Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hétfőtől egészen augusztus 19-ig hétköznapokon várja a gyerekeket a kerületi napközis tábor a Vass Iskolában. Az önkormányzat 14 millió forintot költ a táboroztatásra, amelyet minden évben a Wekerlei Kultúrház (WK) koordinál.

Az önkormányzat minden évben, így idén is biztosítja a nyári napközis táborozást a kerületi általános iskolák tanulóinak első osztályostól a nyolcadikosig. A gyerekek ingyenesen vehetik igénybe a programokat, napköziellátást kapnak, az étkezésért ugyanannyit kell fizetniük a szülőknek, mint az iskolában, aki ott kedvezményt kap, itt is megkapja. Lehetőség van kerületen kívüli gyerekeknek is részt venni, de ők már térítési díjat fizetnek – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki Vinczek György alpolgármesterrel együtt kedd délelőtt járt a táborban. A polgármestert és az alpolgármestert Kiss-Szitár Orsolya, a WK tagintézmény-vezetője, Büki Katalin táborvezető és Dékán Haas Zsuzsa szabadidő-szervező kísérte végig a táboron.

Gajda Péter arról is beszélt, hogy ugyan az államosítás óta nincs köze az önkormányzatnak az iskolákhoz, de a táboroztatás mellett mindig próbál tenni valamit: idén is biztosítja az iskolai alapítványoknak az egy-egy millió forintos szabad felhasználású keretet, és iskolakezdésre füzetcsomagot is kap minden kispesti iskola alsó tagozatos és ötödikes kisdiákja az önkormányzattól.

Vinczek Györgytől megtudható, hogy a táborozás előtt az apróbb feladatok mellett már komolyabb balesetelhárítási munkát is el kellett végeznie a Közparknak. Az udvari padozat fa része ugyanis elhasználódott, ki kell cserélni, kertrendezést kellett és kell végezni. Az alpolgármester elmondta, egyes udvari játszóeszközöket lezártak, korábban, az önkormányzati felügyelet idején nem fordulhatott elő, hogy egy évig nem használtak kültéri játékokat. Ezt a lehangoló állapotot szeretnénk megszüntetni, hogy az eszközök használható, biztonságos állapotba kerüljenek, és balesetmentesen használhassák azokat a gyerekek – hangsúlyozta. Elsősorban asztalosipari munkákról van szó, összesen mintegy 2 millió forint pluszköltséget jelent az önkormányzatnak, ezeket ajándékba kapja az iskola – tette hozzá az alpolgármester.

Kiss-Szitár Orsolya elmondta, idén is komoly munka előzte meg az indulást. A technikai személyzeten kívül egy-egy táborvezető és szabadidő-szervező, valamint 13 pedagógus dolgozik a táborban, naponta 100-150 gyerek felügyeletét látják el nyolc héten keresztül, és gondoskodnak számukra programokról. Hozzátette: a tábor sikeressége azon is múlik, hogy a pedagógusok önként jelentkeznek, szívvel-lélekkel foglalkoznak a gyerekekkel, velük együtt jó hangulatban töltik el az időt.

Dékán Haas Zsuzsától megtudtuk, az állandó sportolási lehetőségek mellett minden nap délelőtt másfél órában 25–30 táborozó látogathatja a Kispesti Uszodát, többször tartanak kézműveskedést. A következő két hétben lesz autóbuszos kirándulás, ellátogatnak a Parlamentbe, terveznek városi sétát a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársainak segítségével, és lesz robotika, valamint önismereti foglalkozás. A szabadidő-szervező elmondta: a gyerekek itt máshogy töltik az idejüket, mint az iskolában, ezért olyan programokat próbálunk visszatérően biztosítani nekik, amiket szeretnek, amiben jól érzik magukat. Ilyen egyebek mellett a Parlament-látogatás a hozzá tartozó múzeumpedagógiai programmal, de nagyon szeretik a vizes programokat is. Vannak olyanok is, amelyekben mindenki szívesen vesz részt, ilyen például a Nem tudok rajzolni! – Nem! Tudok rajzolni! önbizalomerősítő kreatív foglalkozás vagy a pólónyomtatás és a játékos biztonságosinternet-foglalkozás is. Hozzátette: az általános visszajelzések a táborról pozitívak, nagyon jók. 

 

(uj.kispest.hu)

Még több hír Dél-Pestről

Egy valóban idilli, kertvárosi környezetben élhetnénk, de ezért nekünk, lakosoknak is változtatnunk kell a szemléletünkön. Önkormányzatunk az „UPSURGE” nevű nemzetközi projekttel segít a...
Az önkormányzati adók – a helyi építmény- és telekadó – törvényben meghatározott I. féléves részletének esedékességi ideje 2023. március 16. (a II. féléves részlet esedékessége 2023. szeptember 15.).
A Pesterzsébet Környezetvédelméért Közalapítvány a Duna-parti Közösségi Kert közösségével 2023-ban is pályázatot ír ki a Budapest XX. kerületi lakosság részére a közösségi kert szabad parcelláinak...
Csepel önkormányzatának költségvetése stabil és kiszámítható működést biztosít az önkormányzatnak.
Hettinger Ágnes képeiből nyílt kiállítás Kedves tájaim címmel a Városházán kedd délután.
A ferencvárosi kutyafuttatók fertőtlenítését az alábbi ütemezés szerint fogjuk elvégezni (csapadékos időjárás esetén csúsztatva).
Február 20-tól felújítják a Soroksár és Csepel között közlekedő D14-es komp vontatócsörlőjét, a munkák miatt mintegy három hónapig nem közlekednek a járatok – közölte a BKV Zrt. csütörtökön az...
Ferencváros Önkormányzata átvállalja a többletköltséget, amit a szolgáltatói díjemelés okozott a közékteztetésben.
Tovább folytatja a csepeli önkormányzat a rászorulók megsegítését, ami különösen fontos ebben a nehéz helyzetben, amikor az energiaárak drasztikus emelkedése egyre több embernek okoz gondot.
Pesterzsébet Önkormányzata GAMESZ (Bp. 1201. Baross u.73-77.) keres 1 fő részmunkaidős ( 4 órás ) konyhai alkalmazottat, közalkalmazotti jogviszonyba, XX. kerületi tálalókonyhára.
Február elsején egy hasi műtéttel megkezdődnek a műtéti beavatkozások az egynapos sebészeten a Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) harmadik emeletén.
Kedves XVIII. Kerületi Nyugdíjas Pedagógusok!
A helyi támogatás egy egyösszegű, visszatérítendő, kamatmentes kölcsön ingatlan-fedezettel, amely 10 évre nyújtható.
A 2022. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége2023. január 31-én lejár!
A képviselő-testület novemberi ülésén a képviselők egyhangúlag megszavazták a csepeli lakhatási támogatás havi összegének emelését, amely tovább erősíti a csepeli szociális hálót a jelenlegi nehéz...
Soroksári bejelentés
A következő rendőrjárőr képzés 2023. február elején indul, amelyre a jelentkezési határidő: 2023. január 10. A képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött...

A címlapról

2017 óta fékezte Budapest észak–déli közösségi közlekedését a...
Budapest is szerepel az amerikai Time magazin World's Greatest...
Napról-napra erősödik a nappali felmelegedés, 20 fokot hoz a...
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep...
Budapest Főváros Önkormányzata a 2023/2024-es tanévre „TRAMBULIN"...
Március 20-a, hétfő délutántól a 3-as metró hétköznap újra a teljes...

Könyvajánló

A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech