Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Május 29-én gyermeknapot rendezett a zuglói önkormányzat az Örs vezér téren, s bár a meteorológusok előzetesen nem sok jóval kecsegtettek, a tervezett programok még az eső előtt rendben lementek, és  jó hangulatban teltek. 

Szülőként is tudom, a legfontosabb, hogy a gyerekeink boldogok, kiegyensúlyozottak legyenek – mondta Horváth Csaba polgármester a köszöntőjében -, ezt persze az év mind a 365 napján szeretnénk látni és érezni. Az önkormányzat megpróbál ebbe besegíteni, és legalább egy napot átvállalni ebből, illetve megpróbálja ezt az egy napot minél tartalmasabbá tenni.

A Zuglói Egészségügyi Szolgálat előtt felállított színpadon egymást követték a fellépők, a gyerekek énekessel és bűvésszel, illetve gólyalábasokkal is találkozhattak, ha pedig nem volt program, akkor nekik való filmeket vetítettek a kivetítőn. A színpadot körbevevő sátrakban is bőven akadt látnivaló: aki akarta, az arcfestést választhatta, de volt bűvész, volt zsonglőr, gólyalábas sátor, valamint a Samodai József Helytörténeti Műhely is készült gyerekeknek való játékokkal. Akiknek pedig ez sem lett volna elég, azok a Zuglói Polgárőrség, a Zuglói Rendőrkaptányság, illetve a helyi katasztrófavédők járműveivel és felszereléseivel is ismerkedhettek.

Az önkormányzat a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül közel száz gyereket látott vendégül ezen a napon – tudtuk meg a szervezőktől -, akik az önkormányzat, az IKEA Áruház és a Tündérpakk Alapítvány jóvoltából ajándékokat és finomságokat (fagyit, fánkokat stb.) kaptak.

A délutáni programban az Örs vezér terei kerti moziban levetítették Dobó Kata 2020-as gyermekfilmjét, az „El a kezekkel a papámtól!” című alkotást, amely után a közönség személyesen találkozhatott a rendezővel és a film egyik gyerekszereplőjével, Marczinka Borival.

Sok filmet forgattam már, de eddig még sosem éreztem akkora szeretetet, barátságot és családias hangulatot, mint ennek a filmnek a forgatása után – mondta Dobó Kata. – Úgy látszik, a mesefilm nemcsak a nézőket, a színészeket és a stábot is elvarázsolta.

Máig furcsa érzés magamat látni a vásznon – mondta a film 12 esztendős szereplője -, de az is eszembe jut, hogy milyen jó volt a forgatás, és mennyi új barátot szereztem.

A beszélgetést és az egész napi programot a tombolahúzás zárta. A Zuglói Rendőrkapitányság által felajánlott hat kerékpáros védőfelszerelés, az IKEA által adományozott 12 plüssállat, és valamennyi önkormányzati ajándékcsomag gazdára talált. És miután minden a legnagyobb rendben befejeződött, elkezdett esni a beígért eső.

(www.zuglo.hu)

Még több hír Észak-Pestről

Lélegezz fel Budapest! címmel a levegőminőség javításának lehetséges módjairól szervez közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat.
Sok vállalkozónak, vállalkozásnak jelent óriási gondot a megváltozó KATA törvény. Az önkormányzat által felkért adószakértők segítenek a lehetőségek feltárásában, tanácsokkal támogatják a helyieket.
augusztus 10. és 15. között idén is megrendezésre a III. kerületben elhelyezkedő Óbudai sziget területén a Sziget Fesztivál.
Az Újpesti Önkormányzat felhívása
A zuglói Anyák az Anyákért Alapítvány és a The Human Safety Net EllátPakk programját támogatja, aki részt vesz a Generali Night Run-on.
Budapest Főváros Önkormányzata idén is meghirdette Budapest Építészeti Nívódíja 2022 pályázatát, amelynek lebonyolítója a Budapesti Építész Kamara.
Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának Polgármestere a védett építészeti értékek megőrzése érdekében meghirdeti a „XV. Ke­rületi Ér­tékvédelmi Támo­gatás...
A 3-as metró felújítása jelenleg a középső, belvárost érintő részen zajlik, azonban a már felújított északi (újpesti) szakaszon azonban olyan garanciális feladat elvégzésére van szükség, amelyet...
Körültekintően közlekedjenek.
Az Állítsuk meg az időt! nyári tábor részvevői bevetették magukat a helyi televízió stúdiójába.
Zugló Önkormányzata és a magyar kormány együttműködésében a Kerékgyártó utcában, Pécsi Diána képviselő körzetében megújult egy útszakasz.
Horn Gyulára emlékeztek ma a XIII. kerületben. Az egykori miniszterelnök – a kerület díszpolgára – 90 évvel ezelőtt született ezen a napon.
TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL
Chatbotos csalás terjed az interneten, aminek célja, hogy megszerezze a gyanútlan felhasználók Facebook-jelszavát.
Döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés többsége.
Július 4-étől a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. székhelyén a Béke utca 65. címen újra személyesen várják ügyfeleiket.
Több száz zuglói kisdiáknak tette idén is lehetővé a XIV. kerületi önkormányzat a nyári táborozást. A Kövér Lajos utcai Varga Zoltán Sportpályán időző gyerekeket keddenként különleges élmény várja.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech