Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK) az EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú „A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” elnevezésű, kiemelt projekt (Montázs projekt, https://www.nfszk.hu/projektek/montazs-projekt) keretében országos fogyatékosságügyi tanácsadói hálózatot (https://www.efiportal.hu/a-projekt-szolgaltatasai/informacios-es-koordinacios-pontok/) létesített annak érdekében, hogy hatékonyabban segítsék a fogyatékos emberek és családjaik információkhoz, ellátásokhoz való hozzáférését és a területen tevékenykedő szakemberek munkáját. 

A tanácsadók várják a mozgássérült, látássérült, hallássérült, intellektuális képességzavarral (értelmi sérült), beszédfogyatékossággal, pszicho-szociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral élő embereket, halmozottan sérült gyermekeket, felnőtteket és hozzátartozóikat, valamint a velük foglalkozó szakemberek fogyatékosságüggyel kapcsolatos kérdéseit: 

• közszolgáltatásokról, ellátásokról, intézményekről és szakemberekről, speciális segédeszközökről, 

• érdekvédelmi szervezetekről, helyi szintű szolgáltatásokról, 

• a projekt egyéb szolgáltatásairól (Területi Autizmus Munkacsoportokról és az Alternatív és Augmentatív Kommunikáció (AAK) szolgáltatási hálózatról és segédeszköz-kölcsönzési lehetőségekről). 

Szükség esetén segítik az átjárást a területi szociális alapellátásokhoz, igény szerint intézményekben is tartanak tanácsadást, tájékoztató előadást, valamint klubfoglakozásokat szerveznek a súlyosan, halmozottan sérült emberek hozzátartozói részére. 

További hasznos információkat a tematikus honlapon találnak: www.efiportal.hu

A szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe: telefonon, email útján, és előzetes telefonos időpontfoglalás alapján, személyesen a VII. kerületben működő Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központban, akadálymentes, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyszínen. (A veszélyhelyzet és a járvány idején a személyes ügyfélfogadás szünetel, ill. korlátozott!) 

Soltész Judit fogyatékosságügyi tanácsadó 

E-mail cím: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel.: 06 20/ 267-9531 

Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ, Történetek Kávézója 

1074 Budapest, Dohány u. 22-24. (bejárat a Síp u. felől), Tel.: 06 1/352- 8672 

Az információs és koordinációs pontokról való bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el:

FOGYATÉKOSSÁGÜGYI TANÁCSADÁS _Pest.jpg


Forrás: Rákosmente

Még több hír Kelet-Pestről

Az év végéig 700 millió forintos állami támogatásból Kőbányán megépül Magyarország első fedett kerékpáros fapályája. A velodrom nemcsak a versenysportot szolgálja majd, de alkalmas lesz arra is,...
Horváth Tamás polgármesterrel beszélgettünk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont építésének előzményeiről.
Horváth Tamás polgármesterrel beszélgettünk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont építésének előzményeiről.
Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzata megrendelte a p latánfák permetezését . A munkálatokat a Lakidar Kft. végzi.
A szépségápolás a nők számára nemcsak a napi rutin része, hanem a kikapcsolódás is egyben. Valljuk be, van egy sajátos izgalma annak, amikor elmehetünk a szalonba, és néhány órát magunkra...
Közrendésezti Intézkedés- hídfelújítás biztosításához
Idén is meghirdeti Önkormányzatunk a tavaszi nyesedékgyűjtési akciót.
Nem történt rablási kísérlet egy pénzszállító cég alkalmazottja ellen szerdán egy X. kerületi bevásárlóközpontban, az esetet a cég munkatársa kitalálta - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság...
A Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat hívja fel a kutyások figyelmét arra, hogy vigyázzanak a kedvenceikre, mert valaki szögekkel tűzdelt ételt dobált szét Kőbányán
Lakossági jelzésekre reagálva fokozottan ellenőrzi a 9-es és 151-es buszokat a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), szerdán és csütörtökön gyakorlatilag...
Timmel Ede önkormányzati képviselő, és a Környezetvédelmi Iroda munkatársai ellátogattak a Rózsaszál utcai játszótérre, hogy felmérjék a területre kiválasztott új eszközök pontos helyét.
Horváth Tamás polgármester levelet kapott a Budapesti Közlekedési Központ menedzsmentjétől.
A tanácsadók várják a mozgássérült, látássérült, hallássérült, intellektuális képességzavarral (értelmi sérült), beszédfogyatékossággal, pszicho-szociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral...
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Kapitányság néhány tanácsa a BETÖRÉSES LOPÁSOK MEGELŐZÉSÉNEK érdekében.
A Magyar Építő Zrt. és a Záév Zrt. nettó 47 milliárd forintos közös ajánlata nyerte a kőbányai multifunkcionális sportcsarnok és uszoda építésének jogát - írja a Világgazdaság. A konzorcium...

A címlapról

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) május 22-től bezárja a Móricz...
Hússzor annyi mikroműanyagot juttat a szervezetébe egy évben, aki...
A bajnok Ferencváros kapta a Fair Paly-díjat a vasárnap befejeződött...
A gyalogosok biztonsága érdekében balesetmegelőzési ellenőrzést tart...
Humor, lazaság, kiegyensúlyozottság, örök fiatalság – ezek a...
Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a pandémia miatti lezárás az...

Könyvajánló

Szédítő a változások üteme az üzleti életben, és eljött az ideje az új törvényszerűségek felismerésének! – állapítja meg Judy Samuelson, akinek az Aspen Intézet üzleti és társadalmi programjáért felelős ügyvezető igazgatójaként kivételes rálátása van e folyamatokra.
Az olvasóknak maguknak kell megtalálniuk a hiányzó részt
Pokrovenszky Gergely szerzőpáros ötödik könyveként jelent meg a 13 valós történet elmesélő, segítségnyújtásnak szánt könyve.
Csodamódszerek helyett tudatosságra van szükség

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.