Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A kürtöskalács és a forraltbor illata, a kedves árusok, a jóízű beszélgetések és a mindig lelkes előadóművészek – egy év kihagyás után különösen jó volt újra átélni a hegyvidéki adventi vásár varázsát.

A Városháza téren – a járványügyi helyzettől függően – december 23-ig színes ünnepi programok várják a karácsonyra készülő hegyvidékieket.

„Hála Istennek, hogy itt lehetünk! Nagyon hiányozott már a Hegyvidék, mert itt tud igazán megnyugodni a lelkünk. Közel húsz éve járunk ide, mindig nagy szeretettel fogadnak minket, amit igyekszünk a finom kürtöskalácsokkal meghálálni” – mondta Irma néni, a hegyvidékiek egyik legkedvesebb kürtöskalácsosa, aki ezúttal is megállás nélkül gyúrta az újabb tésztákat. Különleges portékákból ezúttal sem volt hiány. „Örülök, hogy nem maradt el a vásár, évek óta innen szoktam beszerezni az ajándékokat, mert itt minden egyedi. Szerintem sokkal többet ér egy kézzel készített apróság, mint bármilyen drága tömegtermék. Az árusok nagyon aranyosak, szívesen beszélgetünk velük, sokakat név szerint ismerünk” – tudtuk meg Edittől, aki éppen karácsonyfadíszt vásárolt. „Forró teát, forraltbort, gyerekpuncsot, sülthurkát, kolbászt, halászlevet és töltöttkáposztát is kérhetnek tőlünk. Mindent ott folytatunk, ahol abbahagytuk. Jó újra találkozni a vásárlókkal, remélem, hogy ezúttal is sok szép emlékkel gazdagodunk majd!” – lelkendezett Rácz Imre, aki szinte minden adventi vásáron részt vesz. „Esténként fantasztikus a hangulat! Sokan megállnak, hogy egy finom forraltbor mellett beszélgessenek. Szeretem ezt a családias légkört” – fűzte hozzá.

Ahogy az lenni szokott, a vásárnyitón ezúttal is kihirdették az adventi rajzverseny nyerteseit, ám ezúttal a díjak átadására a járványhelyzet miatt csak később kerül sor. A Kis Jézus Aranyalma, adventi várakozás című pályázatra idén is sok szép alkotás érkezett – az óvodások, iskolások és a Fejlesztő Napközi Otthon tagjai által készített remekműveket az önkormányzat földszinti folyosógalériáján csodálhatják meg az ügyeiket intézők.

„Bízom abban, hogy a megfelelő óvintézkedések betartása mellett egészen karácsonyig látogatható lesz az adventi vásár! A koronavírus-járvány sajnos nemcsak a hétköznapjainkat árnyékolta be, hanem a legszentebb ünnepeinket is. A félelem és a bizonytalanság beköltözött az életünkbe; az idősek nem, vagy csak alig találkozhattak a fiatalabbakkal. Remélem, hogy idén ez másképp lesz, és ismét gondtalanul készülhetünk a karácsonyra!” – fogalmazott Fonti Krisztina alpolgármester.

„Nagy örömmel és lelkesedéssel vártuk ezt a napot. Jó érzés újra átélni az adventi vásár hangulatát, és közösen készülni Jézus születésének ünnepére. Ezek a pillanatok talán segítenek elfelejteni a járvány okozta nehézségeket!” – mondta Menyhárt Éva, akitől azt is megtudtuk, hogy több tervezett program is elmarad. „Bízom abban, hogy ennek ellenére így is egészségben, szeretetben és békességben élhetjük meg az ünnepi időszakot!” – tette hozzá a Hegyvidéki Kulturális Szalon vezetője.

Az első napot a kicsik nagy kedvence, a Maszk bábszínház betlehemi története tette még idillibbé, majd az Istenhegyi Szent László Plébánia közreműködésével a Városháza téri adventi koszorú első gyertyáját is meggyújtottuk.

December 23-ig különleges élmények várják a karácsonyra készülőket. A Városháza térre többek között a gyerekek egyik nagy kedvence, Danny is elhozza kedves meséit, de dallamokban gazdag interaktív koncertekből sem lesz hiány. A felnőtteket esténként könnyed jazz-zene hívja lazításra, december 5-én a Mikulás találkozhatunk, a Bartók Konzi növendékei pedig advent hangjaival érkeznek majd.

Forrás:hegyvidek.hu

 

Még több hír Budáról

Az alábbiak szerint alakul a nyári nyitva tartás a budafoki és a nagytétényi FSZEK tagkönyvtárakban.
A legutóbbi testületi ülésen ismerhették meg a képviselők a felújítás előtt álló szántódi gyerektábor terveit.
A harmadik kerület egyik legcsábítóbb nyári attrakciója idén is a Római-parti Plázs, amely lehetővé teszi a budapestieknek és a környéken élőknek, hogy közel fél évszázad után ismét szabadon...
Rövid összegzés arról, hogyan bővíti Újbuda Önkormányzata a közterületi várakozási övezeteket. Az ütemezés az alábbiak szerint alakul idén:
A nyári kánikula főként az időseket viseli meg.
Az önkormányzat idén is díjazta azokat a kerületieket, akik kiemelkedőt alkottak Budafok-Tétényben. Díszpolgárnak Radóczy Máriát választották.
A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő.
Júniustól már kedvezményesen fürdőzhetnek a kerületben élő nyugdíjasok a Szent Lukács Gyógyfürdőben!
Minden év június hónap harmadik vasárnapján ünnepeljük apák napját. Hogy kifejezzük szeretetünket, ragaszkodásunkat és köszönetet mondjunk nekik.
Elkészült a II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda 50 méteres medencéjének ideiglenes helyreállítása – jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a kerület MSZP-s polgármestere.
Tisztelt Lakók! A Péterhegy városrészre készített forgalomtechnikai felülvizsgálat részeként megvizsgálták a Kapolcs utca megnyitását és több utca egyirányúvá tételét.
A Pedagógusnap alkalmából fővárosi kitüntetést kapott Tamaskáné Fekete Erika és Békefi Gábor.
A Böszörményi úti turulszobor környezetének átalakítására programalkotó pályázatot hirdetett tavaly a Hegyvidéki Önkormányzat.
Az Óbudai Önkormányzat a következő cikket tette közzé az oldalán:
A Budavári Önkormányzat az alábbi cikket tette közzé oldalán:
Idén először, az ilyenkor szokásos Hegyvidéki Napok helyett Hegyvidéki Nyári Piknikre várta a kerületieket és barátaikat a szervező MOMkult és az önkormányzat.
Budafok-Tétényben is elindult az Odaadó Program.

A címlapról

A négy hónapja tartó ukrajnai háborúban a gyors tűzszünet Európa...
Háromnapos NATO csúcs kezdődött Madridban, az ülésen Magyarországot...
A rendőrség közzétett egy figyelemfelkeltő videót arról, hogy...
Köztudott, hogy kötelező biztosítás és érvényes műszaki vizsga...
A család, az oktatás és a kultúra is erőforrás az ország számára –...
Egy európai kutatás szerint Magyarországon és Olaszországban a...

Könyvajánló

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az új, nyelven kívüli jelenségek elnevezésére.
A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech