Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Közel három éves szakmai előkészítő munka után adták át Rákosmentén az Országos Görpark Program legújabb pályáját.

Az Akadémiaújtelepen létesült pálya görkorcsolyások, gördeszkások és a freestyle BMX-esek számára is ideális helyszín, amely nemcsak a kezdők, de a profik számára is tartogat kihívásokat. 

Az újonnan használatba vett rákosmenti pálya egy 345 négyzetméter alapterületű, három tagból álló medencés flow pálya, amely kialakítását és méretét tekintve is egyedülálló Magyarországon. A pálya különlegessége, hogy ívek tekintetében jelenleg ez hazánk legnagyobb mélységű gördeszkapályája, amelyhez hasonlóak csak Nyugat-Európában találhatóak. A speciális pályán nemcsak gyakorolni lehet, de sportrendezvények is tarthatóak. Az Aranylúd, illetve az 513. utca között található létesítmény környezete teljesen parkosított, ahová 5 darab padot és 3 darab szeméttárolót is kihelyeztek, a pályát pedig két térkőburkolatos feljárón lehet megközelíteni.

A pálya az Aktív- és Ökourisztikai Fejlesztési Központ által lebonyolított Országos Görpark Program keretében összesen 53 millió forintból épült meg, melyet 50-50 százalékban Rákosmente Önkormányzata és az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda biztosította. Ezen felül az Önkormányzat további 6 000 000 forint saját forrást különített el a környezetrendezéshez, pihenőpadok és szemetesek telepítéséhez.

A hivatalos átadóra június 10-én került sor, melynek keretében Rákosmente Önkormányzata megrendezte a „Deszkára Fel!” nevű rendezvényét.

Az eseményen részt vett Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Horváth Tamás polgármester, dr. Bakos András alpolgármester, Takács-Kiss Márta, a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség Gördeszka Szakági Bizottsági Elnöke, M. Tóth Katalin Akadémiaújtelep és Madárdomb önkormányzati képviselője.

„Köszönöm minden munkatársamnak, valamint Révész Máriusznak és Takács-Kiss Mártának, hogy segítségükkel meg tudtuk építeni ezt az egyedülálló pályát” – mondta Horváth Tamás polgármester, aki hozzátette, az önrészen kívül Rákosmente Önkormányzata vállalta, hogy a pálya körül saját költségén környezetrendezést is végrehajt.

„Mivel a görkorcsolya 2020 óta olimpiai sportág, így ez a program kiemelten fontos számunkra” – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár a pálya átadóján, aki azt is hozzátette, hogy a programban szereplő valamennyi pálya tökéletes helyszín profi sportolók kinevelésére és edzéseire is.

„Személy szerint nagyjából a projekt felétől vettem részt a Görpark építésének előkészületeiben, de nyugodtan mondhatom, hogy egyedülálló Görparkot sikerült létrehozni. Sportolóink véleménye szerint 1000 kilométeres körzetben nincs ennyire jó minőségű pálya. Köszönet érte azoknak, akik megálmodták, és létrehozták ezt a pályát!” – mondta Takács-Kiss Márta, a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség Gördeszka Szakági Bizottsági Elnöke.

A beszédek után a „Deszkára Fel!” című rendezvény keretében az átadón megjelentek láthatták a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség Gördeszka szakági bemutatóját, a Velvárt BMXSuli bringásait, valamint fellépett a Joydance Tánc- és Mozgásstúdió egy csoportja. Az érdeklődők egy sportkvízt is kitölthettek, a győztes egy gördeszkával lett gazdagabb.

(rakosmente.hu)

Még több hír Kelet-Pestről

Jó hírrel szolgálhatunk az Újlak utca és környékén élő kutyával rendelkező gazdiknak, hiszen egy teljesen új kutyafuttató került átadásra, ahol szabadon, póráz nélkül szaladgálhatnak kis kedvenceik.
A Kertvárosi Kertbarátok Egyesülete fáradhatatlan munkájának köszönhetően ezentúl egy bográcsozásra alkalmas tűzrakó hely is várja a kikapcsolódni vágyó civileket az Önkormányzat Táncsics utcai...
A Szent László Templom szomszédságában, a Polgármesteri Hivatal előtt már épül a téli vakációra szórakozást, kikapcsolódást biztosító pálya, amely 200 négyzetméterrel nagyobb lesz, mint a korábbiak.
Márton-napi libanap a Kertvárosi Tanyaudvar szervezèsèben.
A 94 éves Czinger István mutatta be, hogy mire is használhatók a frissen telepített torna eszközök a Szivárvány Idősek Otthona kertjében.
Horváth Tamás polgármester, dr. Bakos András alpolgármester és Szabó Tiborné önkormányzati képviselő közösen járta be a Helikopter lakópark Risztics János utcájában található játszóteret.
Ezúton értesítjük a lakosokat, hogy Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat a 2022-2027. évekre vonatkozóan Helyi Esélyegyenlőségi Programot (HEP) készít.
Jelenlegi számítások szerint megközelítőleg 3 milliárd forint többletkiadást jelent a Kőbányai Önkormányzat számára az energiaárak drasztikus növekedése.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzat megrendelésére Rákosmente közterületein permetezést végzünk.
Október 16-ig még online kitölthető a népszámlálási kérdőív.
Kőbánya nem aprózta el, 10 elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárt állított szolgálatba az önkormányzati intézményeknél.
Rákosmente Önkormányzata október 6-án az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulójára emlékezett a rákoskerti Kossuth Lajos Általános Iskola diákjaival a Bodonyi és Andráshida utca...
Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága 68/2022. (VIII.23.) VVB határozatával kiírta 2022. évre vonatkozóan a Rákosmenti...
A Központi Statisztikai Hivatal (továbbiakban: KSH) 2022. október és november hónapban népszámlálást tart a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.
A műfüves pálya kész, a mobil lelátó finisben - szeptember 10-én kezdődik a Socca Kispályás Labdarúgó Világbajnokság Kőbányán, a Mázsa téren!
Budapest Főváros Közgyűlése szeptember 5-ei hatállyal módosította a fővárosi parkolási rendet szabályozó rendeletét, és bővítette Kőbányán is a kijelölt várakozási övezetek területét.
Budapest Főváros Önkormányzata megindította az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 8. § (2) bekezdése, továbbá a településtervek tartalmáról, elkészítésének...

A címlapról

Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech