Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Május 29-én gyermeknapot rendezett a zuglói önkormányzat az Örs vezér téren, s bár a meteorológusok előzetesen nem sok jóval kecsegtettek, a tervezett programok még az eső előtt rendben lementek, és  jó hangulatban teltek. 

Szülőként is tudom, a legfontosabb, hogy a gyerekeink boldogok, kiegyensúlyozottak legyenek – mondta Horváth Csaba polgármester a köszöntőjében -, ezt persze az év mind a 365 napján szeretnénk látni és érezni. Az önkormányzat megpróbál ebbe besegíteni, és legalább egy napot átvállalni ebből, illetve megpróbálja ezt az egy napot minél tartalmasabbá tenni.

A Zuglói Egészségügyi Szolgálat előtt felállított színpadon egymást követték a fellépők, a gyerekek énekessel és bűvésszel, illetve gólyalábasokkal is találkozhattak, ha pedig nem volt program, akkor nekik való filmeket vetítettek a kivetítőn. A színpadot körbevevő sátrakban is bőven akadt látnivaló: aki akarta, az arcfestést választhatta, de volt bűvész, volt zsonglőr, gólyalábas sátor, valamint a Samodai József Helytörténeti Műhely is készült gyerekeknek való játékokkal. Akiknek pedig ez sem lett volna elég, azok a Zuglói Polgárőrség, a Zuglói Rendőrkaptányság, illetve a helyi katasztrófavédők járműveivel és felszereléseivel is ismerkedhettek.

Az önkormányzat a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül közel száz gyereket látott vendégül ezen a napon – tudtuk meg a szervezőktől -, akik az önkormányzat, az IKEA Áruház és a Tündérpakk Alapítvány jóvoltából ajándékokat és finomságokat (fagyit, fánkokat stb.) kaptak.

A délutáni programban az Örs vezér terei kerti moziban levetítették Dobó Kata 2020-as gyermekfilmjét, az „El a kezekkel a papámtól!” című alkotást, amely után a közönség személyesen találkozhatott a rendezővel és a film egyik gyerekszereplőjével, Marczinka Borival.

Sok filmet forgattam már, de eddig még sosem éreztem akkora szeretetet, barátságot és családias hangulatot, mint ennek a filmnek a forgatása után – mondta Dobó Kata. – Úgy látszik, a mesefilm nemcsak a nézőket, a színészeket és a stábot is elvarázsolta.

Máig furcsa érzés magamat látni a vásznon – mondta a film 12 esztendős szereplője -, de az is eszembe jut, hogy milyen jó volt a forgatás, és mennyi új barátot szereztem.

A beszélgetést és az egész napi programot a tombolahúzás zárta. A Zuglói Rendőrkapitányság által felajánlott hat kerékpáros védőfelszerelés, az IKEA által adományozott 12 plüssállat, és valamennyi önkormányzati ajándékcsomag gazdára talált. És miután minden a legnagyobb rendben befejeződött, elkezdett esni a beígért eső.

(www.zuglo.hu)

Még több hír Észak-Pestről

Az újpesti képviselő-testület a 2022. augusztus 25-ei rendkívüli ülésén határozott a kerületi szociális rendelet módosításáról, amellyel lehetőséget biztosított az energiafogyasztáshoz nyújtott...
Alsós tanulók és államtitkár próbálhatta ki először, de mostantól mindenkié.
Újabb fontos és hosszú ideig elhanyagolt útszakasz újult meg Zuglóban.
A korábbi sikeres átfogó köztisztasági akció eredményességére tekintettel, idén immár harmadik alkalommal is megszervezi az önkormányzat a Faltól falig elnevezésű takarítási akcióját, közösen a...
Tekintettel a várható napsütéses időjárásra közkívánatra még most hétvégén, azaz november 12-én szombaton és november 13-án vasárnap 10-től 16 óráig szeretettel várják a látogatókat a Tarzan Parkban.
Felhívás társadalmi vitára.
A Bosnyák téri piac főbejáratánál tartott köztéri fogadóórát a kerület vezetése, amelyen az arra járók Zuglóval kapcsolatos kérdéseket tehettek fel a polgármesternek és az alpolgármestereknek,...
Önkormányzatunk 2022. évben is megszervezi hagyományos utalványosztását.
Augusztus végén, az Újpesti Városnapokon mutatkozott be a Felhőn Szállók nevű kezdeményezés, amely a fiatalok lelki egészsége érdekében dolgozik.
Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata egy megemlékezéssel hajtott fejet az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. A Kopjafánál tartott eseményt...
Több tucat évelő, fa, cserje, virágok – három év alatt ennyi növénnyel gyarapodott a Fogarasi úti nyudíjasház udvara, ám a fejlődés, a kert szépítése nem fejeződött be, októberben egyebek mellett...
Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat pályázatot hirdet hátrányos helyzetűek okos eszközök beszerzésének támogatására
Továbbra is várja látogatóit az ország egyik legnagyobb szabadtéri játszótere.
100 ezer forint értékű utalványt lehet nyerni az online kitöltéssel.
Állandó vendégek lettek Újpesten a rókák. A ravaszdi vörös állatok nem bántanak, és biztosan nem veszettek, mégis szigorúan tilos megérinteni őket.
Pestújhelyen is zajlanak a felújítások.
A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatósága család- és egészségnapot rendezett szeptember 24-én a Stefánia úti Honvéd Kulturális Központban.
"A lakossági energiaszegénység enyhítését és az energiatakarékossági szemléletformálást segítő szolgáltatásunkkal kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy ösztönözzük a lakosság energiatudatosabb...

A címlapról

Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech