉV vonalán modern, akadálymentesített megállók...
Bármelyik magyar település versenybe szállhat
Június 16-tól lezárják a Lánchidat, és elkezdődik a hídon a...
Elkezdődött a foci-Eb, az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani...
A műanyag evőeszközök és szívószálak mellett még sok más, gyakran...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MVM...

Könyvajánló

A helyi autonómia és a külkapcsolati nyitottság közötti egyensúly kialakítása
Forradalom van készülőben az irodai kalitkákban világszerte!
Szédítő a változások üteme az üzleti életben, és eljött az ideje az új törvényszerűségek felismerésének!

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.