Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Közel három éves szakmai előkészítő munka után adták át Rákosmentén az Országos Görpark Program legújabb pályáját.

Az Akadémiaújtelepen létesült pálya görkorcsolyások, gördeszkások és a freestyle BMX-esek számára is ideális helyszín, amely nemcsak a kezdők, de a profik számára is tartogat kihívásokat. 

Az újonnan használatba vett rákosmenti pálya egy 345 négyzetméter alapterületű, három tagból álló medencés flow pálya, amely kialakítását és méretét tekintve is egyedülálló Magyarországon. A pálya különlegessége, hogy ívek tekintetében jelenleg ez hazánk legnagyobb mélységű gördeszkapályája, amelyhez hasonlóak csak Nyugat-Európában találhatóak. A speciális pályán nemcsak gyakorolni lehet, de sportrendezvények is tarthatóak. Az Aranylúd, illetve az 513. utca között található létesítmény környezete teljesen parkosított, ahová 5 darab padot és 3 darab szeméttárolót is kihelyeztek, a pályát pedig két térkőburkolatos feljárón lehet megközelíteni.

A pálya az Aktív- és Ökourisztikai Fejlesztési Központ által lebonyolított Országos Görpark Program keretében összesen 53 millió forintból épült meg, melyet 50-50 százalékban Rákosmente Önkormányzata és az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda biztosította. Ezen felül az Önkormányzat további 6 000 000 forint saját forrást különített el a környezetrendezéshez, pihenőpadok és szemetesek telepítéséhez.

A hivatalos átadóra június 10-én került sor, melynek keretében Rákosmente Önkormányzata megrendezte a „Deszkára Fel!” nevű rendezvényét.

Az eseményen részt vett Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Horváth Tamás polgármester, dr. Bakos András alpolgármester, Takács-Kiss Márta, a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség Gördeszka Szakági Bizottsági Elnöke, M. Tóth Katalin Akadémiaújtelep és Madárdomb önkormányzati képviselője.

„Köszönöm minden munkatársamnak, valamint Révész Máriusznak és Takács-Kiss Mártának, hogy segítségükkel meg tudtuk építeni ezt az egyedülálló pályát” – mondta Horváth Tamás polgármester, aki hozzátette, az önrészen kívül Rákosmente Önkormányzata vállalta, hogy a pálya körül saját költségén környezetrendezést is végrehajt.

„Mivel a görkorcsolya 2020 óta olimpiai sportág, így ez a program kiemelten fontos számunkra” – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár a pálya átadóján, aki azt is hozzátette, hogy a programban szereplő valamennyi pálya tökéletes helyszín profi sportolók kinevelésére és edzéseire is.

„Személy szerint nagyjából a projekt felétől vettem részt a Görpark építésének előkészületeiben, de nyugodtan mondhatom, hogy egyedülálló Görparkot sikerült létrehozni. Sportolóink véleménye szerint 1000 kilométeres körzetben nincs ennyire jó minőségű pálya. Köszönet érte azoknak, akik megálmodták, és létrehozták ezt a pályát!” – mondta Takács-Kiss Márta, a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség Gördeszka Szakági Bizottsági Elnöke.

A beszédek után a „Deszkára Fel!” című rendezvény keretében az átadón megjelentek láthatták a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség Gördeszka szakági bemutatóját, a Velvárt BMXSuli bringásait, valamint fellépett a Joydance Tánc- és Mozgásstúdió egy csoportja. Az érdeklődők egy sportkvízt is kitölthettek, a győztes egy gördeszkával lett gazdagabb.

(rakosmente.hu)

Még több hír Kelet-Pestről

Ilyen volt az első nap délelőttje a teljesen megújult Harmat utcai játszótéren, a Sportligetben!
Anyatejes táplálás világnapja alkalmából
Fazekas Ádám nevét jól ismerik már a nemzetközi berkekben.
Az Óhegy parkban rendezi a kispályás futball-világbajnokságot szeptember 10. és 18. között az egyébként is kerületi székhelyű magyar szakszövetség, a Socca Hungary.
A XVI. Kerületi Újság megkérdezte Horváth Szabolcs alezredest, a XVI. kerület rendőrkapitányát, mennyiben változtat ez az ő munkájukon, és mire kell nekünk figyelnünk a vakáció idején.
Horváth Ádám (Fidesz-KDNP) nyerte Budapest 16. kerületének 2. egyéni választókerületében tartott időközi önkormányzati választást vasárnap.
Megújuló energiával és energiahatékony megoldásokkal működő bölcsőde fejlesztése veszi kezdetét a napokban a kőbányai Gergely utcában Magyarország Kormánya támogatásával.
A közterületeken és egyéb önkormányzati kezelésben lévő földeken Rákosmente Önkormányzata folyamatosan ellenőrzi a növényállományt és végzi a szükséges zöldmunkákat.
A BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai várják a kerékpárjukat regisztrálni szándékozókat.
„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva a Kőbányai Önkormányzat meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot.
Sikeresen zajlik kerületünkben a még 2019-ben elindított, kerületi óvodapedagógusoknak szóló „Fogadd el, fogadj el!” nevű érzékenyítő képzés.
A Kőbányai Önkormányzat értesíti a lakosságot, hogy Budapest X. kerület területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre az országos központi szúnyoggyérítési program keretén belül.
Ezúton értesíttetik a lakosság, hogy a település területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
Berobbant a vakáció, ezzel együtt június 20-án megnyitotta kapuit a kertvárosi nyári napközis tábor, amely mostantól 10 héten át, augusztus végéig nyújt felejthetetlen szórakozást az általános...
Szent László Napok Kőbányán június 23-27.!
Közel három éves szakmai előkészítő munka után adták át Rákosmentén az Országos Görpark Program legújabb pályáját.
Június 10-én a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Farkashalom utcai tagintézményében folytatódhatott a még 2019-ben elindított, kerületi óvodapedagógusoknak szóló „Fogadd el, fogadj el!” nevű...
A tervek szerint június végén, július elején költöznek ki az Újhegyi Orvosi Rendelőből a felnőtt- és gyermekháziorvosi ellátások, a védőnői szolgálat, illetve a fogászat.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech