Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

A Hegyvidéki Menekültsegítő Csoport felhívása a Hegyvidéki Önkormányzat weboldalán jelent meg az alábbi formában.

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Sajnos Európa területén, a közvetlen szomszédságunkban ismét háború zajlik. Ukrajnából és ezen belül is különösen a magyarlakta Kárpátaljáról több ezer menekült keres és talál hazánkban biztonságos menedéket. Nagyon sok hegyvidéki polgár ajánlotta már fel eddig is a segítségét, amit ezúton is köszönünk.

A Hegyvidéki Önkormányzat Fonti Krisztina alpolgármester vezetésével létrehozta a Hegyvidéki Menekültsegítő Csoportot, amely a segítő felajánlásokat koordinálja. Munkatársaink folyamatosan azért dolgoznak, hogy a tárgyi és pénzbeli adományok mielőbb biztonsággal eljuthassanak a rászorultakhoz.

Az Önkormányzat felvette a kapcsolatot a karitatív szervezetekkel, az egyházakkal és az illetékes kormányzati szervekkel, amelyekkel folyamatosan egyeztetünk.

Az adományok egy része a kerületünkben biztonságot kereső menekültekhez, másik része a határ mellett, illetve a határon túli településeken élőkhöz kerül.

A Covid-járvány idején a hegyvidéki közösség már megmutatta, hogy a bajban milyen erőt képvisel a segítő összefogás. Most a háború miatt menekülésre kényszerülőknek van szükségük ránk.

Ezúttal is várjuk az önkéntes munkára jelentkezőket! Ha segítene, kérjük, jelentkezzen önkormányzatunknál a Hegyvidéki Menekültsegítő Csoport információs oldalán található űrlap kitöltésével: https://www.hegyvidek.hu/menekultsegito

Pénzügyi támogatást az Önkormányzat elkülönített számlájára várunk:

12001008-00155297-01000002

Aki szállást tud felajánlani, vagy szállást keres menekültek számára, ezen az e-mail címen jelentkezhet: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Várjuk tárgyi adományaikat is az Önkormányzathoz. A karitatív szervezetek tájékoztatása szerint jelenleg csak az alább felsoroltakra van szükség:

  • Alvóhely biztosítására: alvózsák, matrac, párna, paplan, ágynemű, törölköző, sportszőnyeg.
  • Alapvető tisztálkodási szerek: fogkefe, fogkrém, sampon, szappan stb., valamint pelenka, nedves törlőkendő, hintőpor, babakrém, cumi, cumisüveg, továbbá női higiéniai eszközök.
  • Vény nélkül kapható gyógyszerek (pl. lázcsillapítók, görcsoldók, fájdalomcsillapítók, nátha, influenza tüneteket enyhítő gyógyszerek, probiotikumok stb.) vitaminok, többek között gyerekek számára is.
  • Bébiételek.
  • Termoszok, egyszerhasználatos poharak, evőeszközök, elektromos vízforralók.

Kérjük, hogy csak jó minőségű tárgyakat adományozzanak, a kidobásra szántakat nem tudjuk sem tárolni, sem továbbítani.

Kérjük, ne hozzanak semmilyen műszaki cikket, bútort, játékot, babakocsit, merülőforralót, takarót.

Az adománygyűjtés helyszínéről és módjairól az önkormányzat munkatársaival az alábbi e-mail címen, valamint e telefonszámok valamelyikén kérhetnek további információt:

E-mail címen: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonon:

Zöld szám: 0680 630 102 – ingyen hívható

Minden nap 8-18 óráig az alábbi számokon:

0630 6446278

0630 6309749

0630 6309673

Köszönjük, hogy segít a bajban!

Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester

(hegyvidek.hu)

Még több hír Budáról

Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára könyvet házhoz szolgáltatásával segít azoknak a kerületi lakosoknak, akik tartósan otthonukhoz kötöttek, nem tudnak személyesen ellátogatni a...
Célunk ezúttal is az, hogy termelőt és vásárlót egy-egy alkalommal egymáshoz közelebb hozva juthassanak szomszédaink jó minőségű termelői áruhoz, hiszen a vásárokon értékesített termékek esetében...
2022. november 22-én kezdődik a Hajlat utca útburkolatfelújítása az Árpád utca és a Ják utca között. A beruházás kormányzati támogatásból valósul meg.
A BudaPart térségében kiépülő lakó- és irodanegyed bővülésével párhuzamosan a közösségi közlekedést is fejlesztik.
Mondja meg Ön, hogy mire fordítson egymilliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat! – Indul a harmadik fővárosi közösségi költségvetés.
Kellemes hangulat, elkülönített bejáratok, tágas terek, akadálymentes közlekedés, lift és korszerű berendezések – hivatalosan is átadták a Szilágyi Erzsébet fasor 18. szám alatt felújított...
Minden évben az Óbuda Kultúrájáért Díj odaítélésével ismeri el Képviselő-testületünk azt a kimagasló teljesítményt vagy életművet, amely hozzájárul Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez.
Harmadik alkalommal került ideiglenes helyi védelem alá városrészünkben található történelmi vagy építészeti szempontból fontos épület vagy épületrész.
A BKM – Főkert kertészeti divíziójának szakemberei folyamatosan vizsgálják a főváros fáinak állapotát.
Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete 2022. november 17-én (csütörtökön) 15:00 órakor közmeghallgatást tart a 1221 Budapest, Mária Terézia utca 60. szám alatt.
Az Egészséges Budapest Program keretében 300 millió forint támogatást kapott a kormánytól a XII. kerület, az összeg egy részéből – saját forrásokkal kiegészítve – korszerű orvosi eszközöket vásárolt...
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ezúttal közös beszélgetésre hívja a szülőket.
A II. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete közmeghallgatást tart két helyszínen és két időpontban.
A Fővárosi Közgyűlés szeptemberben új parkolási rendeletet fogadott el. Ez hatással van a mindennapjainkra.
Újbuda ismét segít: közel kétmillió forint támogatást szavazott meg a képviselő-testület kerületi alapítványi intézményeknek.
Újabb szemétszedési akció valósult meg október 15-én a Részvételi Költségvetés forrásaiból.
Október 17-től öt zsákot ingyen biztosít az önkormányzat a II. kerületi lakóknak.
Rengeteg szülőben, gyerekekkel foglalkozó felnőttben merülnek fel olyan kérdések, amelyeket talán szívesen megbeszélnének szakemberekkel.

A címlapról

A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...
A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati...
Másfél éves csúszással és az eredetinél ötmilliárd forinttal...
Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech