Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Ezen cikk a Zuglói Önkormányzat oldalán jelent meg:

A 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény (a továbbiakban: törvény) szerint Magyarország területén 2022. október 1-jén 0 órakor fennálló állapot alapulvételével a természetes személyekről és a lakásokról nép- és lakásszámlálást kell tartani.

 

A népszámlálás célja, hogy pontos és részletes kép készüljön Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet–és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a lakosság életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz.

A törvény értelmében az adatszolgáltatás kötelező, kivéve az egészségi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre, a nemzetiségre vonatkozó adatköröket, melyek esetében a válaszadás önkéntes.

A népszámlálás menete, szakaszai:

2022. október 1. – 2022. október 16.

 • internetes kitöltés, online módon, számlálóbiztos közreműködése nélkül

2022. október 17. – 2022. november 20.

 • számlálóbiztosok közreműködésével történő kitöltés azon lakosok részére, akik nem töltötték ki online a kérdőívet

2022. november 21. – 2022. november 28.

 • pótösszeírás a kimaradt lakosok részére, akik a jegyzőt felkeresve tehetnek eleget az adatszolgáltatási kötelezettségüknek

A második ütemben a népszámlálás számlálóbiztosok segítségével történik.

A 2021. évi népszámlálás végrehajtásával kapcsolatos egyes feladatokról, valamint az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program kötelező adatszolgáltatásairól szóló 388/2017. (XII. 13.) Korm. rendelet módosításáról szóló 362/2020. (VII.23.) Korm. Rendelet (a továbbiakban: Kr.) szerint:

a számlálóbiztos feladatai a következők:

 • otthoni felkészülés keretében a szükséges alapismeretek elsajátítása, segédanyag elsajátítása, elektronikus vizsga elvégzése
 • az adatfelvétel kezdete előtt az összeíráshoz szükséges eszköz, a számolóbiztosi igazolvány, az összeíráshoz kapcsolódó nyomtatványok és segédanyagok átvétele
 • a hozzá tartozó körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése 2022. október 17. és 2022. november 20-a között, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőív előírt módon történő kitöltése
 • folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulás dokumentálása, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval
 • elektronikai eszközök, igazolvány, segédletek leadása az adatfelvétel befejeztét követően

A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb. 130-150 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie táblagépe segítségével.

Számlálóbiztosnak az a nagykorú, cselekvőképes személy jelentkezhet, aki:

 • legalább középfokú végzettséggel rendelkezik
 • felhasználói szintű számítógépes ismeretek (mobiltelefon, tablet kezelése)
 • mobiltelefonnal és email címmel rendelkezik
 • a felkészüléshez, elektronikus vizsgához szükséges saját eszközzel és internettel rendelkezik
 • jó helyismerete van
 • jó kommunikációs-és konfliktuskezelő képessége van

A számlálóbiztosok kiválasztása a helyi népszámlálási felelős feladata.

A számlálóbiztos munkadíja a Kr. 3. számú melléklete szerint:

 • Kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás: 350 Ft/cím
 • Lakás, lakott üdülő, lakott egyéb lakóegység, intézet: 380 Ft/összeírás körébe tartozó cím
 • Összeírt személy: 730 Ft/ összeírt személy
 • Egyéb szervezés: 920 Ft/cím

A feladat elvégzéséhez szükséges elektronikus eszközt (tablet) a felkészülés részeként elvégzendő e-learning képzés elvégzését és a vizsga sikeres letételét követően a KSH biztosítja.

Amennyiben a fenti feltételeknek megfelel és szeretne a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában számlálóbiztosként közreműködni, kérem a jelentkezési lapot a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre küldje meg. Az adatkezelési tájékoztató az alábbi linken érhető el:

https://www.zuglo.hu/adatvedelem/; illetve a jelentkezési lapnak is mellékletét képezi.

Jelentkezési határidő: 2022. június 30.

Budapest, 2022. június 8.

dr. Tiba Zsolt
jegyző
helyi népszámlálási felelős


Letölthető dokumentum:

(www.zuglo.hu)

Még több hír Észak-Pestről

Lélegezz fel Budapest! címmel a levegőminőség javításának lehetséges módjairól szervez közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat.
Sok vállalkozónak, vállalkozásnak jelent óriási gondot a megváltozó KATA törvény. Az önkormányzat által felkért adószakértők segítenek a lehetőségek feltárásában, tanácsokkal támogatják a helyieket.
augusztus 10. és 15. között idén is megrendezésre a III. kerületben elhelyezkedő Óbudai sziget területén a Sziget Fesztivál.
Az Újpesti Önkormányzat felhívása
A zuglói Anyák az Anyákért Alapítvány és a The Human Safety Net EllátPakk programját támogatja, aki részt vesz a Generali Night Run-on.
Budapest Főváros Önkormányzata idén is meghirdette Budapest Építészeti Nívódíja 2022 pályázatát, amelynek lebonyolítója a Budapesti Építész Kamara.
Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának Polgármestere a védett építészeti értékek megőrzése érdekében meghirdeti a „XV. Ke­rületi Ér­tékvédelmi Támo­gatás...
A 3-as metró felújítása jelenleg a középső, belvárost érintő részen zajlik, azonban a már felújított északi (újpesti) szakaszon azonban olyan garanciális feladat elvégzésére van szükség, amelyet...
Körültekintően közlekedjenek.
Az Állítsuk meg az időt! nyári tábor részvevői bevetették magukat a helyi televízió stúdiójába.
Zugló Önkormányzata és a magyar kormány együttműködésében a Kerékgyártó utcában, Pécsi Diána képviselő körzetében megújult egy útszakasz.
Horn Gyulára emlékeztek ma a XIII. kerületben. Az egykori miniszterelnök – a kerület díszpolgára – 90 évvel ezelőtt született ezen a napon.
TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL
Chatbotos csalás terjed az interneten, aminek célja, hogy megszerezze a gyanútlan felhasználók Facebook-jelszavát.
Döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés többsége.
Július 4-étől a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. székhelyén a Béke utca 65. címen újra személyesen várják ügyfeleiket.
Több száz zuglói kisdiáknak tette idén is lehetővé a XIV. kerületi önkormányzat a nyári táborozást. A Kövér Lajos utcai Varga Zoltán Sportpályán időző gyerekeket keddenként különleges élmény várja.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech