Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Hétfőtől egészen augusztus 19-ig hétköznapokon várja a gyerekeket a kerületi napközis tábor a Vass Iskolában. Az önkormányzat 14 millió forintot költ a táboroztatásra, amelyet minden évben a Wekerlei Kultúrház (WK) koordinál.

Az önkormányzat minden évben, így idén is biztosítja a nyári napközis táborozást a kerületi általános iskolák tanulóinak első osztályostól a nyolcadikosig. A gyerekek ingyenesen vehetik igénybe a programokat, napköziellátást kapnak, az étkezésért ugyanannyit kell fizetniük a szülőknek, mint az iskolában, aki ott kedvezményt kap, itt is megkapja. Lehetőség van kerületen kívüli gyerekeknek is részt venni, de ők már térítési díjat fizetnek – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki Vinczek György alpolgármesterrel együtt kedd délelőtt járt a táborban. A polgármestert és az alpolgármestert Kiss-Szitár Orsolya, a WK tagintézmény-vezetője, Büki Katalin táborvezető és Dékán Haas Zsuzsa szabadidő-szervező kísérte végig a táboron.

Gajda Péter arról is beszélt, hogy ugyan az államosítás óta nincs köze az önkormányzatnak az iskolákhoz, de a táboroztatás mellett mindig próbál tenni valamit: idén is biztosítja az iskolai alapítványoknak az egy-egy millió forintos szabad felhasználású keretet, és iskolakezdésre füzetcsomagot is kap minden kispesti iskola alsó tagozatos és ötödikes kisdiákja az önkormányzattól.

Vinczek Györgytől megtudható, hogy a táborozás előtt az apróbb feladatok mellett már komolyabb balesetelhárítási munkát is el kellett végeznie a Közparknak. Az udvari padozat fa része ugyanis elhasználódott, ki kell cserélni, kertrendezést kellett és kell végezni. Az alpolgármester elmondta, egyes udvari játszóeszközöket lezártak, korábban, az önkormányzati felügyelet idején nem fordulhatott elő, hogy egy évig nem használtak kültéri játékokat. Ezt a lehangoló állapotot szeretnénk megszüntetni, hogy az eszközök használható, biztonságos állapotba kerüljenek, és balesetmentesen használhassák azokat a gyerekek – hangsúlyozta. Elsősorban asztalosipari munkákról van szó, összesen mintegy 2 millió forint pluszköltséget jelent az önkormányzatnak, ezeket ajándékba kapja az iskola – tette hozzá az alpolgármester.

Kiss-Szitár Orsolya elmondta, idén is komoly munka előzte meg az indulást. A technikai személyzeten kívül egy-egy táborvezető és szabadidő-szervező, valamint 13 pedagógus dolgozik a táborban, naponta 100-150 gyerek felügyeletét látják el nyolc héten keresztül, és gondoskodnak számukra programokról. Hozzátette: a tábor sikeressége azon is múlik, hogy a pedagógusok önként jelentkeznek, szívvel-lélekkel foglalkoznak a gyerekekkel, velük együtt jó hangulatban töltik el az időt.

Dékán Haas Zsuzsától megtudtuk, az állandó sportolási lehetőségek mellett minden nap délelőtt másfél órában 25–30 táborozó látogathatja a Kispesti Uszodát, többször tartanak kézműveskedést. A következő két hétben lesz autóbuszos kirándulás, ellátogatnak a Parlamentbe, terveznek városi sétát a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársainak segítségével, és lesz robotika, valamint önismereti foglalkozás. A szabadidő-szervező elmondta: a gyerekek itt máshogy töltik az idejüket, mint az iskolában, ezért olyan programokat próbálunk visszatérően biztosítani nekik, amiket szeretnek, amiben jól érzik magukat. Ilyen egyebek mellett a Parlament-látogatás a hozzá tartozó múzeumpedagógiai programmal, de nagyon szeretik a vizes programokat is. Vannak olyanok is, amelyekben mindenki szívesen vesz részt, ilyen például a Nem tudok rajzolni! – Nem! Tudok rajzolni! önbizalomerősítő kreatív foglalkozás vagy a pólónyomtatás és a játékos biztonságosinternet-foglalkozás is. Hozzátette: az általános visszajelzések a táborról pozitívak, nagyon jók. 

 

(uj.kispest.hu)

Még több hír Dél-Pestről

Keresetkiegészítési lehetőség!
A kata-adójogszabályok módosítása miatt az önkormányzat ingyenes tanácsadói napot szervez az érintett kispesti vállalkozóknak.
Mintegy 1000 négyzetméteren égett az aljnövényzet a Péterhalmi erdőben.
Tájékoztatás: 2022. július 30-án, szombaton 7:00 óra és 16:00 között a Közraktár és a Sóház utcában az Önkormányzat a BKM Nonprofit Zrt. együttműködésével járdatakarítást tart.
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata a képviselő-testület 136/2022. (VI. 16.) határozata alapján jelen hirdetmény útján vállalkozókat keres a kizárólagos tulajdonát képező, 176170...
Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budapest Főváros XXIII....
Komposztládákat és lombkomposztálókat, valamint esővízgyűjtő-tartályokat vehettek át azok a kispestiek, akik sikerrel jelentkeztek az idei önkormányzati programokra.
Ezúton értesítik a tisztelt Lakosságot, hogy Budapest Főváros XXIII. kerület, Soroksár területén folytatódik a Katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés.
A Csepeli Gyermeksziget Program keretében folytatja az önkormányzat a játszóterek megújítását. Nemrég megújult a Tárház utcai, és a Csikó sétányon lévő játszótér, ma pedig elindultak a munkálatok a...
A tervvel kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani
Káptalanfüreden találkoztak a testvérvárosi küldöttségek, hogy egyeztessenek a diákcsereprogram jövő évi újraindításáról.
Kanász-Nagy Máté, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke tekert, illetve egyeztetett ma Banga Zoltán önkormányzati képviselővel a Péterhalmi erdőben.
Szombaton 9:00 -13:00 óra között.
A soroksári Hivatal 2022. július 18-tól 2022. augusztus 21-ig igazgatási szünet miatt zárva tart.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ az érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 4. (hétfő) 24:00 óráig meghosszabbítja...
A Pesterzsébeti Önkormányzat tájékoztatása:
Hétfőtől egészen augusztus 19-ig hétköznapokon várja a gyerekeket a kerületi napközis tábor a Vass Iskolában. Az önkormányzat 14 millió forintot költ a táboroztatásra, amelyet minden évben a...

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech