Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Több száz zuglói kisdiáknak tette idén is lehetővé a XIV. kerületi önkormányzat a nyári táborozást. A Kövér Lajos utcai Varga Zoltán Sportpályán időző gyerekeket keddenként különleges élmény várja. 

A Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Kft. programjaival a szünidő kezdetétől a végéig számos lehetőséget kínál, különböző helyszíneken a pihenésre és a szórakozásra. Természetesen nem maradhat ki ezek közül a testmozgás sem, hangsúlyozta Tóth Attila, a XIV. kerületi képviselő-testület tagja, a szabadidősport feladatok felügyeletét ellátó tanácsnok, akitől azt is megtudtuk: a helyi városvezetés a korlátos anyagi lehetőségei ellenére is különösen lényegesnek tartja, hogy a zuglói gyerekek, korcsoporttól függetlenül, méltó körülmények között és kulturáltan tölthessék el a vakáció napjait. A képviselő örvendetesnek nevezte, hogy új programként kedd délelőttökként az önvédelmi sportok alapjait is elsajátíthatják az arra önként jelentkező fiatalok. „Nagyon fontos a sport egy testileg-lelkileg fejlődésben lévő gyermek számára. Állóképességet ad, és önfegyelemre nevel”– mondta Tóth Attila.

ZKNP napközis tábor 2022 - fotó

Fotó: zknp.hu

Az új sportolási lehetőség a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) és a Perfect Fight Club (PFC) sportegyesület korábbi, több éves együttműködése révén jött létre – közölte Kovács-Csincsák László, a biztonsági cég ügyvezetője. A Kft. a Békés Otthon projektje keretében sokrétű támogatást nyújt a klubnak, amely ingyenesen látogatható tanfolyamokat tart zuglóiaknak. Ez a kapcsolat bővült ki a táborbeli foglalkozások segítésével, megvalósításával. A ZKNP mindemellett – kedvcsinálóként – az edzésben résztvevő gyerekeknek cégmintás hátizsákot és különféle hasznos ajándéktárgyakat ad.

ZKNP napközis tábor 2022 - fotó

Fotó: zknp.hu

Az első tréningen 13-an, fiúk és lányok vegyesen, hajtották végre a testre szabott feladatokat Rubin Olivér magyarországi professzionális ökölvívóbajnok, thai bokszedző és jógaoktató irányításával. Ezt a nyáron még kilenc alkalom követi, keddenként fél tizenegy órai kezdéssel.

 

(www.zuglo.hu)

Még több hír Észak-Pestről

Lélegezz fel Budapest! címmel a levegőminőség javításának lehetséges módjairól szervez közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat.
Sok vállalkozónak, vállalkozásnak jelent óriási gondot a megváltozó KATA törvény. Az önkormányzat által felkért adószakértők segítenek a lehetőségek feltárásában, tanácsokkal támogatják a helyieket.
augusztus 10. és 15. között idén is megrendezésre a III. kerületben elhelyezkedő Óbudai sziget területén a Sziget Fesztivál.
Az Újpesti Önkormányzat felhívása
A zuglói Anyák az Anyákért Alapítvány és a The Human Safety Net EllátPakk programját támogatja, aki részt vesz a Generali Night Run-on.
Budapest Főváros Önkormányzata idén is meghirdette Budapest Építészeti Nívódíja 2022 pályázatát, amelynek lebonyolítója a Budapesti Építész Kamara.
Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának Polgármestere a védett építészeti értékek megőrzése érdekében meghirdeti a „XV. Ke­rületi Ér­tékvédelmi Támo­gatás...
A 3-as metró felújítása jelenleg a középső, belvárost érintő részen zajlik, azonban a már felújított északi (újpesti) szakaszon azonban olyan garanciális feladat elvégzésére van szükség, amelyet...
Körültekintően közlekedjenek.
Az Állítsuk meg az időt! nyári tábor részvevői bevetették magukat a helyi televízió stúdiójába.
Zugló Önkormányzata és a magyar kormány együttműködésében a Kerékgyártó utcában, Pécsi Diána képviselő körzetében megújult egy útszakasz.
Horn Gyulára emlékeztek ma a XIII. kerületben. Az egykori miniszterelnök – a kerület díszpolgára – 90 évvel ezelőtt született ezen a napon.
TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL
Chatbotos csalás terjed az interneten, aminek célja, hogy megszerezze a gyanútlan felhasználók Facebook-jelszavát.
Döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés többsége.
Július 4-étől a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. székhelyén a Béke utca 65. címen újra személyesen várják ügyfeleiket.
Több száz zuglói kisdiáknak tette idén is lehetővé a XIV. kerületi önkormányzat a nyári táborozást. A Kövér Lajos utcai Varga Zoltán Sportpályán időző gyerekeket keddenként különleges élmény várja.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech