Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét illetve annak működését.

 

Most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

A zöld felületek méretének növelésén és az ökológiai lábnyom csökkentésén túl, az Allee segíti az elektromobilitás terjedését és részt vállal a környezettudatos szemlélet népszerűsítésében is.

Az Allee az utóbbi években zöld stratégiája alapján közel félmilliárd forintot költött a fenntarthatóságot szolgáló beruházásokra, amelyből többek között a bevásárlóközpont teljes közös területén energiahatékony LED fényforrásokra cserélték a világítási rendszert és energiatakarékosabb lett a gépészet is. A bevásárlóközpont összességében évente közel 1,8 millió kilowatt áramot takarít meg, és 660 tonna szén-dioxiddal csökkenti ökológiai lábnyomát, és kizárólag megújuló forrásból származó villamosenergiát használ.

Fontos eredmény számunkra, hogy most egy független minősítés is kiválónak találja az Allee környezetvédelmi tevékenységét, és megerősít bennünket abban, hogy az élen járunk és tovább menjünk ezen az úton. Mindannyiunk közös érdeke, hogy élhetőbb legyen a világunk és egyensúlyban éljünk a természettel. Beruházásainkkal és napi rutinfeladataink közben is ezeket a célokat tartjuk szem előtt. – emelte ki a bevásárlóközpont üzemeltetését és vagyonkezelési feladatait ellátó Multi Hungary Management Kft. magyarországi vezetője, dr. Szilágyi Melinda.

A BREEAM minősítési rendszere 9 kategóriába csoportosítja azokat a szempontokat, amelyekkel egy épület fenntarthatósági teljesítményét méri: menedzsment (Management), egészség és közérzet (Health and Wellbeing), energia (Energy), közlekedés (Transport), vízhasználat (Water), anyaghasználat (Material), hulladék (Waste), területhasználat és ökológia (Landuse and Ecology), valamint a kibocsátás (Pollution). Az eredményt a kategóriák pontszámainak súlyozott átlagával számítják ki és ez alapján 5 kategóriába sorolják be: megfelelt (30%), jó (45%), nagyon jó (55%), kiváló (70%), kiemelkedő (85%). Az Allee a minősítés során a Building Management kategóriában kiemelkedő („Outstanding”), az Asset Performance kategóriában kiváló („Excellent”) besorolást szerzett.

Az Allee a zöld közlekedés elterjedésének érdekében 24 korszerű e-töltőpontot alakított ki a parkolóiban, de fontosnak tartja a fenntarthatósággal kapcsolatos szemlélet népszerűsítését is, ezért közösségi tereiben rendszeresen szervez és helyet biztosít edukatív zöld programok számára.

A bevásárlóközpont nem csupán technológiai oldalon fordít figyelmet a zöldítésre, hanem folyamatosan fejleszti a zöldfelületeket is, illetve a meglévőket ökológia szempontból gazdagítani igyekszik. A BREEAM jelentése szerint ezek a városi zöldterületek kiemelten fontosak ökológiai szempontból, és az Allee ezen a területen is jól teljesít: jelenleg összesen 12 000 m2 fákkal, cserjékkel és egyéb talajtakarókkal beültetett zöldfelülettel rendelkezik.

 

(www.ujbuda.hu)

Még több hír Budáról

A többgenerációs családi házakban élők rezsicsökkentéssel kapcsolatos problémájának gyors megoldása érdekében Karsay Ferenc polgármester Németh Zsolt országgyűlési képviselővel közösen, levélben...
Szeretnénk figyelmébe ajánlani aktuális zöld programjainkat:
A tavaszi fórumokat, megbeszéléseket követően a közelmúltban elkészült a Bartók-negyed fejlesztési és menedzsment akciótervének egyeztetési tervezete.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2022-ben ismét meghirdeti fotópályázatát, az eddigiekhez hasonló feltételekkel, magas pénzdíjakkal. Új fotópályázatunkat címe: Óbuda arcai. Ismert és ismeretlen...
Várhatóan október közepétől kell korlátozásra számítani a Tóth József utcánál.
A nyílméregbékák külsőre apró, ártalmatlan állatoknak tűnnek, mégis a Föld legveszélyesebb teremtményei közé tartoznak, halálos mérgük akár tíz felnőtt emberrel is végezhet.
Meghívó a Képviselő-testület 2022. október 5-én (szerda) 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal földszinti nagytermében (Budapest XI., Zsombolyai u. 5. szám alatt) tartandó közmeghallgatás.
A Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Ház nyílt pályázatot hirdet a 2022/2023. évi tanév első félévére ösztöndíj pályázatban való részvételre. A cikk részletezi a részvétel feltételeit és a...
2022. szeptember 5-től egységesen meghatározott feltételek mellett lehet parkolni a fővárosban.
Tisztelt Lakosok, Tisztelt Szülők!
Szeptember 1-én nyitja kapuit a Tomori Pál Főiskola fenntartásában működő Rózsa Magánóvoda.
A Pilisi Parkerdő Zrt. 2022. év végéig erdőkezelést végez a Budapest XII. kerület Csillebérc és Budakeszi Nagyszénászug közötti erdőtömb 6,6 hektáros részterületén.
Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási...
Gőzerővel haladnak a Víziorgona utca 8. szám alatti egészségügyi fejlesztés, a harmadik kerületi gyermekszakrendelő munkálatai.
Beton helyett zöld - elkezdődött a Margit körút zöldítése
Tanszergyűjtést szervez a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ
A 32 szeletes CT egy 160 milliós beruházás, amelynek egy részét az Egészséges Budapest Program pályázatán nyerte el a XXII. kerület, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat finanszírozta.
Megvan az időpont! 2022. SZEPTEMBER 3., SZOMBAT, 10:00

A címlapról

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...
Lezárult a második fővárosi közösségi költségvetés szavazása, közel...
A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt kiemelték a száz...
Nálunk nem lesz energiahiány és ez nem jóslat, hanem ténybejelentés...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech