Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Lakossági tájékoztató ingyenes ellenanyagszint mérés, valamint ingyenes antigén gyorsteszt elvégzéséről.

A koronavírus fertőzés 4. hullámára tekintettel Újbuda Önkormányzata 3000 db antigén gyorsteszt, valamint 3000 db ellenanyagszint kimutatására alkalmas tesztet biztosít a XI. kerületi 60 éven felüli lakosok részére.

A tesztelésre előzetes időpontfoglalás szükséges, melyre az alábbi regisztrációs felületen van lehetőség:

https://corden.reservio.com/

A regisztrációhoz e-mail cím és telefonszám megadása szükséges, az e-mail címre a regisztrációt visszaigazoló levél kerül kiküldésre automatikusan, mely levélből lehetőség van az időpont törlésére. A tesztelés jogosultságát a személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával a mintavételezés előtt ellenőrzik.


A tesztelés lehetősége 2021. december 1. napjától elérhető a készlet erejéig.

Helyszín: Corden Központi Laboratórium:

1117 Budapest, Fehérvári út 84/A. (BFI Irodaház, földszint)

  • hétfőtől-péntekig: 8-18 óráig
  • szombaton: 8-13 óráig


A regisztrációra telefonon keresztül is lehetőség van a +36 1 372 4566 (call center) telefonszámán. Itt az Újbudai Szociális Szolgálat munkatársai várják hívásukat és nyújtanak segítséget az időpontfoglalásban. A Call centeren keresztül regisztráltak számára az Újbudai Szociális Szolgálat nyújt segítséget a vizsgálati eredmények továbbításában is.


Egyéb információk:

  • Az antigén gyorsteszt esetében az egyik orrüregből történik a mintavétel, az ellenanyagmérés ujjbegyből vett vérmintából történik, az eredmény 15-20 perc múlva olvasható le.
  • A teszt eredménye a megadott e-mail címre kerül megküldésre. Mivel az eredmény leolvasására 15-20 perc szükséges, járványügyi helyzet miatt nem megoldott, hogy helyben várják meg a résztvevők az eredményt. A lelet a vizsgálatot követő 1 óra múlva vehető át a vérvételi pontokon.
  • Amennyiben a páciens a TAJ számát megadja, abban az esetben az eredmény automatikusan az EESZT rendszerébe kerül.
  • Antigén gyorsteszt pozitív eredménye esetén kérjük lépjen kapcsolatba háziorvosával és a karanténra vonatkozó szabályokat szíveskedjen betartani.
  • Az ellenanyag teszt kizárólag tájékoztatást nyújt, hogy van-e neutralizáló ellenanyag a szervezetben illetve amennyiben van, az nagy vagy alacsony mennyiségben van jelen (negatív, pozitív, gyengén pozitív). A teszt számszerű eredményt nem ad, illetve nem alkalmas a védettségi igazolvány kiváltására.


A tesztekkel kapcsolatos további információ az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://www.corden.hu/koronavirus-sars-cov-2-gyorsteszt-vizsgalat

Forrás:ujbuda.hu

 

Még több hír Budáról

Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára könyvet házhoz szolgáltatásával segít azoknak a kerületi lakosoknak, akik tartósan otthonukhoz kötöttek, nem tudnak személyesen ellátogatni a...
Célunk ezúttal is az, hogy termelőt és vásárlót egy-egy alkalommal egymáshoz közelebb hozva juthassanak szomszédaink jó minőségű termelői áruhoz, hiszen a vásárokon értékesített termékek esetében...
2022. november 22-én kezdődik a Hajlat utca útburkolatfelújítása az Árpád utca és a Ják utca között. A beruházás kormányzati támogatásból valósul meg.
A BudaPart térségében kiépülő lakó- és irodanegyed bővülésével párhuzamosan a közösségi közlekedést is fejlesztik.
Mondja meg Ön, hogy mire fordítson egymilliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat! – Indul a harmadik fővárosi közösségi költségvetés.
Kellemes hangulat, elkülönített bejáratok, tágas terek, akadálymentes közlekedés, lift és korszerű berendezések – hivatalosan is átadták a Szilágyi Erzsébet fasor 18. szám alatt felújított...
Minden évben az Óbuda Kultúrájáért Díj odaítélésével ismeri el Képviselő-testületünk azt a kimagasló teljesítményt vagy életművet, amely hozzájárul Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez.
Harmadik alkalommal került ideiglenes helyi védelem alá városrészünkben található történelmi vagy építészeti szempontból fontos épület vagy épületrész.
A BKM – Főkert kertészeti divíziójának szakemberei folyamatosan vizsgálják a főváros fáinak állapotát.
Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete 2022. november 17-én (csütörtökön) 15:00 órakor közmeghallgatást tart a 1221 Budapest, Mária Terézia utca 60. szám alatt.
Az Egészséges Budapest Program keretében 300 millió forint támogatást kapott a kormánytól a XII. kerület, az összeg egy részéből – saját forrásokkal kiegészítve – korszerű orvosi eszközöket vásárolt...
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ezúttal közös beszélgetésre hívja a szülőket.
A II. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete közmeghallgatást tart két helyszínen és két időpontban.
A Fővárosi Közgyűlés szeptemberben új parkolási rendeletet fogadott el. Ez hatással van a mindennapjainkra.
Újbuda ismét segít: közel kétmillió forint támogatást szavazott meg a képviselő-testület kerületi alapítványi intézményeknek.
Újabb szemétszedési akció valósult meg október 15-én a Részvételi Költségvetés forrásaiból.
Október 17-től öt zsákot ingyen biztosít az önkormányzat a II. kerületi lakóknak.
Rengeteg szülőben, gyerekekkel foglalkozó felnőttben merülnek fel olyan kérdések, amelyeket talán szívesen megbeszélnének szakemberekkel.

A címlapról

Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech