Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az alábbi cikk a Hegyvidéki Önkormányzat weboldalán jelent meg.

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az FKF Nonprofit Zrt. Budapest XII. kerületében az idén május 18-22. között végzi a szokásos évi lakossági lomtalanítást (elszállítás május 19-23 között).

A kerületen belül az egyes körzetekben különböző időpontokban kerül sor a lomok elszállítására. A kihelyezésre vonatkozó időpontokról és a lebonyolítás módjáról, feltételeiről az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztató szórólapot küld a kerületi lakosoknak.

Fontos tudni, hogy az FKF Nonprofit Zrt. kizárólag a kikészítésre biztosított időpontot követő napon szállítja el a háztartásokban keletkező nagy darabos hulladékot (bútorok, háztartási gépek, ládák stb.).

A körzetenkénti lomkikészítési dátumokat ezen a térképen is meg tudja tekinteni:

 https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1C9Ax5RyDuYfw44mufvVllmJ-3wkqqXAo&ll=47.50221276031846,18.978584350000016&z=13

A lomokat csak az FKF Nonprofit Zrt. által hivatalosan közölt napon szabad kihelyezni 18 órától!

A lomtalanítás során tilos kihelyezni mindennapos háztartási hulladékot, szelektíven gyűjthető hulladékot, építési törmeléket, szénport, földet, autóroncsot, gumiabroncsot, veszélyes hulladékot, elektronikai és elektromos hulladékot, zöldhulladékot.

FIGYELEM! Veszélyes hulladékot az FKF nem szállít el, ideiglenes gyűjtőpontokon sem gyűjt, ezért azokat csak és kizárólag az FKF értesítőjében megadott módon, a lakossági hulladékudvarokban lehet leadni! A hulladékudvarokba a veszélyes hulladékok nyitvatartási időben egész évben beszállíthatók (részleteket itt olvashat: https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-lomtalanitas ). A Hegyvidéki Önkormányzat a probléma enyhítése érdekében saját hatáskörben szervez – várhatóan júniusban – veszélyeshulladék-gyűjtést, amelyről a helyi sajtóban, illetve az önkormányzat honlapján lehet majd tájékozódni.

További tudnivaló, hogy a lom az utcára történő kihelyezéssel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordinációs és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) tulajdonába kerül, így vagyon elleni szabálysértést, illetve bűncselekményt követ el az, aki elvisz belőle. A lomkihelyezés időpontjának és helyszínének betartását, valamint a kihelyezett anyagféleségeket a hatóság ellenőrizheti, a szabálytalan kihelyezést szankcionálhatja, amely közterületszennyezési szabálysértésnek minősül, büntetése 150.000 Ft-ig terjedhet. Az elkövetőkkel szemben a hatóságok (közterület-felügyelet, kerületi jegyző) jogosultak eljárni.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a lomtalanítás időszakában a bűncselekmények (lopások, betörések, besurranótolvajlások stb.) száma esetlegesen megnövekedhet, ezért kérjük polgárainkat, hogy fokozottan ügyeljenek értékeikre, lakásaik, házaik biztonságára. Így különösen fontos, hogy a lomok kihelyezése valóban csak az elszállítást megelőző napon, 18 óra után történjen meg, hogy minél kevesebb ideig legyenek azok a közterületen. (Bűncselekmény észlelése esetén hívja a 112-es segélyhívószámot, illegális közterületfoglalás esetén pedig a Hegyvidéki Rendészet munkatársait a (06 1) 225-0147-es vezetékes telefonszámon vagy az éjjel-nappal hívható mobiltelefonszámon: +36 30 623 9973.)

Amennyiben a lomtalanítást érintő szakaszon útfelújítás, egyéb, forgalom-akadályozó kivitelezési munka zajlik, a lomokat a legközelebbi, közúti közlekedésre alkalmas, a lomtalanító gépjármű által megközelíthető helyre kell kihelyezni.

Tájékoztatjuk, hogy a lomok elszállítását követően a lomtalanítást igénybevevő köteles a kikészítésre használt területet összetakarítani.

Óvjuk környezetünket, biztonságunkat, csak a kijelölt napon helyezzék ki a lomokat!

Köszönjük együttműködésüket!

(hegyvidek.hu)

Még több hír Budáról

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2022. év végéig erdőkezelést végez a Budapest XII. kerület Csillebérc és Budakeszi Nagyszénászug közötti erdőtömb 6,6 hektáros részterületén.
Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási...
Gőzerővel haladnak a Víziorgona utca 8. szám alatti egészségügyi fejlesztés, a harmadik kerületi gyermekszakrendelő munkálatai.
Beton helyett zöld - elkezdődött a Margit körút zöldítése
Tanszergyűjtést szervez a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ
A 32 szeletes CT egy 160 milliós beruházás, amelynek egy részét az Egészséges Budapest Program pályázatán nyerte el a XXII. kerület, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat finanszírozta.
Megvan az időpont! 2022. SZEPTEMBER 3., SZOMBAT, 10:00
A Bartók Béla út – Karolina út – Alsóhegy utca – Ménesi út által határolt területre a héten kikerülnek a parkolójegy-kiadó automaták és a közlekedési jelző táblák.
Az egymilliárd forintos keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés szavazási szakasza már javában zajlik, több harmadik kerületi, illetve Budát érintő ötletre is várják a voksokat. Kérjük, ha...
Ősszel a Margit-negyed ben, végleges helyszínén nyílik újra a Bolygó .
Sajnos nem kérdés, hogy az Attila úton veszélyes közlekedni - ennek egyik legszomorúbb bizonyítéka egy idén januárban történt halálos baleset. Biztonságosabbá kell tenni az utat.
Húszéves jubileumát ünnepelte a görkorcsolyatábor. Idén is olyan sokan jelentkeztek, hogy pár nap alatt elfogytak a helyek. A gyerekeket Karsay Ferenc polgármester is oktatta.
Ismét újabb mérföldkőhöz érkezett a Majorka , hiszen idén éves!
Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét illetve annak működését.
A végéhez közeledik a szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren program keretében zajló önkormányzati bérlemények felújítása, adta hírül Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.
Őrsi Gergely : A járvány idején úgy "segítettünk" az Átriumnak, hogy a színház a közösségen segíthetett: miután a színházban nem lehettek előadások, elkezdtek maszkokat varrni, és hamarosan...
Lezárás várható a Pala utcában!
Az alábbiak szerint alakul a nyári nyitva tartás a budafoki és a nagytétényi FSZEK tagkönyvtárakban.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech