Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Idén először, az ilyenkor szokásos Hegyvidéki Napok helyett Hegyvidéki Nyári Piknikre várta a kerületieket és barátaikat a szervező MOMkult és az önkormányzat.

Egy kicsit kisebb, bensőségesebb volt a program, ám a sokszínűség megmaradt: kicsik és nagyok, családok és egyedülállók egyaránt jól érezhették magukat a rendezvényen.

Erről beszélt a megnyitón Pokorni Zoltán, aki elmondta, hogy az eddigiektől eltérően ezúttal nem sztárfellépőkben, monstre koncertben gondolkodtak. Ezeket idén meghagyják más kerületeknek. Inkább kisebb, leülős programokat és a gyerekeknek rengeteg játékot hoztak a Gesztenyés kertbe, mert ezek összehozzák az embereket. Hiszen, egy jó pikniken az ismeretlenek is elkezdenek egymással beszélgetni, és pontosan ez volt a szervezők célja – hangsúlyozta a polgármester.

Hambuch Gerda ehhez annyit tett hozzá, hogy a tapasztalatok szerint a közönség nagyobb nyitottsággal fordul a szabadtéri rendezvények felé spontánabb, kötetlenebb jellege miatt.

Ezek voltak a fő irányvonalak a piknik szervezése kapcsán, nem minden előzmény nélkül: tavaly kora ősszel, a pandémiát követő első szabadtéri rendezvényt már hasonló formában, a MOMkult belső kertjében rendezték. Akkor, a látogatók nagy örömmel vették a családiasabb, csendesebb, piknikezős jellegű Gesztenye Napot – emlékeztetett a MOMkult vezetője. Elmondta, hogy nem a nagyszínpados, hangos, túl nyüzsgő atmoszférára, hanem a Gesztenyés kert pihenőpark jellegét kihasználva fűbe heveredős, beszélgetős, intimebb közelségű, több interaktivitást lehetővé tévő programokra koncentráltak. Ezért is alakítottak ki kisebb "szigeteket", azaz három kis színpadot.

Tudatosan törekedtek arra, hogy a kert területén legyen lehetőség a kisebb csoportoknak a félrevonulásra, de közelebb is tudjanak húzódni azokhoz a programokhoz, amelyek a kisszínpadok valamelyikén kapnak helyet. Úgy tűnik, van erre igény, ezért Hambuch Gerda lehetségesnek tartja, hogy az őszi Gesztenye Napot hasonló szellemiségben tartják majd meg.
Formabontó volt tehát a piknik, de ez nem jelentette azt, hogy változtak volna a jól megszokott és megszeretett motívumok, amelyek minden hegyvidéki nagyrendezvényt jellemeznek. Jelesül a gyerekközpontúság, a családok megszólítása, a minőségi, tartalmas időtöltés biztosítása, a választás szabadsága.

(www.hegyvidek.hu)

Még több hír Budáról

Március 20-án a FŐKERT megkezdi a padok bontását, illetve új padok és kukák kerülnek kihelyezésre a Vérmezőre. Ezek pontos helye a Radó Dezső Terv honlapján található .
3K – Kaszásdűlői Kulturális Központban tartott március 9-i lakossági fórumunk már a harmadik találkozó volt, amelyre a Közösségi Költségvetés 2023 javaslattételi szakaszában vártuk az érdeklődőket....
Az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolóhelyeket hoz létre a parkolási övezet határában, hogy csökkenjen a zsúfoltság és legyen parkolóhelye az ott lakóknak.
Az idei lomtalanításra március 26. és április 4. között kerül sor. A társaság körzetekre osztotta a kerületet, amelyekből koncentráltan, egy-egy nap alatt szállítja el a lomokat.
Közfeladatot ellátó személyekkel és vállalkozásokkal bővül a térítésmentes parkolásra jogosultak köre, emellett könnyebb dolguk lesz az oktatási intézményekhez érkezőknek a képviselő-testület...
2023. március 06. hétfő 10:00 órától lehet jelentkezni az ingyenes programra.
2023-tól változnak a szabályok.
Idén is rengeteg izgalmas, jó ötlet érkezik az itt élőktől.
A II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat Mentálhigiénés Központjában.
A hideg időjárás miatt Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára 2023. február 7-én bejelentette, hogy a hideg időjárás miatt Magyarország három régiójában...
Újbuda idén rekordmagas összegből, közel 36,65 milliárd forint költségvetési bevételből gazdálkodhat.
A Hegyvidéki Önkormányzat által elrendelt energetikai megtakarításoknak, valamint a kormány által biztosított rezsitámogatásnak köszönhetően a MoM Sport belső, 25 méteres uszodája a téli hónapokban...
2022. december 23. – 2023. január 9. között az Óbudai Platán Könyvtár zárva tart.
A helytelen táplálás miatt sok probléma adódik, ami madarak elhullásához vezet.
A Budavári Önkormányzat megbízásából a parkfenntartók megkezdték az őszi faültetéseket a kerület több pontján.
Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára könyvet házhoz szolgáltatásával segít azoknak a kerületi lakosoknak, akik tartósan otthonukhoz kötöttek, nem tudnak személyesen ellátogatni a...
Célunk ezúttal is az, hogy termelőt és vásárlót egy-egy alkalommal egymáshoz közelebb hozva juthassanak szomszédaink jó minőségű termelői áruhoz, hiszen a vásárokon értékesített termékek esetében...
2022. november 22-én kezdődik a Hajlat utca útburkolatfelújítása az Árpád utca és a Ják utca között. A beruházás kormányzati támogatásból valósul meg.

A címlapról

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által...
Sarkvidéki eredetű levegő árasztja el a Kárpát-medencét a jövő hét...
2017 óta fékezte Budapest észak–déli közösségi közlekedését a...
Budapest is szerepel az amerikai Time magazin World's Greatest...
Napról-napra erősödik a nappali felmelegedés, 20 fokot hoz a...
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep...

Könyvajánló

A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech