Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Már úton vannak, hamarosan megérkeznek azok a menekültek, akiket Kispest Önkormányzata szállásol el átmenetileg.

A kerület egyik használaton kívüli bölcsődéjében 24 háború elől menekülő kap majd ellátást – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki ma az önkormányzat szakembereivel, a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ), a Kormányhivatal munkatársaival járt kint a Zalaegerszeg utcai Harangvirág bölcsődében.

Az Ukrajnában folyó háborúval és a humanitárius válsággal kapcsolatban az önkormányzati döntés szerint Kispest befogadóhelyet nyit a háború elől ide menekülőknek. Ennek értelmében a GESZ és az önkormányzat munkatársai már felszállították a kerület nyári táborából, Káptalanfüredről a szükséges ágyakat és egyéb bútorokat, kitakarították, fertőtlenítették az épületet. Már minden készen áll a menekültek fogadására.

A menekültek szervezett mozgását, érkezését, távozását az önkormányzat közbiztonsági referense, Csatári Bálint koordinálja majd.

A szakemberek és az önkormányzat munkatársai továbbiakban is folyamatosan együttműködnek a Kispesti Ukrán Nemzetiségi önkormányzattal annak érdekében, hogy a leghatékonyabban tudjanak segíteni az érkező menekülteknek.

Ezen kívül 1 millió forinttal támogatják az Ökumenikus Segélyszervezetet annak érdekben, hogy a legszükségesebb eszközökkel segíthessék a háború elől hazánkba menekülőket.

Kérik, hogy azok a kispestiek, akik befogadtak már menekülteket, feltétlenül regisztráljanak az önkormányzatnál a +36 20 519 9257-es telefonszámon, és adják meg a befogadott menekültek nevét és életkorát. Erre azért van szükség, hogy az illetékes szervek a későbbiekben biztosítani tudják a menekültek egészségügyi és szociális ellátásával kapcsolatos feladatokat, valamint a magyarországi tartózkodással kapcsolatos további szükséges hivatalos ügyintézést.

Azok a kispestiek, akik felajánlásokkal, adományokkal szeretnék segíteni a menekülteket az alábbi szervezetekkel vegyék fel a kapcsolatot:

- Kispesti Nagyboldogasszony Karitász
tel.: +36 30 423 4405
e-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

- Bike Maffia Egyesület
e-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

- Görögkatolikus Parókia
Kossuth Lajos u. 10/a.
tel.: +3613579409
e-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

- Wekerlei Társaskör
Kós Károly tér 10.
hétfőnként, keddenként, szerdánként 10-12 és 17-19 óra
csütörtökönként 17-19 óra
szombatonként 10-12 óra között.

(uj.kispest.hu)

Még több hír Dél-Pestről

Egy valóban idilli, kertvárosi környezetben élhetnénk, de ezért nekünk, lakosoknak is változtatnunk kell a szemléletünkön. Önkormányzatunk az „UPSURGE” nevű nemzetközi projekttel segít a...
Az önkormányzati adók – a helyi építmény- és telekadó – törvényben meghatározott I. féléves részletének esedékességi ideje 2023. március 16. (a II. féléves részlet esedékessége 2023. szeptember 15.).
A Pesterzsébet Környezetvédelméért Közalapítvány a Duna-parti Közösségi Kert közösségével 2023-ban is pályázatot ír ki a Budapest XX. kerületi lakosság részére a közösségi kert szabad parcelláinak...
Csepel önkormányzatának költségvetése stabil és kiszámítható működést biztosít az önkormányzatnak.
Hettinger Ágnes képeiből nyílt kiállítás Kedves tájaim címmel a Városházán kedd délután.
A ferencvárosi kutyafuttatók fertőtlenítését az alábbi ütemezés szerint fogjuk elvégezni (csapadékos időjárás esetén csúsztatva).
Február 20-tól felújítják a Soroksár és Csepel között közlekedő D14-es komp vontatócsörlőjét, a munkák miatt mintegy három hónapig nem közlekednek a járatok – közölte a BKV Zrt. csütörtökön az...
Ferencváros Önkormányzata átvállalja a többletköltséget, amit a szolgáltatói díjemelés okozott a közékteztetésben.
Tovább folytatja a csepeli önkormányzat a rászorulók megsegítését, ami különösen fontos ebben a nehéz helyzetben, amikor az energiaárak drasztikus emelkedése egyre több embernek okoz gondot.
Pesterzsébet Önkormányzata GAMESZ (Bp. 1201. Baross u.73-77.) keres 1 fő részmunkaidős ( 4 órás ) konyhai alkalmazottat, közalkalmazotti jogviszonyba, XX. kerületi tálalókonyhára.
Február elsején egy hasi műtéttel megkezdődnek a műtéti beavatkozások az egynapos sebészeten a Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) harmadik emeletén.
Kedves XVIII. Kerületi Nyugdíjas Pedagógusok!
A helyi támogatás egy egyösszegű, visszatérítendő, kamatmentes kölcsön ingatlan-fedezettel, amely 10 évre nyújtható.
A 2022. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége2023. január 31-én lejár!
A képviselő-testület novemberi ülésén a képviselők egyhangúlag megszavazták a csepeli lakhatási támogatás havi összegének emelését, amely tovább erősíti a csepeli szociális hálót a jelenlegi nehéz...
Soroksári bejelentés
A következő rendőrjárőr képzés 2023. február elején indul, amelyre a jelentkezési határidő: 2023. január 10. A képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött...

A címlapról

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által...
Sarkvidéki eredetű levegő árasztja el a Kárpát-medencét a jövő hét...
2017 óta fékezte Budapest észak–déli közösségi közlekedését a...
Budapest is szerepel az amerikai Time magazin World's Greatest...
Napról-napra erősödik a nappali felmelegedés, 20 fokot hoz a...
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep...

Könyvajánló

A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech