Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A tervek szerint halad az egynapos sebészet kialakítása a Kispesti Egészségügyi Intézet harmadik emeletén.

A megvalósítást az építéssel és a műszerezéssel együtt több mint egymilliárd forinttal támogatta az Egészséges Budapest Program. Az építkezés után egy olyan tágas gyógyító részleg várja a kispestieket, ahol két műtő is lesz. A bontási munkálatok végeztével tartott hétfő délelőtti bejáráson Dr. Kumin Marianna főigazgató-főorvos és Hegedűs Norbert projektvezető kísérte végig a területen Gajda Péter polgármestert, Burány Sándor országgyűlési képviselőt és Vinczek György alpolgármestert.

Burány Sándor arról beszélt, hogy a Fővárosi Önkormányzat támogatásával, az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló egynapos sebészettel a kispestieknek sokkal jobb ellátásban lesz részük, mint korábban. Nekem azért is szívügyem ez, mert szinte minden évben adtam be a Parlamentben módosító javaslatokat a költségvetéshez, hogy kapjon több állami forrást az egészségügyi intézmény, de ezeket rendre elutasították. Szeretném, ha a jövőben még hasonló beruházásoknak tudnánk majd örülni – fogalmazott Kispest országgyűlési képviselője.

A projektvezetőtől megtudtuk, a bontási munkálatok befejeződtek, megkezdődött az építés, nyolc szakág – a gépészettől a villanyszerelésen és építészeten át az orvostechnikáig – folyamatos dolgozik a területen. Most a gépészeti, elektromos vezetékeket helyezik el, aztán a betonozás következik. A tervek szerint novemberben befejeződik a szárazépítészet is, és december végén kerülhet sor a kisműszaki átadásra – mondta el Hegedűs Norbert, hozzátéve, hogy tudják vállalni a határidőket.

Nagyon elégedett vagyok, terv szerint halad minden. Rendkívül örülök, hogy szervezetten zajlik ez az óriási kivitelezés. Komoly együttműködés és együttgondolkodás áll a munkálatok mögött, reményeim szerint jövő februárban már műtétek zajlanak majd itt az egynapos sebészeten – mondta el lapunknak Dr. Kumin Marianna.

A főigazgató-főorvostól a két hónappal ezelőtti bejáráson megtudtuk, a majdani egynapos sebészet profiljában – mint általában máshol is – első helyen szerepel majd a szemészet, kiemelt helyen a sebészet, elsősorban a hasi laparoszkópos eljárások, de lesz lehetőség a bőrelváltozásokkal kapcsolatos beavatkozásokra, kisebb ortopédiai javításokra, urológiai műtétekre. Az ide érkező betegeket 3-6 óra alatt látják el, ők a megfigyelés után 30 percen belül megközelíthető tartózkodási helyükre térhetnek vissza.

Forrás: kispest.hu

Még több hír Dél-Pestről

Idén Eörsi László történész vehette át Baranyi Krisztinától és Döme Zsuzsanna, Suzi alpolgármestertől Ferencváros Bárány János-díját.
László Csaba szerint gondjai vannak a Ferencváros mai Európa-liga ellenfelének, a Celticnek. A Fradi korábbi edzője szerint az FTC-nek reális esélye lehet a skótok ellen.
Praxisonként 100-120 adag, 3 influenzatörzs ellen védelmet nyújtó 3Fluart védőoltás érkezett a kerületi háziorvosokhoz.
Hogyan fejlesszük a közlekedést a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út és a Gyömrői út térségében?
Pesterzsébet Önkormányzata és a Pesterzsébeti ’56-os Szövetség szervezésében ünnepségsorozatra kerül sor az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, melyre minden érdeklődőt várnak a...
Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, október 8-án pénteken és 9-én szombaton 8-tól 16-óráig.
A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. szeptemberében létrehozta saját Egészségvédelmi Irodáját (az EVI-t).
„Minek nevezzelek?” címmel az önkormányzat pályázatot hirdet középiskolások számára a kerület új elnevezésére.
Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amely idén számos szempontból megújult.
A lakossági fórumon Pesterzsébet Önkormányzata tájékoztatót tart a Pesterzsébetet is érintő fővárosi és az állami közlekedési beruházásokról.
1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezés
2021 október 1. és 2021. november 2. napja közötti időszakban ismét lehetőség van a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 17/2019.(VI.14.) önkormányzati rendeletben szabályozott...
A Budapest Főváros IX. ker. Ferencváros Önkormányzata Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottsága díjmentes Veszélyeshulladék-gyűjtési akciót hirdet 2021. október 9-án,...
Milyennek látják a kerületi gyermekek és fiatalok a függőségeket, a rossz szokásokat?
Elérkezett az idő, hogy tájékoztatást adjak az egynapos sebészet kivitelezési munkálatainak előrehaladásáról, az egy napot érintő forgalomtechnikai kényelmetlenségről (részleges útlezárás), az...
Mivel a lakossági használt sütőolajat nem szabad kiönteni és szelektív szemétgyűjtő szigeteken sem lehet elhelyezni, az Önkormányzat gyűjtőpontokat állított fel Pesterzsébeten.
Gondoltad volna, hogy minden napra (átlagosan) 1800 véradó kell ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra...
Idén október 25-29. között kerül sor a XXIII. kerületben a 2021. évi lakossági lomtalanításra.

A címlapról

A barna tajkártyásokat érinti a változás.
Üzent a MOL, KORLÁTOZZÁK az üzemanyageladást: ezért hozták meg a...
Ködös, csípős reggelek, napsütéses őszi délutánok várnak ránk jövő...
A modern dízelmotorok működéséhez nélkülözhetetlen AdBlue folyadék...
A fővárosi hétköznapok és a hétvégi kirándulások alkalmával mind a...
Az október 23-i megemlékezések, illetve politikai rendezvények miatt...

Könyvajánló

Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.
Hogyan lehetetleníti el a hatékony vezetést a gőg, és mit tehetünk ez ellen?
Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A címből talán kiderül, hogy én nem tartozom közéjük. Nézzük miért gondolom így!
Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech