Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Újabb fontos és hosszú ideig elhanyagolt útszakasz újult meg Zuglóban.

A Vezér utcai nagy beruházás Füredi utca felé vezető oldalának megújult részét Karácsony Gergely főpolgármester és Horváth Csaba Zugló polgármestere és Hajdu Flórián alpolgármester adta át hivatalosan a kerület lakosainak.  

 

A főpolgármester kiemelte, hogy Tarlós István vezetésének kilenc évében egyetlen fővárosi út sem újult meg Zuglóban. 

– Nagy adósságot örököltünk, amiből most sokat tudunk törleszteni – értékelte a helyzetet Karácsony Gergely. – A most megújuló Vezér utca a főváros egyik legrosszabb állapotban lévő útja volt, annak ellenére, hogy fontos szerepet tölt be a közösségi közlekedésben, fontos troli- és buszjáratok is közlekednek erre, és az ittlakók is nehezményezték az út elhanyagoltságát. A teljes felújítás még nem fejeződött be, de ezen a szakaszon újra lehet közlekedni. 

A főpolgármester kiemelte, hogy az útfelújítások keretében nemcsak arra figyelnek hogy új, biztonságos burkolatot kapjon egy-egy útszakasz, hanem annak környezete is zöldüljön.

– Negyven fát és nyolcezerháromszáz cserjét is elültetnek majd a Vezér utcában, ezzel segítve polgármester úrral közös víziónk megvalósulását a Zöld Zuglóról – zárta beszédét Karácsony Gergely.

Horváth Csaba polgármester üdvözölte az útfelújítási program újabb fejleményét, amely a 2019-es választások óta nem az első eredménye a Főváros és Zugló együttműködésének. 

Fotó: Balogh Róbert

– Az Ond vezér útja és a Róna utca egy hosszú szakasza után ismét egy fontos útvonalat adunk vissza gyönyörűen felújítva a zuglóiaknak – fogalmazott a polgármester, kiemelte, hogy a tervezettnél előbb készült el a Vezér utca Füredi utca felé tartó szakaszának felújítása, ahol már november 4-én, hétfőn megindulhatott a forgalom, és a BKK járatai is az eredeti útvonalaikon közlekednek. Hozzátette, hogy teljesen megújult az útburkolat, befejeződött a szegélyépítés, a kerékpársáv kijelölése, elkészültek a közösségi közlekedési járatok megállóhelyei és elkészültek a Tihany térnél lévő parkoló, eközben jól halad a középső parkolók felújítása és a járdaépítés, a vízvezeték-kiváltás pedig már elkészült. 

– Számomra természetes az is, hogy egy ilyen léptékű útfelújításnak minden esetben zöldítéssel kell járnia: ez történik itt is, a kivitelezők ugyanis több mint 40 új fát és több mint 8000 új cserjét ültetnek el – emelte ki Horváth Csaba.   

– Amint az látszik, a munkák még nem értek véget, a 2023 tavaszáig hátralévő munkák ideje alatt a Fogarasi út felé továbbra is egy sávon haladhatnak a járművek a Vezér utcában, és a közösségi közlekedés járművei változatlan útvonalon közlekednek. Minden zuglói polgár nevében köszönöm a főváros vezetésének, hogy partnerként kezeli Zuglót és segít felszámolni a hiányosságokat. A megújuló útszakasz vélhetően gyorsabbá, kényelmesebbé teszi az utazást, a környéken élők pedig szebb, méltóbb, egészségesebb környezetet kaphatnak vissza – zárta beszédét a polgármester. 

 

 

(www.zuglo.hu)

Még több hír Észak-Pestről

Január utolsó péntekén ismét Jégkarnevált rendezett a zuglói Liszt Ferenc Általános Iskola közössége a Városligeti Műjégpályán.
Budapest fontos célkitűzése a város zöldítése, zöldfelületeinek növelése, melynek érdekében két pályázatot indított útnak decemberben.
Tábla őrzi a Covid-19-világjárvány áldozatainak emlékét, s egyben tiszteleg azon hősök előtt, akik nap mint nap komoly küzdelmek és erőfeszítések árán ápolták a betegeket, és segítették felépülésüket.
A videó napirendi pontokkal együtt a folytatásban található.
Az újpesti képviselő-testület a 2022. augusztus 25-ei rendkívüli ülésén határozott a kerületi szociális rendelet módosításáról, amellyel lehetőséget biztosított az energiafogyasztáshoz nyújtott...
Alsós tanulók és államtitkár próbálhatta ki először, de mostantól mindenkié.
Újabb fontos és hosszú ideig elhanyagolt útszakasz újult meg Zuglóban.
A korábbi sikeres átfogó köztisztasági akció eredményességére tekintettel, idén immár harmadik alkalommal is megszervezi az önkormányzat a Faltól falig elnevezésű takarítási akcióját, közösen a...
Tekintettel a várható napsütéses időjárásra közkívánatra még most hétvégén, azaz november 12-én szombaton és november 13-án vasárnap 10-től 16 óráig szeretettel várják a látogatókat a Tarzan Parkban.
Felhívás társadalmi vitára.
A Bosnyák téri piac főbejáratánál tartott köztéri fogadóórát a kerület vezetése, amelyen az arra járók Zuglóval kapcsolatos kérdéseket tehettek fel a polgármesternek és az alpolgármestereknek,...
Önkormányzatunk 2022. évben is megszervezi hagyományos utalványosztását.
Augusztus végén, az Újpesti Városnapokon mutatkozott be a Felhőn Szállók nevű kezdeményezés, amely a fiatalok lelki egészsége érdekében dolgozik.
Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata egy megemlékezéssel hajtott fejet az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. A Kopjafánál tartott eseményt...
Több tucat évelő, fa, cserje, virágok – három év alatt ennyi növénnyel gyarapodott a Fogarasi úti nyudíjasház udvara, ám a fejlődés, a kert szépítése nem fejeződött be, októberben egyebek mellett...
Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat pályázatot hirdet hátrányos helyzetűek okos eszközök beszerzésének támogatására
Továbbra is várja látogatóit az ország egyik legnagyobb szabadtéri játszótere.
100 ezer forint értékű utalványt lehet nyerni az online kitöltéssel.

A címlapról

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest,...
Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech