Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

 

A Hegyvidéki Menekültsegítő Csoport eljuttatta az ukrajnai háború elől menekülőknek a hegyvidékiek adományaiból álló első szállítmányt.

2022. 03. 10.

A Fonti Krisztina alpolgármester vezetésével a keleti határrészhez utazó csoport többek között tartós konzerveket, bébiételeket, higiénés szereket, tiszta takarókat, hálózsákokat, tisztálkodáshoz szükséges szereket vitt a rászorulóknak.


adomany06

 

A Hegyvidéki Önkormányzat ezúton is köszöni mindazok segítségét, akik pénz– vagy tárgyi adományokkal, illetve önkéntes munkával járulnak hozzá a háború okozta nehézségek, károk enyhítéséhez. Az adományok gyűjtésében, szortírozásában és határra szállításában a Bakai Kristóf vezette Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület is tevékenyen közreműködött.

Pokorni Zoltán polgármester a múlt héten széles körű egyeztetést kezdeményezett a kormányzat, a karitatív szervezetek és a kerületben működő egyházak képviselőinek részvételével. Az összehangolt munka eredményeképpen és a hegyvidéki polgárok segítőkészségének köszönhetően nagyon sok adomány érkezett az elmúlt napokban.

 

adomany15

 

A Hegyvidéki Menekültsegítő Csoport a határnál átadta az adományokat az arra rászorultak képviselőinek.

A Hegyvidéki Önkormányzat természetesen folytatja a segítő munkát, támogatva a kerületben menedéket keresőket és a határ mellett élőket.

A határnál szerzett tapasztalatok alapján a továbbiakban az alábbi adományokra van szükség:

 

 • általános vény nélküli gyógyszerek, láz és fájdalomcsillapítók, kötszerek
 • gyermek vitaminok, bébiétel, pelenka, nedves törlőkendő, gyermek tisztálkodási és ápolószerek
 • maszkok, fertőtlenítő szerek
 • háztartási papíráru, wc-papír, papírtörlő
 • eldobható evőeszközök
 • tisztálkodási szerek, fogkefe, fogkrém, női higiénés termékek, egészségügyi betét,
 • takarók, hálózsákok, polifoam matracok
 • elemek, elosztók, hosszabbítók, zseblámpák
 • energiaszeletek, müzliszeletek, csokik
 • állateledel konzervek
 • mivel az érintett településeken van lehetőség konyha működtetésére, ezért a főzéshez szükséges tartós alapanyagok (liszt, cukor, olaj, só, száraztészta, rizs, stb.)

Aki önkéntesként szívesen részt venne a segítő munkában, erre a linkre kattintva jelentkezhet: https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/hegyvideki-220302

 

csoportkep

hegyvidek.hu)

Még több hír Budáról

A hazai mobilszolgáltatók fokozatosan vezetik ki a 3G-hálózataikat, erre tekintettel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülékcsere-támogatási programot hirdetett.
Immár öt éve tartunk nyári festőtábort Ürömön és ez így lesz idén is június 20-tól 26-ig.
"Megtiszteltetés volt számunkra, hogy az Európa-napi fesztiválunkra elfogadta a meghívásunkat Ukrajna magyarországi nagykövete, Ljubov Nepop is, és együtt egy krími hársfával gazdagítottuk az Európa...
A beruházás a Részvételi Költségvetés második körének győztes projektje.
Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal jegyzője Szkennelő Munkakörbe munkatársat keres.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat két új bérlakáspályázatot is meghirdet a lakosság számára.
Tájékoztató a Vasas Pasaréti Sportcentrum beruházással kapcsolatos Kerületi Építési Szabályzat módosításról.
Jövő kedden Bajor Zoltán, az MME - Magyar Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportjának elnöke tart ingyenes, de regisztrációhoz kötött előadást a Hegyvidéki Kulturális Szalon ban, amely többek...
2022.május 6-án 13 óráig a 2022-es GIRO d’Italia nevű kerékpárverseny miatt közlekedési korlátozásokra számíthatunk a XXII., valamint a szomszédos XI. kerületben.
Előzetes bejelentkezés alapján látogatható a Klebelsberg Kastély könyvtára.
Többek között a Paksi Atomerűmű, vagy éppen az igencsak megosztó Szabadság téri emlékmű után, most a Burg Hotel helyén kezdődő építkezés is nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás...
Április közepén ünnepelte 88. születésnapját Bodrogi Gyula. Első feleségéről, Törőcsik Mariról nevezték el a Feneketlen-tó melletti parkot, és az Újbudai Tanácsadó Testület tagjává is a napokban...
Mint minden más rendezvény, Óbuda Napja sem látott két éve élő embert – és viszont. A felhozatalból úgy tűnik, május 7-8. között amit csak lehet, bepótolnak az óbudai Fő téren, ahová ezúttal nem...
Budafok-Tétény Önkormányzata az alábbi cikket tette közzé.
Az alábbi cikk a Hegyvidéki Önkormányzat weboldalán jelent meg.
200 literes tartályok igényelhetők május 16-ig.
Egyre több sportágban kipróbálhatják magukat a parasportolók, de a lehetőségek bővítése mellett kiemelten fontos, hogy az érzékenyítést már gyerekkorban elkezdődjön.
Családi eglészségnap 2022. május 7-én, szombaton 9 órától 13 óráig a Budapest XI. Fehérvári út 12. alatti szakrendelőben.

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech