Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hétfő este a városháza dísztermében, Süveges Éva, Nagy Sándor és Vidra Zoltán kapta az elismerést.

A vírushelyzet miatt a 2020-as kitüntetéseket is most adták át.

Ha valaki Kispestről és a sportról beszél, akkor először általában a labdarúgás jut az eszébe, de az elmúlt időszakban láthattuk, hogy mennyi rejtett és nyitott kincs található itt - kezdte ünnepi beszédét Gajda Péter, Kispest polgármestere.

Sok olyan sportoló, szakág, szakvezető, edző van a kerületben, akik valóban méltóak arra, hogy megkaphassák ezt az elismerést.

Nem véletlen, hogy a kerület vezetése évek óta arra törekszik, hogy minél több helyen sportolhassanak térítésmentesen a kispestiek. Például a wekerlei Zoltán utcai Sporttelep és a Tichy Lajos Sportcentrum megújítása is ezt a célt szolgálta.

A Magyarországon jelenleg is egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt a tavalyi díjátadó elmaradt, és idén is csak szűk körben tudták megtartani az eseményt.

A kerület Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottsága egyesületi vezetők, iskolaigazgatók javaslatai alapján választanak ki 3 olyan szakembert, aki érdemes a díjra. A díjakat Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Paróczai Anikó, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke adta át.

Kispest Sportjáért-díjban részesült 2020-ban:

  • Ostrowski Tamás, aki a Vass Lajos Általános Iskola testnevelő tanára volt 1992-től 2020-ig. Kiemelt sportágai a labdarúgás és az atlétika voltak. Labdarúgó-edzőként az elsők között csatlakozott a Bozsik Programhoz. Több évtizedes kiemelkedő munkásságát bizonyították az iskola diákolimpiai sportsikerei.
  • Sebestény József, aki 2006 óta a Nego Kyokushin Karate SE versenyzője, edzője, 2015 óta az egyesület elnöke. Az évek alatt számtalan verseny, edzőtábor és vizsga szervezésében vett részt, főrendezője a Kispest Kupa nemzetközi karateversenynek, szervezője a Lakótelepi Egészségnapnak.
  • Tőrincsi Krisztián, aki 2006 óta az Árpád Diáksport Egyesület kick-boksz szakosztályának tagja, versenyzője, 2013 óta edzője. Az évek során számos versenyen vett részt tanítványaival, akik közül többen nyertek országos bajnokságot és utánpótlás válogatott kerettagságot is. 

Kispest Sprtjáért-díjban részesült 2021-ben:

  • Süveges Éva, a Semmelweis Ignác Többcélú Szakképző Intézmény testnevelő tanára. 1983 óta tanít Kispesten, régebben a Pannónia, a Jókai Mór, az Eötvös József Általános Iskolákban és a Károlyi Gimnáziumban is oktatott. Több évtizedes atlétika- és röplabdaedzői múlttal bír, számos gyereket és fiatalt nevelt a mozgás szeretetére.
  • Nagy Sándor, aki 1989-től a Kispesti Uszoda, majd a Külső-Pesti Tankerület úszásoktatója. Az óvodások és iskolások kötelező és tanfolyami rendszerű úszásoktatása a feladata. Az elmúlt 32 év kiváló munkájának eredményeként tanulók ezrei sajátították el az úszás tudományát. 1976-ban és 1980-ban olimpiai 6. helyezést ért el 400 méteres gyorsúszásban.
  • Vidra Zoltán, a Nego Kyokushin Karate SE alapítója, szakmai vezetője 1996 óta. Azóta több mint 400 kispesti gyermek oktatását irányította, akik közül többen szereztek mester fokozatot. 1996-ban magyar bajnoki címet is szerzett, válogatott kerettag volt. 2017 óta a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség alelnöke.

Forrás:gajdapeter.hu

Még több hír Dél-Pestről

Február elsején egy hasi műtéttel megkezdődnek a műtéti beavatkozások az egynapos sebészeten a Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) harmadik emeletén.
Kedves XVIII. Kerületi Nyugdíjas Pedagógusok!
A helyi támogatás egy egyösszegű, visszatérítendő, kamatmentes kölcsön ingatlan-fedezettel, amely 10 évre nyújtható.
A 2022. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége2023. január 31-én lejár!
A képviselő-testület novemberi ülésén a képviselők egyhangúlag megszavazták a csepeli lakhatási támogatás havi összegének emelését, amely tovább erősíti a csepeli szociális hálót a jelenlegi nehéz...
Soroksári bejelentés
A következő rendőrjárőr képzés 2023. február elején indul, amelyre a jelentkezési határidő: 2023. január 10. A képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött...
A Kispesti Rendészeti Központ új működéséről, az átmeneti gazdálkodásról és energiamegtakarítási intézkedésekről is döntött a képviselő-testület szerdán.
Jövő héten, hétfőtől elkezdik kicserélni az aszfaltburkolatokat az alábbi helyszíneken:
A csepeli önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szervezett ingyenes burgonya- és hagymaosztást.
Nemsokára kikerülnek a futtatók környékére a vadiúj négynyelvű, (magyar-angol-orosz-ukrán) táblák!
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI. 29.) Ök. sz. rendelete 61. §-a alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy...
Tavasszal találkoztak utoljára a Civil Házban a kerületi civil szervezetek képviselői.
A fővárosi közgyűlés 2022. augusztus 31-i ülésén módosította a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló 30/2020. (VI. 5.) önkormányzati rendeletet, a rendelet 8. § (2) bekezdése szerint:
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a kerületünk lakosai részére „Lakossági veszélyes hulladék gyűjtési akció”-t szervez 2022. november 12-én 9:00-13:00 óra...
A háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválság okán egyre több ország és egyre több vállalat vezet be rendkívüli takarékossági intézkedéseket az energiafelhasználás...
Ősszel nagy figyelmet szoktak kapni a különböző nőket és férfiakat érintő gyakori rosszindulatú daganatos betegségek megelőzését, korai felismerését szolgálató lehetőségek. Ennek keretében a...
Az FKF Zrt. tájékoztatása alapján, az idei lomtalanítási dátumokon túl már elérhető az egyes körzetek elszállítási dátumai.

A címlapról

Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech