Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A háziorvosi rendelő 2000-től működik a Göncöl – Kárász – Bárka – Babér utca által határolt tömbben.

A két évtized alatt kisebb-nagyobb javítások, korszerűsítések történtek. Az épület és eszközök amortizációja, valamint a megnövekedett lakosságszám indokolttá tette a teljes körű rekonstrukciót, valamint a funkcióbővítést. A beruházás során a rendelőintézet egy új szárnnyal bővül. A korszerűsítéshez az önkormányzat saját forrásai mellé az Egészséges Budapestért Program is támogatást biztosít.

A Göncöl utcai épületszárny földszintjén jelenleg 6 háziorvosi rendelő van. A várók, a kiszolgáló helyiségek mérete nem megfelelő, az akadálymentes mosdó nem felel meg az előírásoknak. Az emeleten magán járóbeteg-rendelők találhatók, kialakításuk nem, vagy csak részben felel meg az előírásoknak.

A játszótér felőli épületszárny földszintjén raktárak, gépészeti, elektromos helyiségek, az emeleten a magánorvosi rendelők irodái és szociális helyiségei találhatók. Jelenleg a két ellátófunkció két külön bejárattal rendelkezik.

A tervek szerint a Marina part háziorvosi ellátását biztosítaná a rendelő, amelyben felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők, továbbá védőnői szolgálat kapna helyet.

A gyermekeket kiszolgáló rendelőket és a védőnői szolgálatot funkcionális okból az épület földszintjén helyezzük el. A meglévő alapterület erre jelenleg nem ad lehetőséget, ezért azt egy új földszintes épületrésszel bővítik. Itt 3 gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat lesz – elkülönítővel, babakocsi tárolóval és játszósarok kialakítására is alkalmas méretű várókkal. Az elkülönített egészséges rész és a betegrendelés között a dolgozók átjárhatnak. A felnőtt háziorvosok szintenként 6-6 rendelőben működhetnek az új és a felújított épületben. Utóbbiban nagyobb méretű várótermeket hoznak létre, és a jelenleg kis méretű emeleti rendelőknek is megfelelő alapterületük lesz.

A felújításnál, az új épületrész kialakításánál maximálisan figyelembe veszik az előírásokat a nulla energiaigényű épületre. A régi épületnél ezt a lapostető rétegrendjének teljes cseréjével, valamint a külső falak hőszigetelésével érik el, ügyelve a korábbi felújítások (Göncöl utcai oldal hőszigetelése) értékeinek megőrzésére. Az épület fűtésének ellátását hőszivattyúval oldják meg, amellyel a megújuló energiaforrás alkalmazását is biztosítják, ugyanakkor az esetleges legionella fertőzés megelőzése érdekében a melegvíz-ellátást gázkazán fogja biztosítani.

Felújítják a régi épületrész teljes gépészeti és elektromos hálózatát, s energiatakarékos LED lámpatesteket építenek be. Az átalakítással az épület akadálymentes lesz.

A beruházás során odafigyelnek az épület környezetének rendezésére is növénytelepítéssel, a kert, valamint a kerítés felújításával.

(budapest13.hu)

Még több hír Észak-Pestről

Lélegezz fel Budapest! címmel a levegőminőség javításának lehetséges módjairól szervez közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat.
Sok vállalkozónak, vállalkozásnak jelent óriási gondot a megváltozó KATA törvény. Az önkormányzat által felkért adószakértők segítenek a lehetőségek feltárásában, tanácsokkal támogatják a helyieket.
augusztus 10. és 15. között idén is megrendezésre a III. kerületben elhelyezkedő Óbudai sziget területén a Sziget Fesztivál.
Az Újpesti Önkormányzat felhívása
A zuglói Anyák az Anyákért Alapítvány és a The Human Safety Net EllátPakk programját támogatja, aki részt vesz a Generali Night Run-on.
Budapest Főváros Önkormányzata idén is meghirdette Budapest Építészeti Nívódíja 2022 pályázatát, amelynek lebonyolítója a Budapesti Építész Kamara.
Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának Polgármestere a védett építészeti értékek megőrzése érdekében meghirdeti a „XV. Ke­rületi Ér­tékvédelmi Támo­gatás...
A 3-as metró felújítása jelenleg a középső, belvárost érintő részen zajlik, azonban a már felújított északi (újpesti) szakaszon azonban olyan garanciális feladat elvégzésére van szükség, amelyet...
Körültekintően közlekedjenek.
Az Állítsuk meg az időt! nyári tábor részvevői bevetették magukat a helyi televízió stúdiójába.
Zugló Önkormányzata és a magyar kormány együttműködésében a Kerékgyártó utcában, Pécsi Diána képviselő körzetében megújult egy útszakasz.
Horn Gyulára emlékeztek ma a XIII. kerületben. Az egykori miniszterelnök – a kerület díszpolgára – 90 évvel ezelőtt született ezen a napon.
TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL
Chatbotos csalás terjed az interneten, aminek célja, hogy megszerezze a gyanútlan felhasználók Facebook-jelszavát.
Döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés többsége.
Július 4-étől a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. székhelyén a Béke utca 65. címen újra személyesen várják ügyfeleiket.
Több száz zuglói kisdiáknak tette idén is lehetővé a XIV. kerületi önkormányzat a nyári táborozást. A Kövér Lajos utcai Varga Zoltán Sportpályán időző gyerekeket keddenként különleges élmény várja.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech