Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Az V. Kispesti Nőnapi Sportprogramot és a IV. nyugdíjas sportnapot rendezték meg ma a Tichy Lajos Sportcentrumban. Délelőtt a nyugdíjasok, délután a diákok sportoltak.

 

Köszöntőjében Lehoczki Zoltán a Kispesti Sportközpont intézményvezetője elmondta, a korábbi nőnapi atlétikai verseny elnevezést azért változtatták meg, mert ez a nap nem a versenyről szól, hanem arról, hogy mindenki jól érezze magát, éljen egészségesebben és mozogjon kicsit.

Vinczek György alpolgármester azért is nevezte különösen fontosnak a rendezvényt, mert – mint mondta – a nyugdíjas civil szervezetek tagjai között vannak a legaktívabb hölgyek.

Kertész Csaba alpolgármester úgy fogalmazott, nagyon jó beruházás volt a Tichy Lajos Sportcentrum felújítása az önkormányzat részéről, hiszen napközben és esténként is sok látogatója van a létesítménynek.

A rendezvény társszervezője a Kispest Senior Egészségmegőrző és Sport Egyesület (KSESE) volt. Oláh László elnök arról beszélt lapunknak, hogy ez a közös sportnap jó példája annak az együttműködésnek, amelyről egy hónappal ezelőtt egyeztettek a nyugdíjas tagokat is soraikban tudó civil szervezetek képviselői (a kerületi idősek, nyugdíjasok sportolási lehetőségeiről tartott februári megbeszélésen a KSESE mellett a MASZSZ Kispesti Területi és Nyugdíjas Alapszervezetének, a Kispesti Nyugdíjasok és Mozgássérültek Klubja, a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete, a Szolidaritás Szabadidő és Természetjáró Sportegyesület, a Platán Természetbarát Egyesület, a Kárász István Természetbarát Egyesület, az Együtt-egymásért Csacsogó Club, az „Ép testben Ép lélek” Kispesti Nordic Walking Szenior Klub, valamint a Séta az Egészségért Klub képviselői vettek részt).  

Oláh László elmondta a nőnapi sportprogramot meghirdették a Facebookon és értesítették róla a nyugdíjas szervezeteket is, bárki csatlakozhatott. Egyik napról a másikra elérni Kispest teljes nyugdíjas lakosságát, lehetetlen küldetés, de jó irányba indult a kezdeményezés, most már csaknem százan vagyunk, érezhető az érdeklődés – fogalmazott.

Zenés bemelegítéssel indult a program, majd közös sétával folytatódott. Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatója egészségmegőrző előadást tartott. Többféle sportolási lehetőség várt a résztvevőkre a nap folyamán, hangsúlyozottan nem versenyjelleggel, hiszen a mozgást és az egészségmegőrzést célozta meg a program. Volt kislabdahajítás, célba dobás, kosárra dobás, futás, kocogás, petanque, asztalitenisz, nordic walking, sakk és a szabadtéri kondigépeket is használhatták az idősek és a fiatalok.

Összesen 170-en vettek részt a nőnapi sportprogramon, 80-an voltak a nyugdíjasok, kilencvenen a diákok, 50-en a Semmelweis középiskolából és 40-en a Gábor iskolából. 

(uj.kispest.hu)

Még több hír Dél-Pestről

A helyi támogatás egy egyösszegű, visszatérítendő, kamatmentes kölcsön ingatlan-fedezettel, amely 10 évre nyújtható.
A 2022. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége2023. január 31-én lejár!
A képviselő-testület novemberi ülésén a képviselők egyhangúlag megszavazták a csepeli lakhatási támogatás havi összegének emelését, amely tovább erősíti a csepeli szociális hálót a jelenlegi nehéz...
Soroksári bejelentés
A következő rendőrjárőr képzés 2023. február elején indul, amelyre a jelentkezési határidő: 2023. január 10. A képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött...
A Kispesti Rendészeti Központ új működéséről, az átmeneti gazdálkodásról és energiamegtakarítási intézkedésekről is döntött a képviselő-testület szerdán.
Jövő héten, hétfőtől elkezdik kicserélni az aszfaltburkolatokat az alábbi helyszíneken:
A csepeli önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szervezett ingyenes burgonya- és hagymaosztást.
Nemsokára kikerülnek a futtatók környékére a vadiúj négynyelvű, (magyar-angol-orosz-ukrán) táblák!
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI. 29.) Ök. sz. rendelete 61. §-a alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy...
Tavasszal találkoztak utoljára a Civil Házban a kerületi civil szervezetek képviselői.
A fővárosi közgyűlés 2022. augusztus 31-i ülésén módosította a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló 30/2020. (VI. 5.) önkormányzati rendeletet, a rendelet 8. § (2) bekezdése szerint:
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a kerületünk lakosai részére „Lakossági veszélyes hulladék gyűjtési akció”-t szervez 2022. november 12-én 9:00-13:00 óra...
A háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválság okán egyre több ország és egyre több vállalat vezet be rendkívüli takarékossági intézkedéseket az energiafelhasználás...
Ősszel nagy figyelmet szoktak kapni a különböző nőket és férfiakat érintő gyakori rosszindulatú daganatos betegségek megelőzését, korai felismerését szolgálató lehetőségek. Ennek keretében a...
Az FKF Zrt. tájékoztatása alapján, az idei lomtalanítási dátumokon túl már elérhető az egyes körzetek elszállítási dátumai.
Ugyan még mindig nem fejeződött be a hivatali útvesztők miatt a hosszúra nyúlt közbeszerzési eljárás az önkormányzat fenntartásában lévő utak javítására, ennek ellenére megkezdték azoknak az utaknak...
A nehéz gazdasági helyzetben, az elszabaduló árak és az egyre ijesztőbb méretű infláció mellett az Önkormányzat fontosnak tartja, hogy a kerületiek életét valamelyest megkönnyítő programokat...

A címlapról

Budapest fontos célkitűzése a város zöldítése, zöldfelületeinek...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...
A Primark első magyarországi üzlete Budapesten, az Arena Mall...
Az utasforgalom előtt kora délután nyitják meg a két állomást, azt...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech