Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Idén először, az ilyenkor szokásos Hegyvidéki Napok helyett Hegyvidéki Nyári Piknikre várta a kerületieket és barátaikat a szervező MOMkult és az önkormányzat.

Egy kicsit kisebb, bensőségesebb volt a program, ám a sokszínűség megmaradt: kicsik és nagyok, családok és egyedülállók egyaránt jól érezhették magukat a rendezvényen.

Erről beszélt a megnyitón Pokorni Zoltán, aki elmondta, hogy az eddigiektől eltérően ezúttal nem sztárfellépőkben, monstre koncertben gondolkodtak. Ezeket idén meghagyják más kerületeknek. Inkább kisebb, leülős programokat és a gyerekeknek rengeteg játékot hoztak a Gesztenyés kertbe, mert ezek összehozzák az embereket. Hiszen, egy jó pikniken az ismeretlenek is elkezdenek egymással beszélgetni, és pontosan ez volt a szervezők célja – hangsúlyozta a polgármester.

Hambuch Gerda ehhez annyit tett hozzá, hogy a tapasztalatok szerint a közönség nagyobb nyitottsággal fordul a szabadtéri rendezvények felé spontánabb, kötetlenebb jellege miatt.

Ezek voltak a fő irányvonalak a piknik szervezése kapcsán, nem minden előzmény nélkül: tavaly kora ősszel, a pandémiát követő első szabadtéri rendezvényt már hasonló formában, a MOMkult belső kertjében rendezték. Akkor, a látogatók nagy örömmel vették a családiasabb, csendesebb, piknikezős jellegű Gesztenye Napot – emlékeztetett a MOMkult vezetője. Elmondta, hogy nem a nagyszínpados, hangos, túl nyüzsgő atmoszférára, hanem a Gesztenyés kert pihenőpark jellegét kihasználva fűbe heveredős, beszélgetős, intimebb közelségű, több interaktivitást lehetővé tévő programokra koncentráltak. Ezért is alakítottak ki kisebb "szigeteket", azaz három kis színpadot.

Tudatosan törekedtek arra, hogy a kert területén legyen lehetőség a kisebb csoportoknak a félrevonulásra, de közelebb is tudjanak húzódni azokhoz a programokhoz, amelyek a kisszínpadok valamelyikén kapnak helyet. Úgy tűnik, van erre igény, ezért Hambuch Gerda lehetségesnek tartja, hogy az őszi Gesztenye Napot hasonló szellemiségben tartják majd meg.
Formabontó volt tehát a piknik, de ez nem jelentette azt, hogy változtak volna a jól megszokott és megszeretett motívumok, amelyek minden hegyvidéki nagyrendezvényt jellemeznek. Jelesül a gyerekközpontúság, a családok megszólítása, a minőségi, tartalmas időtöltés biztosítása, a választás szabadsága.

(www.hegyvidek.hu)

Még több hír Budáról

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2022. év végéig erdőkezelést végez a Budapest XII. kerület Csillebérc és Budakeszi Nagyszénászug közötti erdőtömb 6,6 hektáros részterületén.
Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási...
Gőzerővel haladnak a Víziorgona utca 8. szám alatti egészségügyi fejlesztés, a harmadik kerületi gyermekszakrendelő munkálatai.
Beton helyett zöld - elkezdődött a Margit körút zöldítése
Tanszergyűjtést szervez a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ
A 32 szeletes CT egy 160 milliós beruházás, amelynek egy részét az Egészséges Budapest Program pályázatán nyerte el a XXII. kerület, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat finanszírozta.
Megvan az időpont! 2022. SZEPTEMBER 3., SZOMBAT, 10:00
A Bartók Béla út – Karolina út – Alsóhegy utca – Ménesi út által határolt területre a héten kikerülnek a parkolójegy-kiadó automaták és a közlekedési jelző táblák.
Az egymilliárd forintos keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés szavazási szakasza már javában zajlik, több harmadik kerületi, illetve Budát érintő ötletre is várják a voksokat. Kérjük, ha...
Ősszel a Margit-negyed ben, végleges helyszínén nyílik újra a Bolygó .
Sajnos nem kérdés, hogy az Attila úton veszélyes közlekedni - ennek egyik legszomorúbb bizonyítéka egy idén januárban történt halálos baleset. Biztonságosabbá kell tenni az utat.
Húszéves jubileumát ünnepelte a görkorcsolyatábor. Idén is olyan sokan jelentkeztek, hogy pár nap alatt elfogytak a helyek. A gyerekeket Karsay Ferenc polgármester is oktatta.
Ismét újabb mérföldkőhöz érkezett a Majorka , hiszen idén éves!
Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét illetve annak működését.
A végéhez közeledik a szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren program keretében zajló önkormányzati bérlemények felújítása, adta hírül Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.
Őrsi Gergely : A járvány idején úgy "segítettünk" az Átriumnak, hogy a színház a közösségen segíthetett: miután a színházban nem lehettek előadások, elkezdtek maszkokat varrni, és hamarosan...
Lezárás várható a Pala utcában!
Az alábbiak szerint alakul a nyári nyitva tartás a budafoki és a nagytétényi FSZEK tagkönyvtárakban.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech