Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Néhány nappal ezelőtt már beszámoltunk arról, hogy a 2020-2021-es tanév végén is kiosztásra került az „Élen a tanulásban, élen a sportban” díj. 

Június 15-én a Békésy György Technikum és a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai vették át az okleveleket. 

Június 24-én a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban zárták le a tanévet. Az eseményen Horváth Tamás polgármester Kiss Donát Lőrincnek és Solymári Máténak adta át Rákosmente Önkormányzatának oklevelét. 

Kiss Donát Lőrinc kitűnő tanulmányi eredménye mellett a Budapest Honvéd Sportegyesület párbajtőr versenyzője. Eredményei közül ki kell emelnünk, hogy gyermek férfi párbajtőr kategóriában, korosztályában az összesített országos ranglista 2. helyén fejezte be a 2020-2021-es szezont. Ehhez az is hozzájárult, hogy 2020 végén Szolnokon az Olimpici GP-n, a Gyermek Fiú Párbajtőr versenyen 3. helyezést ért el, majd 2021 februárjában már meg is nyerte ezt a viadalt. 

Solymári Máté az IKARUS SE atlétája, aki az OATV német verseny iskolai fordulójából, és a fizika tanulmányi verseny aktuális fordulójából is továbbjutott. Sporteredményei közül ki kell emelnünk, hogy a Serdülő Országos Bajnokság 1500 méteres akadályfutását megnyerte, és ugyanezen versenyen a 3000 méteres síkfutásban sem talált legyőzőre. 2021. február 6-án pedig a Fedettpályás U-16-os Magyar Bajnokságot nyerte meg 1500 méteres síkfutásban, ahol az ideje új korosztályos magyar csúcs, hiszen egy húszéves rekordot sikerült megdöntenie. 

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete nagy jelentőséget tulajdonít a tanulmányi munkában és sportolásban elért kimagasló eredménynek. Ezen eredmények elismerésére az önkormányzat 1998-ban „Élen a tanulásban, élen a sportban” néven díjat alapított, amelyet első alkalommal 1999-ben adott át. 

Az alapító iratban a következő mondat olvasható: „Az »Élen a tanulásban, élen a sportban« díj azon kerületben tanuló diáknak adományozható, aki a tanulmányi munkában és a sportban kiváló eredményt ért el, meghirdetett egyéni, illetve csapatversenyen kimagaslóan szerepelt”. 

Az elismeréshez oklevél és egy nagyobb összegű ajándékutalvány is jár.

Forrás: rakosmente.hu

Még több hír Kelet-Pestről

A Budapest Airport Zrt. az alábbi tájékoztatást szeretné nyújtani a lakosságnak a 2021. július 30. és augusztus 1. között a Hungaroringen megrendezésre kerülő Forma 1 Magyar Nagydíj kapcsán
A XVI. kerületi Önkormányzat a lakosság kérésének eleget téve, folytatja a macskaivartalanítási akcióját.
A 3-as metróvonalon a rekonstrukciós munkálatok miatt mától augusztus 22-ig Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között járnak metrópótló autóbuszok - közölte a BKV Zrt. az MTI-vel, jelezve...
A szabadnapos rendőr egy XVII. kerületi lakásban először azt hallotta, amikor eldörrent a fegyver, utána kiabálásra lett figyelmes.
Július 31-e és augusztus 5-e között a tizenhetedik kerületben lesz lehetőség a mobil kormányablakbusz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi helyszíneken és időpontban
2021.07.26. és 2021.08.26. között a Kelet-Pest megyei Kft. a villamos hálózatok kertészeti és erdészeti jellegű karbantartását, mint kivitelező vállalkozó végzi.
A délelőtt folyamán ünnepélyes keretek között új nevet kapott a Havashalom park: immáron a Kertvárosi Olimpikonok parkja nevet viseli a köztér.
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek.
Néhány nappal ezelőtt már beszámoltunk arról, hogy a 2020-2021-es tanév végén is kiosztásra került az „Élen a tanulásban, élen a sportban” díj.
A Zacskómentes Világnap alkalmából az Erzsébetligeti Színház meghirdette a Kertvárosi Szütyő Kihívást . Az összefogás célja, hogy 500 db bevásárláshoz használható szütyő, zsák készüljön a...
Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy a Szerocor Konzorcium kerületünk területén földi úton történő szúnyoggyérítést végez a meteorológiai körülmények függvényében a napnyugta utáni órákban.
A Kőbányai Önkormányzat ismét meghirdeti a „Kőbánya számít Rád” szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot.
Az Önkormányzat fontosnak tartja a kerület kertvárosi jellegét, melyet évről évre igyekszik különböző versenyekkel, akcióprogramokkal elősegíteni, ezért idén ismét csatlakozott „A legszebb...
A „Rákosmenti krízistömb rehabilitáció 2016” című projekt keretében megvalósuló munkaerőpiaci beilleszkedést elősegítő OKJ képzések közül újabb, a negyedik valósult meg: óvodai dajka tanfolyam,...
Az év végéig 700 millió forintos állami támogatásból Kőbányán megépül Magyarország első fedett kerékpáros fapályája. A velodrom nemcsak a versenysportot szolgálja majd, de alkalmas lesz arra is,...
Horváth Tamás polgármesterrel beszélgettünk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont építésének előzményeiről.
Horváth Tamás polgármesterrel beszélgettünk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont építésének előzményeiről.

A címlapról

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok...
Elkezdődött az őzek násza, az aktívabb állatok gyakrabban...
Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópályán és...
Pénteken változnak az üzemanyagárak a hazai kutakon, a benzin...
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a...
Csatlakozott a Díjnet Zrt. rendszeréhez az NHKV Nemzeti...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Constantinos C. Markides: Szervezzük újra! - Vállalatok az állandósult diszrupció korában című könyve.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Okoscégek a holnap munkavállalóiért

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.