Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK) az EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú „A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” elnevezésű, kiemelt projekt (Montázs projekt, https://www.nfszk.hu/projektek/montazs-projekt) keretében országos fogyatékosságügyi tanácsadói hálózatot (https://www.efiportal.hu/a-projekt-szolgaltatasai/informacios-es-koordinacios-pontok/) létesített annak érdekében, hogy hatékonyabban segítsék a fogyatékos emberek és családjaik információkhoz, ellátásokhoz való hozzáférését és a területen tevékenykedő szakemberek munkáját. 

A tanácsadók várják a mozgássérült, látássérült, hallássérült, intellektuális képességzavarral (értelmi sérült), beszédfogyatékossággal, pszicho-szociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral élő embereket, halmozottan sérült gyermekeket, felnőtteket és hozzátartozóikat, valamint a velük foglalkozó szakemberek fogyatékosságüggyel kapcsolatos kérdéseit: 

• közszolgáltatásokról, ellátásokról, intézményekről és szakemberekről, speciális segédeszközökről, 

• érdekvédelmi szervezetekről, helyi szintű szolgáltatásokról, 

• a projekt egyéb szolgáltatásairól (Területi Autizmus Munkacsoportokról és az Alternatív és Augmentatív Kommunikáció (AAK) szolgáltatási hálózatról és segédeszköz-kölcsönzési lehetőségekről). 

Szükség esetén segítik az átjárást a területi szociális alapellátásokhoz, igény szerint intézményekben is tartanak tanácsadást, tájékoztató előadást, valamint klubfoglakozásokat szerveznek a súlyosan, halmozottan sérült emberek hozzátartozói részére. 

További hasznos információkat a tematikus honlapon találnak: www.efiportal.hu

A szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe: telefonon, email útján, és előzetes telefonos időpontfoglalás alapján, személyesen a VII. kerületben működő Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központban, akadálymentes, tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyszínen. (A veszélyhelyzet és a járvány idején a személyes ügyfélfogadás szünetel, ill. korlátozott!) 

Soltész Judit fogyatékosságügyi tanácsadó 

E-mail cím: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel.: 06 20/ 267-9531 

Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ, Történetek Kávézója 

1074 Budapest, Dohány u. 22-24. (bejárat a Síp u. felől), Tel.: 06 1/352- 8672 

Az információs és koordinációs pontokról való bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el:

FOGYATÉKOSSÁGÜGYI TANÁCSADÁS _Pest.jpg


Forrás: Rákosmente

Még több hír Kelet-Pestről

Az idei esztendőben, rendhagyó módon,egy különleges adventi kalendáriummal készülnek a kőbányai gyerekeknek.
Idén egy igazi különlegességgel várják a Kőbányaikat!
A Kőbányai Önkormányzat és a Kőrösi Kulturális Központ Adventi Zenefelismerő versenyt hirdet Kicsiknek és Nagyoknak.
Gyárfás Istvánt és Balogh Mátyás Lászlót
Hivatalosan is megnyílt a Kőbányai úti Eiffel Műhelyház, az elmúlt évtized egyik legnagyobb hazai kulturális fejlesztése.
November hónapban kettő véradás lesz a kerületünkben.
Nagy munka folyik az Ikarus benzinkútnál, ami az Arany János utcai Spar áruházzal szemben, az Ikarus gyár területén található.
Kőbánya egyes részein még mindig viszonylag olcsón lehet panelt venni. Ha ráadásul felújított ingatlanról van szó, akkor az értéknövekedés sokat hozhat a konyhára.
A nők számára a szépségápolás fontossága magától értetődő: a többség rendszeresen foglalkozik azzal, hogy a megjelenése a lehető legjobb legyen.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, miután egy férfi megverte a buszsofőr segítésére siető másik...
A Rákosmenti Mézeskalács Óvoda Tanár utcai épületének külső és belső felújítása, valamint energetikai korszerűsítése folyamatos zajlik. Az első ütemben, 2020-ban elkészült a hátsó kerítés és az...
Az elszállítás üteme függ az időjárástól és a kihelyezett mennyiségtől is.
A Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal megbízásából a Budapest Közút Zrt. által végzett Mádi utcai útpálya rekonstrukció során az útépítési munkák sikeres befejezése érdekében, 2021. október...
A 25 éves férfi társával együtt egy budapesti étterem előtt parkoló autóból lopott úgy, hogy mellé parkolva az ablaküveget betörte, majd átnyúlt a kocsiban hagyott értékekért és mindeközben a saját...
A járvány miatt jelentős hullámzás jellemezte a fővárosi ingatlanpiac elmúlt évét.
Egymilliárd forintos, kormányzati és önkormányzati együttműködéssel megvalósult beruházással folytatódtak az egészségügyi fejlesztések Kőbányán.
A Helikopter lakópark mellett átadásra került egy multifunkcionlis sportpálya.
Magyarország átfogó egészségvédelemi szűrőprogram

A címlapról

Egy lakásvásárlással, felújítással kapcsolatos döntésnek fontos...
A nagy sikerre való tekintettel egy héttel meghosszabbította a...
Átfogó szemléletformáló kampányt indít 2022-ben a Budapesti...
A kerület több pontján is adventi és hanukai gyertyákat gyújtottak...
A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb...
Gulyás Gergely azzal kezdte a csütörtöki Kormányinfót, hogy a...

Könyvajánló

Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech