Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A Hegyvidéki Menekültsegítő Csoport felhívása a Hegyvidéki Önkormányzat weboldalán jelent meg az alábbi formában.

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Sajnos Európa területén, a közvetlen szomszédságunkban ismét háború zajlik. Ukrajnából és ezen belül is különösen a magyarlakta Kárpátaljáról több ezer menekült keres és talál hazánkban biztonságos menedéket. Nagyon sok hegyvidéki polgár ajánlotta már fel eddig is a segítségét, amit ezúton is köszönünk.

A Hegyvidéki Önkormányzat Fonti Krisztina alpolgármester vezetésével létrehozta a Hegyvidéki Menekültsegítő Csoportot, amely a segítő felajánlásokat koordinálja. Munkatársaink folyamatosan azért dolgoznak, hogy a tárgyi és pénzbeli adományok mielőbb biztonsággal eljuthassanak a rászorultakhoz.

Az Önkormányzat felvette a kapcsolatot a karitatív szervezetekkel, az egyházakkal és az illetékes kormányzati szervekkel, amelyekkel folyamatosan egyeztetünk.

Az adományok egy része a kerületünkben biztonságot kereső menekültekhez, másik része a határ mellett, illetve a határon túli településeken élőkhöz kerül.

A Covid-járvány idején a hegyvidéki közösség már megmutatta, hogy a bajban milyen erőt képvisel a segítő összefogás. Most a háború miatt menekülésre kényszerülőknek van szükségük ránk.

Ezúttal is várjuk az önkéntes munkára jelentkezőket! Ha segítene, kérjük, jelentkezzen önkormányzatunknál a Hegyvidéki Menekültsegítő Csoport információs oldalán található űrlap kitöltésével: https://www.hegyvidek.hu/menekultsegito

Pénzügyi támogatást az Önkormányzat elkülönített számlájára várunk:

12001008-00155297-01000002

Aki szállást tud felajánlani, vagy szállást keres menekültek számára, ezen az e-mail címen jelentkezhet: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Várjuk tárgyi adományaikat is az Önkormányzathoz. A karitatív szervezetek tájékoztatása szerint jelenleg csak az alább felsoroltakra van szükség:

  • Alvóhely biztosítására: alvózsák, matrac, párna, paplan, ágynemű, törölköző, sportszőnyeg.
  • Alapvető tisztálkodási szerek: fogkefe, fogkrém, sampon, szappan stb., valamint pelenka, nedves törlőkendő, hintőpor, babakrém, cumi, cumisüveg, továbbá női higiéniai eszközök.
  • Vény nélkül kapható gyógyszerek (pl. lázcsillapítók, görcsoldók, fájdalomcsillapítók, nátha, influenza tüneteket enyhítő gyógyszerek, probiotikumok stb.) vitaminok, többek között gyerekek számára is.
  • Bébiételek.
  • Termoszok, egyszerhasználatos poharak, evőeszközök, elektromos vízforralók.

Kérjük, hogy csak jó minőségű tárgyakat adományozzanak, a kidobásra szántakat nem tudjuk sem tárolni, sem továbbítani.

Kérjük, ne hozzanak semmilyen műszaki cikket, bútort, játékot, babakocsit, merülőforralót, takarót.

Az adománygyűjtés helyszínéről és módjairól az önkormányzat munkatársaival az alábbi e-mail címen, valamint e telefonszámok valamelyikén kérhetnek további információt:

E-mail címen: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonon:

Zöld szám: 0680 630 102 – ingyen hívható

Minden nap 8-18 óráig az alábbi számokon:

0630 6446278

0630 6309749

0630 6309673

Köszönjük, hogy segít a bajban!

Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester

(hegyvidek.hu)

Még több hír Budáról

A hazai mobilszolgáltatók fokozatosan vezetik ki a 3G-hálózataikat, erre tekintettel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülékcsere-támogatási programot hirdetett.
Immár öt éve tartunk nyári festőtábort Ürömön és ez így lesz idén is június 20-tól 26-ig.
"Megtiszteltetés volt számunkra, hogy az Európa-napi fesztiválunkra elfogadta a meghívásunkat Ukrajna magyarországi nagykövete, Ljubov Nepop is, és együtt egy krími hársfával gazdagítottuk az Európa...
A beruházás a Részvételi Költségvetés második körének győztes projektje.
Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal jegyzője Szkennelő Munkakörbe munkatársat keres.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat két új bérlakáspályázatot is meghirdet a lakosság számára.
Tájékoztató a Vasas Pasaréti Sportcentrum beruházással kapcsolatos Kerületi Építési Szabályzat módosításról.
Jövő kedden Bajor Zoltán, az MME - Magyar Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportjának elnöke tart ingyenes, de regisztrációhoz kötött előadást a Hegyvidéki Kulturális Szalon ban, amely többek...
2022.május 6-án 13 óráig a 2022-es GIRO d’Italia nevű kerékpárverseny miatt közlekedési korlátozásokra számíthatunk a XXII., valamint a szomszédos XI. kerületben.
Előzetes bejelentkezés alapján látogatható a Klebelsberg Kastély könyvtára.
Többek között a Paksi Atomerűmű, vagy éppen az igencsak megosztó Szabadság téri emlékmű után, most a Burg Hotel helyén kezdődő építkezés is nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás...
Április közepén ünnepelte 88. születésnapját Bodrogi Gyula. Első feleségéről, Törőcsik Mariról nevezték el a Feneketlen-tó melletti parkot, és az Újbudai Tanácsadó Testület tagjává is a napokban...
Mint minden más rendezvény, Óbuda Napja sem látott két éve élő embert – és viszont. A felhozatalból úgy tűnik, május 7-8. között amit csak lehet, bepótolnak az óbudai Fő téren, ahová ezúttal nem...
Budafok-Tétény Önkormányzata az alábbi cikket tette közzé.
Az alábbi cikk a Hegyvidéki Önkormányzat weboldalán jelent meg.
200 literes tartályok igényelhetők május 16-ig.
Egyre több sportágban kipróbálhatják magukat a parasportolók, de a lehetőségek bővítése mellett kiemelten fontos, hogy az érzékenyítést már gyerekkorban elkezdődjön.
Családi eglészségnap 2022. május 7-én, szombaton 9 órától 13 óráig a Budapest XI. Fehérvári út 12. alatti szakrendelőben.

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech