Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Kapitányság néhány tanácsa a BETÖRÉSES LOPÁSOK MEGELŐZÉSÉNEK érdekében.

Mi teszi lehetővé, a betöréses lopások elkövetését?

A legfontosabb tényezőket említve, ide sorolható a figyelmetlenség, óvatosság hiánya, az emberek egymással szembeni közömbössége, valamint a vagyonvédelem, technikai eszközök hiánya.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a betörők az esetek nagy százalékában az ajtón, ablakon át jutnak be a lakásba. Éppen ezért fontos a nyílászárók védelme. Így nagyobb az esély arra, hogy megelőzzük a bűncselekményt, illetve az elkövetőnek több időt kell rászánnia arra, hogy bejusson az otthonunkba, így talán még tetten is érhető.

Fontos, hogy jó minőségű biztonságos legyen a bejárati ajtónk, amit minimum 2 db különböző rendszerű biztonsági zár biztosít.

A nyitott ajtók, kapuk megkönnyítik a betörő feladatát, hiszen jelzik, hogy akadály nélkül bejuthat a házba, lakásba. Ha ezeket nyitva hagyjuk, szinte meghívót küldünk a bűnözőknek. A bejáratokat akkor is zárjuk be, ha otthon tartózkodunk. Fontos a megfelelő állapotú kerítés, esetleg egy nagytestű házőrző kutya tartása.

Figyeljünk oda az ablakokra is. Az ablaküveg magában nem véd meg a betolakodó ellen. A földszinti lakások ablakait és a kertesházak ablakait is rácsozattal kell ellátni. Ha nem szeretnénk rácsot, akkor helyettesíthetjük más szerkezettel is, mint pl. áttörésbiztos üveg, biztonsági fólia.

Tegyünk meg mindent azért, hogy a környezetünkben élő embereket megismerjük, néhányukkal, főleg a közvetlen szomszédunkkal jó kapcsolatban legyünk. Ha figyelünk egymásra és törődünk egymással, akkor nagyobb biztonságban lehetünk.

Nagyon jó célt szolgálnak a technikai eszközök a betörésvédelem során. A felszerelt készülékek jelzik a hívatlan vendéget, hang- és fényhatással hívják fel a szomszédok figyelmét.

Hasznos lehet még az úgynevezett távriasztás, amely ha észleli a „látogatót” azonnal riaszt a távriasztót működtető vállalkozás központjába, ahonnan késedelem nélkül  elindulnak a cég emberei.

Mi a teendő, ha megtörtént a baj?

Ha betörés nyomai észleli, semmi esetre ne menjen be az épületbe.
Miért?
• a betörő még bent lehet
•  a nyomok megőrzése érdekében.
Ha látja a menekülő személyt, személyeket próbálja megfigyelni a menekülő ruházatát, kinézetét, különös ismertető jegyeit (szakáll, bajusz, szemüveg…), gépjárművük rendszámát, színét, típusát.

Haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon !


Forrás: Rákosmente

Még több hír Kelet-Pestről

Az év végéig 700 millió forintos állami támogatásból Kőbányán megépül Magyarország első fedett kerékpáros fapályája. A velodrom nemcsak a versenysportot szolgálja majd, de alkalmas lesz arra is,...
Horváth Tamás polgármesterrel beszélgettünk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont építésének előzményeiről.
Horváth Tamás polgármesterrel beszélgettünk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont építésének előzményeiről.
Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzata megrendelte a p latánfák permetezését . A munkálatokat a Lakidar Kft. végzi.
A szépségápolás a nők számára nemcsak a napi rutin része, hanem a kikapcsolódás is egyben. Valljuk be, van egy sajátos izgalma annak, amikor elmehetünk a szalonba, és néhány órát magunkra...
Közrendésezti Intézkedés- hídfelújítás biztosításához
Idén is meghirdeti Önkormányzatunk a tavaszi nyesedékgyűjtési akciót.
Nem történt rablási kísérlet egy pénzszállító cég alkalmazottja ellen szerdán egy X. kerületi bevásárlóközpontban, az esetet a cég munkatársa kitalálta - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság...
A Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat hívja fel a kutyások figyelmét arra, hogy vigyázzanak a kedvenceikre, mert valaki szögekkel tűzdelt ételt dobált szét Kőbányán
Lakossági jelzésekre reagálva fokozottan ellenőrzi a 9-es és 151-es buszokat a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), szerdán és csütörtökön gyakorlatilag...
Timmel Ede önkormányzati képviselő, és a Környezetvédelmi Iroda munkatársai ellátogattak a Rózsaszál utcai játszótérre, hogy felmérjék a területre kiválasztott új eszközök pontos helyét.
Horváth Tamás polgármester levelet kapott a Budapesti Közlekedési Központ menedzsmentjétől.
A tanácsadók várják a mozgássérült, látássérült, hallássérült, intellektuális képességzavarral (értelmi sérült), beszédfogyatékossággal, pszicho-szociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral...
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Kapitányság néhány tanácsa a BETÖRÉSES LOPÁSOK MEGELŐZÉSÉNEK érdekében.
A Magyar Építő Zrt. és a Záév Zrt. nettó 47 milliárd forintos közös ajánlata nyerte a kőbányai multifunkcionális sportcsarnok és uszoda építésének jogát - írja a Világgazdaság. A konzorcium...

A címlapról

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) május 22-től bezárja a Móricz...
Hússzor annyi mikroműanyagot juttat a szervezetébe egy évben, aki...
A bajnok Ferencváros kapta a Fair Paly-díjat a vasárnap befejeződött...
A gyalogosok biztonsága érdekében balesetmegelőzési ellenőrzést tart...
Humor, lazaság, kiegyensúlyozottság, örök fiatalság – ezek a...
Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a pandémia miatti lezárás az...

Könyvajánló

Szédítő a változások üteme az üzleti életben, és eljött az ideje az új törvényszerűségek felismerésének! – állapítja meg Judy Samuelson, akinek az Aspen Intézet üzleti és társadalmi programjáért felelős ügyvezető igazgatójaként kivételes rálátása van e folyamatokra.
Az olvasóknak maguknak kell megtalálniuk a hiányzó részt
Pokrovenszky Gergely szerzőpáros ötödik könyveként jelent meg a 13 valós történet elmesélő, segítségnyújtásnak szánt könyve.
Csodamódszerek helyett tudatosságra van szükség

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.