Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Hétfő este a városháza dísztermében, Süveges Éva, Nagy Sándor és Vidra Zoltán kapta az elismerést.

A vírushelyzet miatt a 2020-as kitüntetéseket is most adták át.

Ha valaki Kispestről és a sportról beszél, akkor először általában a labdarúgás jut az eszébe, de az elmúlt időszakban láthattuk, hogy mennyi rejtett és nyitott kincs található itt - kezdte ünnepi beszédét Gajda Péter, Kispest polgármestere.

Sok olyan sportoló, szakág, szakvezető, edző van a kerületben, akik valóban méltóak arra, hogy megkaphassák ezt az elismerést.

Nem véletlen, hogy a kerület vezetése évek óta arra törekszik, hogy minél több helyen sportolhassanak térítésmentesen a kispestiek. Például a wekerlei Zoltán utcai Sporttelep és a Tichy Lajos Sportcentrum megújítása is ezt a célt szolgálta.

A Magyarországon jelenleg is egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt a tavalyi díjátadó elmaradt, és idén is csak szűk körben tudták megtartani az eseményt.

A kerület Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottsága egyesületi vezetők, iskolaigazgatók javaslatai alapján választanak ki 3 olyan szakembert, aki érdemes a díjra. A díjakat Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Paróczai Anikó, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke adta át.

Kispest Sportjáért-díjban részesült 2020-ban:

  • Ostrowski Tamás, aki a Vass Lajos Általános Iskola testnevelő tanára volt 1992-től 2020-ig. Kiemelt sportágai a labdarúgás és az atlétika voltak. Labdarúgó-edzőként az elsők között csatlakozott a Bozsik Programhoz. Több évtizedes kiemelkedő munkásságát bizonyították az iskola diákolimpiai sportsikerei.
  • Sebestény József, aki 2006 óta a Nego Kyokushin Karate SE versenyzője, edzője, 2015 óta az egyesület elnöke. Az évek alatt számtalan verseny, edzőtábor és vizsga szervezésében vett részt, főrendezője a Kispest Kupa nemzetközi karateversenynek, szervezője a Lakótelepi Egészségnapnak.
  • Tőrincsi Krisztián, aki 2006 óta az Árpád Diáksport Egyesület kick-boksz szakosztályának tagja, versenyzője, 2013 óta edzője. Az évek során számos versenyen vett részt tanítványaival, akik közül többen nyertek országos bajnokságot és utánpótlás válogatott kerettagságot is. 

Kispest Sprtjáért-díjban részesült 2021-ben:

  • Süveges Éva, a Semmelweis Ignác Többcélú Szakképző Intézmény testnevelő tanára. 1983 óta tanít Kispesten, régebben a Pannónia, a Jókai Mór, az Eötvös József Általános Iskolákban és a Károlyi Gimnáziumban is oktatott. Több évtizedes atlétika- és röplabdaedzői múlttal bír, számos gyereket és fiatalt nevelt a mozgás szeretetére.
  • Nagy Sándor, aki 1989-től a Kispesti Uszoda, majd a Külső-Pesti Tankerület úszásoktatója. Az óvodások és iskolások kötelező és tanfolyami rendszerű úszásoktatása a feladata. Az elmúlt 32 év kiváló munkájának eredményeként tanulók ezrei sajátították el az úszás tudományát. 1976-ban és 1980-ban olimpiai 6. helyezést ért el 400 méteres gyorsúszásban.
  • Vidra Zoltán, a Nego Kyokushin Karate SE alapítója, szakmai vezetője 1996 óta. Azóta több mint 400 kispesti gyermek oktatását irányította, akik közül többen szereztek mester fokozatot. 1996-ban magyar bajnoki címet is szerzett, válogatott kerettag volt. 2017 óta a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség alelnöke.

Forrás:gajdapeter.hu

Még több hír Dél-Pestről

Negyedik alkalommal rendezte meg 2018-as indulása óta az általános iskolák közötti sportversenyt a Kispesti Sportközpont Káptalanfüreden, az önkormányzat üdülőtáborában.
A pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 48/2021.(XII.08.) önkormányzati rendeletben szabályozott idős korú személyek települési támogatására jogosult az egyéb feltételek teljesülése...
Szeptember 5-én kiderül, melyik pályázat alapján újul meg a metrómegálló és környéke.
A Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal a 2022. évi népszámlálás lebonyolításához – október-novemberi, főállás mellet díjazásért végezhető munkavégzésre – számlálóbiztosokat keres.
A Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák tanévnyitó értekezletén köszöntötte Borbély Lénárd polgármester a kerületi óvodapedagógusokat ma délelőtt a Királyerdei Művelődési Házban.
Véget ért az idei napközis önkormányzati tábor a Vass iskolában. A Kispesti Kóficok Kerületi Napközis Táborban naponta 100-130 gyerek színvonalas nyári elfoglaltságáról gondoskodtak a szervezők.
Közeleg Pestszentlőrinc-Pestszentimre kiemelkedő gasztrokulturális eseménye, a Városnapok 2022 – SzeptEmber Feszt Szabadtűzi Főzőverseny.
A Szent Imre téri nyilvános illemhely 2022. augusztus 29., hétfőtől újra üzemel és ingyenes lett.
A labdarúgó NB II 5. fordulójában a játéknap előtt 5. helyezett Soroksár a 9. ETO FC-t látta vendégül.
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint
A Ferencváros 4-0-ra verte a Shamrock Rovers csapatát csütörtök este, amivel sokkal közelebb kerültek az Európa-ligához.
Keresetkiegészítési lehetőség!
A kata-adójogszabályok módosítása miatt az önkormányzat ingyenes tanácsadói napot szervez az érintett kispesti vállalkozóknak.
Mintegy 1000 négyzetméteren égett az aljnövényzet a Péterhalmi erdőben.
Tájékoztatás: 2022. július 30-án, szombaton 7:00 óra és 16:00 között a Közraktár és a Sóház utcában az Önkormányzat a BKM Nonprofit Zrt. együttműködésével járdatakarítást tart.
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata a képviselő-testület 136/2022. (VI. 16.) határozata alapján jelen hirdetmény útján vállalkozókat keres a kizárólagos tulajdonát képező, 176170...
Komposztládákat és lombkomposztálókat, valamint esővízgyűjtő-tartályokat vehettek át azok a kispestiek, akik sikerrel jelentkeztek az idei önkormányzati programokra.
Ezúton értesítik a tisztelt Lakosságot, hogy Budapest Főváros XXIII. kerület, Soroksár területén folytatódik a Katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés.

A címlapról

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...
Lezárult a második fővárosi közösségi költségvetés szavazása, közel...
A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt kiemelték a száz...
Nálunk nem lesz energiahiány és ez nem jóslat, hanem ténybejelentés...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech