Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A minden évben meghirdetett Komposztáló Kerület program népszerűségéből adódóan az idén is támogatja önkormányzatunk a zöldhulladék felhasználását, és lehetőséget biztosít a kispesti lakosok számára, hogy komposztáló edényhez jusson.

Az önkormányzat a komposztáló edények költségének 70%-át átvállalja, a jelentkező önrésze 30%, ami 3.000.- Ft, azaz háromezer forint.

Miért jó komposztálni?
A komposztálásnak számos előnye van. Kevesebb szemét keletkezik, mindemellett olcsó és környezettudatos megoldást biztosít. Javítja a talaj minőségét, tápanyagtároló képességét is. Szeretné elősegíteni növényei növekedését, vagy ellenállóbbá tenni a kórokozókkal és kártevőkkel szemben? A komposztálás megoldást jelent erre, ugyanis a komposztban található hormontartalmú anyagok serkentik a növények növekedését.

Kik jelentkezhetnek?
A kertes övezetekben élő családokon kívül a zöldfelülettel rendelkező intézményeket és a zárt kerttel rendelkező társasházakat is jelentkezhetnek a programba. Intézmények esetén az intézményvezetők, társasházak esetén a közös képviselők jelentkezését fogadjuk el!

A program leírása:
Minden jelentkező részt vehet egy előadáson, melyen a komposztálásról szóló hasznos ismeretek sajátíthatja el, illetve választ kaphat felmerülő kérdéseire. Az előadás után vehető át címenként egy-egy komposztáló edény és lombkomposztáló rács, melynek az átvételéről egy használatbavételi megállapodást kell kitölteni, melyet az önkormányzat köt a komposztálási programban résztvevőkkel. Az oktatás feltétele annak, hogy a komposztálót átvegye a jelentkező.

Hogyan lehet jelentkezni?
Jelentkezését elküldheti elektronikus formában a Kispesti Önkormányzat Zöldprogram Irodára a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre. A beérkezett jelentkezési lapokon szereplő adatokra a Pénzügyi és Gazdasági Iroda ki állítja a számlát (önrész 3.000.- forint), aminek a teljesítésével válik véglegessé az igénylés. A befizetést a számlán szereplő bankszámlaszámra történő utalással teljesítheti a megadott teljesítési határideig. A Közleményben a jelentkező nevét fel kell tüntetni. A Zöldprogram Iroda munkatársai tájékoztató e-mailt küldenek Önnek a beérkezett összegről és az igénylés véglegessé válásáról. A programra jelentkezők jelentkezési sorrend alapján kapnak értesítést e-mailben vagy telefonon az előadások és az edények átvételének lehetséges időpontjairól, melyek közül a jelentkező kiválaszthatja a számára megfelelő időpontot, megerősítve ezzel részvételi szándékát.

Jelentkezési lap doc
Jelentkezési lap pdf

Ezt a hírt közzétette a híroldalán: Kispest Önkormányzata

(uj.kispest.hu)

Még több hír Dél-Pestről

A soroksári Hivatal 2022. július 18-tól 2022. augusztus 21-ig igazgatási szünet miatt zárva tart.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ az érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 4. (hétfő) 24:00 óráig meghosszabbítja...
Hétfőtől egészen augusztus 19-ig hétköznapokon várja a gyerekeket a kerületi napközis tábor a Vass Iskolában. Az önkormányzat 14 millió forintot költ a táboroztatásra, amelyet minden évben a...
Az új CT készülék helyiségeinek kivitelezése miatt változnak szakrendelések helyszínei a FESZ-ben!
„Nyári diákmunka 2022.” elnevezésű munkaerő-piaci program idén is lehetőséget biztosít nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére, hogy segítse a fiatalok...
Megkezdődtek a munkálatok a Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontnál, ahol a fejlesztéshez kapcsolódóan a Városgazda több ütemben megkezdte az elkorhadt, sérült és balestveszélyes fák...
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályára munkatársat keres közútkezelői-útügyi ügyintézői (műszaki ügyintéző) munkakör betöltésére.
A XVIII. kerület Önkormányzata az alábbi felhívást tette közzé híroldalán:
Családtagjai, ismerősei, barátai és kollégái kísérték utolsó útjára a május 27-én elhunyt Szűcsné Juhász Csillát, a Kispesti Árnyas Óvoda vezetőjét a Kispesti Új Temetőben hétfő délelőtt.
Szeptemberben újra birtokba vehetik a kerületi gyerekek a Mester utcai tanuszodát, a lakótelepi Lobogó tanuszodát és a Komplex Ovi játszóudvarát!
Pedagógusnap alkalmából, jutalmakkal ismerte el Pesterzsébet Önkormányzata a kerületben dolgozó pedagógusok munkáját.
2022-ben Soroksáron a nyári napközis tábor 2022. június 27. és augusztus 19. között 8 héten át kerül megszervezésre, melynek helyszíne a Grassalkovich Antal Általános Iskola (1238 Budapest, Hősök...
A XVIII. kerületben történt eset kapcsán a kerület a következő fontos hírt tette közzé:
A minden évben meghirdetett Komposztáló Kerület program népszerűségéből adódóan az idén is támogatja önkormányzatunk a zöldhulladék felhasználását, és lehetőséget biztosít a kispesti lakosok...
Tegnapelőtt bepakoltunk, tegnap pedig elvittük a csepeliek adományát határon túlra, a kárpátaljai Beregszászra. Ez volt a segélyszállítmányunk 2. hulláma – írja Borbély Lénárd polgármester a...
Budapest XX. kerület Gubacsi lakótelep területén forgalmirend-változás lép érvénybe 2022. június 1-től.

A címlapról

Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok...
A négy hónapja tartó ukrajnai háborúban a gyors tűzszünet Európa...
Háromnapos NATO csúcs kezdődött Madridban, az ülésen Magyarországot...
A rendőrség közzétett egy figyelemfelkeltő videót arról, hogy...
Köztudott, hogy kötelező biztosítás és érvényes műszaki vizsga...
A család, az oktatás és a kultúra is erőforrás az ország számára –...

Könyvajánló

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az új, nyelven kívüli jelenségek elnevezésére.
A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech