Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Dr. Tóth József polgármester ünnepélyesen átadta a PannKa Partot (Újpesti rakpart 6.), amelynek kialakítására 224,6 millió forintot fordított az önkormányzat.

A kerület új kisgyermekes, baba-mama játszóházával immár két helyszínen működik a családok körében rendkívül közkedvelt PannKa.

 

A polgármester beszédében felidézte: három éve hozta létre és azóta működteti az önkormányzat a PannKa Közösségi Teret a Pannónia utca 18. szám alatt. A kétszintes, több mint 300 négyzetméteres közösségi és otthonos játszóház egyedülálló látványvilággal és fejlesztőjátékokkal az interaktív együttlét lehetőségét nyújtja a családoknak. A játékok elsődleges célja az ismeretterjesztés, a kézügyesség fejlesztése, a mozgásfejlődés elősegítése. „Hamar közkedvelt hely lett. Egyes hónapokban folyamatos telt házzal és állandó várólistákkal működött a PannKA. Ezért az önkormányzat – felmérve az igényeket – a színtér bővítése mellett döntött, amit csakis máshol tudott megvalósítani”, tette hozzá Tóth József.

Az Újpesti rakpart 6. szám alatti önkormányzati helyiséget alakítottuk át erre a célra. A kivitelezést a közbeszerzési eljáráson a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. nyerte el. Az önkormányzati beruházás 2021. szeptember 30-án kezdődött a Palatinus házak épületében mintegy 250 m2 területen. „És most örömmel átadhatjuk ezt az új interaktív foglalkoztató- és fejlesztőteret a kisgyerekes családoknak”, mondta a polgármester.

PannKa játszóház

A PannKa Közösségi Tér játékainak tematikája a vidéki élet. A PannKa Part Duna közeli játszóházba pedig – a kerület egyik emblematikus ipari jelképére, a világszínvonalú hajóépítés korszakára is utalva – a hajózással kapcsolatos egyedi gyártású, fejlesztő játékelemek kerültek. A játéktér középpontjában egy stilizált „gőzhajó” áll, belsejében egy kuckóval. A bútorelemek, egyéb kiegészítők is – például: kavics és hal formájú ülőkék, vízi állatokat formázó párnák, amelyek mozgathatók – illeszkednek a vizes tematikába.

Immár két helyen működik a PannKa. A Pannónia utcai helyszín, a PannKa Közösségi Tér az év második felétől elsősorban szabadidős és közösségi térként funkcionál majd: otthont ad zsúroknak, csecsemő- és kézműves programoknak, tovább működtetjük itt a sószobát, és lesznek színpadi teret is igénylő előadások. A kisebb alagsori terekben igénybe vehetők az egyéni fejlesztési lehetőségek. A PannKa Part főként a csoportos fejlesztés otthona lesz: a nyári „játszótéri” próbaüzemet követően indulnak el itt a fejlesztő foglalkozások 2022 szeptemberétől.

PannKa Part átadó - gyerekek műsora

 PannKa Part nyitvatartása:

Június 15–augusztus 31.: Hétfő-péntek: 09.00-13.00

Szeptembertől:

Hétfőn: 09.00-13.00

Kedden: 09.00-13.00 és 16.00-18.00

Szerdán: 09.00-13.00

Csütörtökön: 09.00-13.00

Pénteken: 09.00-13.00 és 16.00-18.00

Hétvégén: programok függvényében

(www.budapest13.hu)

Még több hír Észak-Pestről

Lélegezz fel Budapest! címmel a levegőminőség javításának lehetséges módjairól szervez közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat.
Sok vállalkozónak, vállalkozásnak jelent óriási gondot a megváltozó KATA törvény. Az önkormányzat által felkért adószakértők segítenek a lehetőségek feltárásában, tanácsokkal támogatják a helyieket.
augusztus 10. és 15. között idén is megrendezésre a III. kerületben elhelyezkedő Óbudai sziget területén a Sziget Fesztivál.
Az Újpesti Önkormányzat felhívása
A zuglói Anyák az Anyákért Alapítvány és a The Human Safety Net EllátPakk programját támogatja, aki részt vesz a Generali Night Run-on.
Budapest Főváros Önkormányzata idén is meghirdette Budapest Építészeti Nívódíja 2022 pályázatát, amelynek lebonyolítója a Budapesti Építész Kamara.
Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának Polgármestere a védett építészeti értékek megőrzése érdekében meghirdeti a „XV. Ke­rületi Ér­tékvédelmi Támo­gatás...
A 3-as metró felújítása jelenleg a középső, belvárost érintő részen zajlik, azonban a már felújított északi (újpesti) szakaszon azonban olyan garanciális feladat elvégzésére van szükség, amelyet...
Körültekintően közlekedjenek.
Az Állítsuk meg az időt! nyári tábor részvevői bevetették magukat a helyi televízió stúdiójába.
Zugló Önkormányzata és a magyar kormány együttműködésében a Kerékgyártó utcában, Pécsi Diána képviselő körzetében megújult egy útszakasz.
Horn Gyulára emlékeztek ma a XIII. kerületben. Az egykori miniszterelnök – a kerület díszpolgára – 90 évvel ezelőtt született ezen a napon.
TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL
Chatbotos csalás terjed az interneten, aminek célja, hogy megszerezze a gyanútlan felhasználók Facebook-jelszavát.
Döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés többsége.
Július 4-étől a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. székhelyén a Béke utca 65. címen újra személyesen várják ügyfeleiket.
Több száz zuglói kisdiáknak tette idén is lehetővé a XIV. kerületi önkormányzat a nyári táborozást. A Kövér Lajos utcai Varga Zoltán Sportpályán időző gyerekeket keddenként különleges élmény várja.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech